مصباحی مقدم: دولت از خریداران سکه، طلا و ارز مالیات بگیرد

خبرگزاری تسنیم: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظامگفت: زمانی که درآمد‌های نفتی کشورمان در وضعیت خوبی بود پیش بینی‌های لازم انجام نشد و فقط بخشی از درآمد‌های نفتی به صندوق توسعه ملی واریز می‌شود.

غلامرضا مصباحی مقدم افزود: باید از تحریم‌های دوره قبل که صادرات نفت ما به کمتر از یک میلیون بشکه در روز رسید درس و الگو می‌آموختیم و تهدید را به فرصت تبدیل می‌کردیم.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم کاری کنیم که بودجه ما از نفت، حتی در بازه 5 یا 10 ساله قطع شود اهرم فشار را از دشمنان می‌گیریم.

حجت الاسلام والمسلمین مصباحی مقدم با اشاره به اینکه اکنون در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم، افزود: این شرایط اقتضاء می‌کند واقعیت‌ها را برای تنظیم بودجه سال آینده مبناء قرار دهیم همچنین باید سهم صندوق توسعه ملی را حفظ کنیم و آن را کاهش ندهیم و به دنبال درآمد‌های جایگزین باشیم.

وی با اشاره به اینکه مالیات بر عایدی سرمایه مورد غفلت قرار گرفته است، گفت: بر اساس ماده 69 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم، سازمان امور مالیاتی می‌تواند مالیات مابه التفاوت قیمت مسکن، خودرو، ارز، سکه و طلا و مانند آن را که برای کسب سود، خرید و فروش می‌شود، اخذ کند و حتی از سود سپرده‌های کلان بانکی، مالیات بگیرد و از این طریق دولت می‌تواند بیش از 20 هزار میلیارد تومان مالیات دریافت کند.

وی با اشاره به میزان بالای فرار مالیاتی گفت: بنا به گفته عسکری رئیس اسبق سازمان امور مالیاتی، 50 درصد، فرار مالیاتی داریم، اما اکنون ابزار‌های کافی برای رصد همه معاملات در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دارد.

مصباحی مقدم با اشاره به اینکه حقوق‌ها متناسب با هزینه‌ها افزایش نیافته است، گفت: باید دولت دوباره بر اساس تراز اعلامی بانک مرکزی، خانوار‌های کم درآمد را از مالیات معاف کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با شاره به اینکه اراده لازم از طرف دولت برای واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی وجود ندارد، گفت: دولت باید به گونه‌ای عمل کند که برای بخش خصوصی جذابیت لازم وجود داشته باشد.

مصباحی مقدم با اشاره به یارانه‌های پنهان حامل‌های انرژی گفت: 45 میلیارد دلار یارانه پنهان را به ثروتمندان و پرمصرف‌های جامعه می‌پردازیم. باید قیمت‌های حامل‌های انرژی را پلکانی کنیم و باید در این زمینه دولت را الزام کرد.

وی ادامه داد: اگر مصرف حامل‌های انرژی کاهش و صادرات آن افزایش یابد، سالانه 100 میلیارد دلار درآمد جدید به دولت می‌رسد.

مصباحی مقدم با اشاره به اینکه نباید از بودجه‌های دفاعی، حقوق و دستمزد و طرح‌های عمرانی کاست، گفت: باید بر امکانات داخلی خودمان تکیه کنیم و کسب و کار را گسترش دهیم و درآمد‌های دولت، ناشی از مالیات افزایش کسب و کار‌ها باشد.

وی افزود: باید سرمایه گذاری‌های عمرانی را افزایش دهیم، اما هزینه‌های جاری از جمله هزینه سفر‌های خارجی دولت و نمایندگان مجلس و همایش‌ها کاهش یابد و این شدنی است البته حقوق و دستمزد به تناسب رشد تورم باید افزایش یابد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان