به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، علی نصیریان همواره به عنوان یک از بزرگترین بازیگران تاریخ سینما و تئاتر و تلویزیون ایران نام برده میشود و اکثر دوستداران بازیگری وی را با ایفای نقشهای ماندگار در آثاری همچون کفشهای میرزا نوروز، بوی پیراهن یوسف، شهرزاد و میوه ممنوعه به یاد میآورند.
شاید در میان هواداران و دوستداران این بازیگر کهنه کار کسی باورش نشود که علی نصیریان با وجود سالها سابقه هنوز نتوانسته سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر را از آن خود نماید. وی تاکنون در چهل فیلم سینمایی باز کرده و در ویترین افتخارات خود جای سیمرغ بلورین فجر را خالی میبیند.
نصیریان امسال بار دیگر در فیلم "مسخره باز" به کارگردانی کارگردان مطرح تئاتر همایون غنی زاده به ایفای نقش پرداخته است و حال باید دید این بازیگر قدیمی می تواند در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر طلسم ناکامیهای خود در این رویداد سینمایی را بکشند یا خیر.
نصیریان تا سال 88 حضور پر رنگی در سینما داشت اما بعد از بازی در فیلم "شکارچی شنبه" به کارگردانی "پرویز شیخ طادی" در سال 1388 کمی از جهان سینما فاصله گرفت و از همان سال بازی در سریال شهرزاد را تجربه کرد.
حضور او در سریال شهرزاد و نقش "بزرگ آقا" اتفاقی بزرگ در کارنامه هنری این بازیگر با سابقه محسوب میشود. وی در این سریال توانست توانایی های خود در دوران پختگی را به خوبی به نمایش گذاشته و بازی متفاوتی ارائه دهد.
این حضور موفقیت آمیز برای نصیریان در فصل اول شهرزاد تا جایی پیش رفت که پس از مرگ شخصیت بزرگ آقا و غیبتش در فصل دوم موج انتقادات نسبت به این سریال بالا گرفت و همه دلیل افت شهرزاد 2 را نبود بزرگ آقا می دانستند.
پس از خروج از گروه شهرزاد، نصیریان در دو فیلم به ایفای نقش پرداخت. همکاری مجدد وی با "پرویز شیخ طادی" در فیلمی با همان سبک و سیاق "شکارچی شنبه" نتوانست توجه چندانی را به خود جلب کند و همین عاملی بود تا بازی او در فیلم "امپراتور جهنم" دیده نشود.
وی در این میان در نمایشی با نام "اعتراف" به کارگردانی "شهاب حسینی" نیز بازی کرد تا ثابت کند در عرصه صحنه هم قدرت فراوانی را در چنته دارد. نصیریان بعد از امپراتور جهنم به پروژه بهمن فرمان آرا پیوست تا باز هم شانس خود برای کسب سیمرغ را بیازماید اما باز هم از دست یافت به این جایزه ناکام ماند.
گفتنی است نصیریان دورهای را در تئاتر جامعه باربد، زیر نظر استادانی مانند رفیع حالتی و اسماعیل مهرتاش گذراند. همچنین به مدت یک سال کارآموز این گروه تئاتری شد. دو سال بعد نیز دوره یک ساله دیگری را در کلاسهای تئاتر سعدی به مدیریت حسین خیرخواه گذراند.
بازیگر فیلم "گاو" در این دوران تئاترهای فراوانی مانند امیر ارسلان، بنگاه تئاترال، بازرس، آگهی ازدواج، پهلوان کچل، چوب به دستهای ورزیل، طلسم حریر، مرد ماهی گیر، استعمال دخانیات ممنوع، مردی که مرده بود و خود نمیدانست، عروسی باقرخان، بازی سیاه، آی بی کلاه، آی باکلاه، بهترین بابای دنیا، بیگانهای در خانه و آنتیگون را یا به اجرا رساند و یا در آنها به ایفای نقش پرداخت.
هزاردستان و تئاترهای تلویزیونی مانند سوزنبانان از جمله کارهای به یاد ماندنی او است. و در سال 1335 جایزهٔ نخستین مسابقهٔ نمایشنامهنویسی را برای نمایش بلبل سرگشته دریافت کرد.
فیلم گاو نخستین فعالیت سینمایی او بوده است. نصیریان در سال 1380 به عنوان یکی از چهرههای ماندگار ایرانی در رشتهٔ بازیگری تئاتر و سینما شناخته شد.
شهرزاد، میوه ممنوعه، پستچی سه بار در نمیزند، کمیته مجازات، برج مینو، بوی پیراهن یوسف، ناخداخورشید، جادههای سرد، کفشهای میرزانوروز، سربداران، کمال الملک، دایره مینا و گاو از جمله آثار درخشانی است که نصیریان در آنها به ایفای نقش پرداخته است.
حال باید دید حضور دوباره نصیریان در سینما با فیلم "مسرخه باز " ساخته همایون غنی زاده آیا سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر را برای این بازیگر پیشکسوت به همراه خواهد آورد یا نه.