خبرگزاری فارس: حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در خصوص بازدید هفته گذشته اعضای این کمیسیون از امکانات درمانی استان گیلان گفت: این بازدید براساس وظایف نمایندگی این کمیسیون و به منظور نظارت بر امکانات و زیرساختهای درمانی این استان صورت گرفته است.
وی افزود: در خیلی از استانها زیرساختهای خوبی در خصوص بهداشت و درمان احداث و براساس طرح تحول سلامت امکانات مناسبی تهیه شده است البته در برخی از بازدید هفتگی از امکانات درمانی استانها متوجه شدیم که امکانات درمانی برخی استانها مطلوب بوده و برخی دیگر از جمله استان گیلان متأسفانه با اینکه منابع مالی خوبی از طرح تحول سلامت اختصاص یافته نتوانسته در این بخش امکانات لازم درمانی و بهداشتی را به دست آورد و آثار مثبتی را در این خصوص ندیدهایم.
نماینده مزدم زاهدان خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که منابع مالی بخش درمان و بهداشت استان گیلان به خوبی مدیریت نشده و نتوانستند که در زمینه بازسازی بیمارستانها و منابع انسانی متخصص این بخش اقدام خاصی را انجام دهند. با آنکه مجلس شورای اسلامی در چند سال گذشته تلاش کرده که فارغالتحصیلان پزشکی طرح خود را در مناطق محروم و فاقد متخصص بگذرانند و بر همین اساس قانونی تصویب شد، اما عملا به نظر میرسد در برخی استانها جدی گرفته نشده است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: در بازدیدهای هفتگی اعضای این کمیسیون از مراکز درمانی استانها متوجه شدیم که امکانات تخصصی خوبی در کلینکها و بیمارستانهای محلی وجود دارد، اما افراد متخصص بهرهبردار از آنها حضور ندارد و شکایت مردم هم از عدم حضور متخصصین این بخش به گوش نمایندگان ملت رسیده است.
شهریاری گفت: بر اساس مصوبه قانونی در مجلس باید سه برابر دوره طرح پزشکان عمومی و متخصص در مناطق محروم باشد که از سال گذشته اجرای این طرح آغاز شده و امیدواریم تا 4-5 سال آینده این روند بتواند منجر به رضایت مردم شده و مشکلات پزشکی مردم را مرتفع کند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: در استان گیلان و برخی شهرستانهای این شهر که اعضای این کمیسیون امکانات درمانی آنجا را از نزدیک مشاهده کردهاند متوجه شدیم که بیمارستانهای آن مناطق و به ویژه بیمارستانهای آموزشی امکانات لازم را در اختیار نداشته است ضمن اینکه به نظر میرسد که حداقل باید 500 تخت بیمارستانی در بخش آموزشی این استان وجود داشته باشد.
وی گفت: به نظر میرسد مسئولان این استان تلاش داشتند تا امکانات و زیرساختهای درمانی گیلان را از طریق بخش خصوصی ارتقا دهند این در حالی ا. ست که افراد مستضعف زیادی در این استان حضور دارند که توان لازم برای پیگیری درمان خود در بیمارستان خصوصی را ندارند و این وظیفه حاکمیتی دولت است که با توسعه بیمارستانهای دولتی امکانات لازم برای آنها را فراهم کند.
شهریاری تصریح کرد: امیدوارم با برنامهریزی لازم از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی مشکلات درمانی استان گیلان مرتفع شود هرچند که سالها برای برطرف شدن این مشکل زمان خواهد بود. وقتی که از دور استان گیلان را مشاهده میکنیم فکر میکنیم که این استان سرسبز همواره گل و بلبل است، اما وقتی از نزدیک امکانات و زیرساختهای آن را مشاهده کرد و با مردم و گلایههای آنها آشنا میشویم مشخص میشود اوضاع بسیار بغرنج است.
وی افزود: متأسفانه سازمان برنامه و بودجه در چند سال گذشته منابع طرح سلامت را تخصیص نداده و اگر میتوانست به مانند چند سال اول اجرای این طرح حمایت و پشتیبانی لازم را انجام میداد قطعاً چشمانداز روشنی در بخش درمان کشور مشاهده میکردیم. کمبود منابع مالی و کادر و پرسنل متخصص در بخشهای درمانی استان گیلان با آنکه در سالهای اخیر کمی افزوده شده است، اما همچنان بزرگترین مشکل درمانی این استان موضوع منابع مالی است.
وی افزود: سازمان امور استخدامی و سازمان برنامه و بودجه باید با تأمین کادر تخصصی و نیروی انسانی و همچنین منابع مالی پیشبینیهای لازم را از سالهای گذشته برای رفع مشکلات درمانی استان گیلان انجام میداد و نمیتوان تنها با استفاده از یاری بخش خصوصی در این باره مشکلات درمانی یک استان را رفع کرد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان با بیان اینکه طرح تحول سلامت در استان گیلان هیچ تأثیری نداشته است، گفت: باید دید منابعی که به این استان در این زمینه داده شده در کجا خرج شده لذا برای این کار یک تیم تحقیقاتی را به گیلان اعزام خواهیم کرد.