ماهان شبکه ایرانیان

اقتصادآنلاین گزارش‌می‌دهد؛

مقاصد جوانان جویای کار ایرانی کجاست؟

به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین، قشر جوان جدا از جنسیت، این‌ روزها با مشکلات بسیاری دست‌و‌پنجه نرم می‌کند. یکی از پراهمیت‌ترین آ‌ن‌ها معضل بیکاری است. طبق گزارش منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران در بهار سال97 بیکاری در کشور در مدت مشابه سال گذشته (بهار96) 0.9درصد کاهش یافته که البته نسبت به زمستان گذشته بدون تغییر بوده است. همچنین این آمار نشان می‌دهد نرخ بیکاری رقمی حدود 25.5 درصد را تجربه کرده است.

اما در این بین جوانانی هستند که کاملا از وضعیت اشتغال خود در ایران ناامید شده و به دنبال مهاجرت به کشور‌های دیگر می‌باشند. ترکیه، گرجستان، امارات و تا حدودی ژاپن از جمله کشور‌هایی است که متقاضیان زیادی برای کار دارند. کشور ترکیه به سبب نزدیک بودن و هم‌مرزی با ایران شرایط مناسبی را برای انتخاب جوانان دارد به علاوه تعدادی از شرکت‌های کاریابی هم با وعده‌های مختلف و تبلیغات اغوا کننده سعی در جذب مشتری دارند و اطمینان می‌دهند که با تخصص کم هم شرایط کار را برای افراد فراهم خواهند کرد. اما اینکه چه مقدار وعده‌های آن‌ها راست از آب دربیاید هیچکس نمی‌داند.

چه بسا بسیاری از افرادی که به آن‌ها اعتماد کرده‌، اندک اندوخته‌ای را که داشته اند با خود برده و از دست داده اند، هزینه خورد و خوراک، کرایه اتاق و از همه مهم‌تر استرس بالای کار و ترس از اینکه نکند یک وقت کسی را دستگیر و دیپورت کنند.

گرفتن مجوز کار و ویزا درترکیه به این راحتی‌ها نیست و بعضا شرکت‌ها این را نمی‌گویند، حتی گاهی اصلا شرکتی هم در کار نخواهد بود و افراد به طور مجزا اقدام به انتخاب اشخاص برای کار و مهاجرت می‌کنند و در قبال آن پورسانت می‌گیرند.

در مورد امارات هم تقریبا اوضاع به همین شکل است، این کشور که فاصله زمانی کمی با ایران دارد و دارای مرز آبی می‌باشد شرایط خوبی را برای افراد فراهم کرده تا به فکر درآمد زایی در آنجا باشند. جوانان به علاوه به این می‌اندیشند که در کشور‌های عرب‌زبان و متمول حاشیه خلیج فارس می‌توانند شرایط مالی بهتری داشته باشند. در اینجا هم افرادی وجود دارند که با وعده‌های گوناگون سعی در انتقال افراد به آن‌جا دارند و در قبال این امر هزینه‌های بعضا نجومی دریافت خواهند کرد.

در بین آن‌ها البته ژاپن شرایط متفاوت‌تری برای اشتغال دارد، این کشور که با پیر شدن جمعیت روبه رو شده در صدد آن است که بتواند برای تامین نیروی کار مهاجر بپذیرد و در پی طراحی سیستمی تا بتواند حضور بیشتر کارگران خارجی را در کشور فراهم و اقدام به قبول کردن بیشتر آن‌ها کنند. در واقع آن‌ها مهاجرت را راه حلی برای مشکل جمعیت سالمند ژاپن می‌دانند. آن‌ها سیستم‌های مهاجر پذیری را گسترش داده و شرایط را برای کارگران مهاجر بهتر کرده اند.

گرجستان هم چندسالی است که مدنظر تعداد زیادی از جوانان قرارگرفته و آن‌ها برای کار وسرمایه‌گذاری اقدام به مهاجرت در این کشور می‌کنند. گرجستان کشوری باسواد است و بیش از 98 درصد مردم آن سواد دارند، حقوق‌ها از 400 لاری (لار واحد پول گرجستان) شروع می‌شود و با توجه به تخصص متفاوت می‌باشد. به علاوه خرید ملک توسط ایرانیان هم در گرجستان باب شده اما اخیرا مشاهده می‌شود که تعدادی از اتباع ایرانی از آن‌جا دیپورت شده‌اند و امید آن‌ها برای دریافت اقامت دائم عملی نخواهد شد. حتی خرید خانه و زمین هم اعتباری برای ماندن در آن‌جا نخواهد بود. بنابراین باید مراقب سودجویی برخی از افراد و شرکت‌های فریب دهنده بود تا با تبلیغات واهی سرمایه افراد را نابود نکنند.

اما واقعا برای حل این معضل چه راه‌کار‌هایی وجود خواهد داشت؟ کم نیستند افرادی که گرفتار همین عوام فریبی‌ها شده و تمام سرمایه خودرا یک شبه از دست می‌دهند. اما بازهم ناچارا از سر بیکاری مهاجرت را تنها گزینه مناسب پیش روی خود می‌دانند و ریسک آن را با جان و دل خریدار خواهند بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان