ماهان شبکه ایرانیان

تحت فشار‌های بین‌المللی آغاز شده است

عقب‌نشینی بی‌سروصدای ریاض و آزادی برخی فعالان سعودی

خبرگزاری فارس: فعالان و حقوقدانان عربستانی، آزادی «ابراهیم المدیمیغ» یکی از فعالان و مشاوران حقوقی کشورشان را تایید کردند.

او قریب به هفت ماه پیش، در ماه مه گذشته با تنی چند از دیگر شهروندان سعودی به اتهام «ارتباط با طرف‌های خارجی به منظور تضعیف امنیت و ثبات کشور» بازداشت شد.

صفحه بازداشت شدگان سعودی در توئیتر خبر داد: آزادی المدیمیغ پس از وخامت شدید وضعیت سلامت وی صورت گرفت.

این صفحه که مخصوص پیگیری وضعیت بازداشتی‌ها در عربستان ساخته شده است، نوشت: المدیمیغ در زندان دچار بیماری شدید روحی و جسمی شد، آیا او دیگر المدیمیغ سابق خواهد بود؟ گمان نمی‌کنیم؛ مقامات عربستان به تنهایی مسئول جنایتی هستند که در حق این شخصیت برجسته مرتکب شدند.

«یحیی عسیری»، یک فعال حقوق معارض سعودی هم در توئیتر نوشت: خروج المدیمیغ از حبس مسرت‌بخش است؛ اما این خبر در میان همه اخبار بدی است که این روز‌ها می‌شنویم، المدیمیغ خودسرانه بازداشت شد به وی تهمت خیانت زدند و او را مورد ضرب و شتم و بدرفتاری قرار دادند و البته هنوز آن‌هایی که با او بازداشت شدند با همین شرایط روبه‌رو هستند، پرونده المدیمیغ هنوز بسته نشده و آزادی او کامل نیست باید برای بسته شدن پرونده ظلم فشار وارد آورد.

وبگاه خبری العربی الجدید نوشت: با این حال حقوقدانان و معارضان سعودی انتظار دارند، آزادی المدیمیغ مقدمه آزادی دیگر بازداشتی‌ها باشد بخصوص آن‌هایی که وضعیت سلامت آن‌ها نگران کننده است، علاوه بر اینکه احتمالا شماری از زنان بازداشتی هم آزاد شوند تا بدین ترتیب رژیم آل سعود درصدد بهبود چهره حقوقی خود برآید بخصوص که پس از افشای قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد سعودی در اکتبر گذشته در سفارت کشورش در استانبول چهره عربستان به شدت آسیب دیده است.

این وبگاه خبری افزود: ترور خاشقچی نقطه عطف مهمی برای عربستان سعودی باقی خواهد ماند بخصوص که این قضیه بین‌المللی شد و رسانه‌ها همچنان روی آن تمرکز دارند.

پرونده زندانیان عقیده در عربستان از جمله پرونده‌هایی است که محمد بن سلمان، ولی‌عهد سعودی را در گزارش سازمان‌های حقوق بشر بین المللی، سرفصل و عناوین روزنامه‌ها و هشتگ‌های شبکه‌های اجتماعی تحت پیگرد قرار داده است.

از زمان آغاز ولایت عهدی بن سلمان در بیست و یکم ژوئن 2017 مقامات سعودی موج بازداشت‌ها در عربستان را به راه انداختند که در جریان آن هزاران شخصیت برجسته، فعال حقوق و فرهیخته را نیز به اتهام‌های سیاسی و یا اتهام تروریسم به زندان افکندند.

وبگاه خبری «الخلیج اونلاین» هم به نقل از منابع آگاه خبر داد، شمار زندانیان عقیدتی در عربستان از سپتامبر 2017 به بعد به بیش از سه هزار نفر می‌رسد که شامل افرادی از گروه‌های مختلف جامعه سعودی است.

این منابع با اشاره به حضور شمار نامعلومی از زنان در جمع زندانیان عقیدتی در زندان‌های عربستان گفت: بعضی از آن‌ها با فرزندانشان در زندان هستند در حالی که به اولیه‌ترین حقوق آن‌ها هم احترام گذاشته نمی‌شود.

یک دانشجوی سعودی که خواست نامش فاش نشود هم به «الخلیج اونلاین» گفت که اطلاعاتی که به آن‌ها در خصوص وضعیت بازداشتی‌ها درداخل زندان‌های سعودی می‌رسد درباره بیشتر از یک دهم شمار واقعی بازداشتی‌ها نیست.

این در حالی است که ریاض، بیشتر شاهزاده‌های سعودی و تجاری را که اوایل نوامبر 2017 در چارچوب کمپین مبارزه با فساد مالی در هتل ریتز کارلتون بازداشت کرده بود پس از تسویه حساب‌های چند میلیون دلاری با هر کدامشان آزاد کرد.

همبستگی جامعه بین المللی با زندانیان عقیدتی عربستان

چند روز قبل موسسه بین‌المللی «اسکای لاین» کمپینی برای همبستگی با صد‌ها زندانی عقیدنی و مخالفان سعودی در زندان‌های این کشور به راه انداخت و خواهان آزادی آن‌ها و توقف شکنجه و بدرفتاری با آن‌ها شد، این موسسه تاکید کرد که در سال 2018 عربستان مرتکب نقض فاحش و وحشتناک حقوق بشر شده است.

این موسسه حقوقی که مقر آن در استکهلم هلند است در بیانیه‌ای خبری گفت: هدف از کمپین مذکور این است که به حکومت عربستان یادآوری کنیم به تعهدات خود در خصوص توافق‌های بین المللی پایبند باشد و دست از نقض حقوق بشر علیه زندانیان در زندان‌های خود بردارد.

آزادی بی‌سروصدای بازداشتی‌ها

این موسسه تاکید کرد: جامعه بین المللی باید صرف نظر از منافع اقتصادی و سیاسی یک حرکت جدی و فوری در برخورد با این کشور به دلیل نقض وحشتناک حقوق بشر داشته باشد.

الخلیج آنلاین آورده است: با وجود اینکه عربستان تنها بازداشت شاهزادگان سعودی را رسما اعلام کرد تا جنجالی رسانه‌ای بر سر مبارزه با فساد به راه اندازد، اما اصلا خبر‌های مربوط به بازداشت یا آزادی زندانیان عقیدتی از میان شهروندان سعودی را رسانه‌ای نمی‌کند.

این وبگاه خبری افزود: ناظران پیش‌بینی می‌کنند که مقامات سعودی در سایه فشار‌های بین‌المللی زیادی که با وقوع قضیه ترور خاشچقی بر عربستان و بخصوص شخص بن سلمان وارد آمده، بی سر و صدا شمار بیشتری از زندانیان عقیدتی را آزاد کنند.

الخلیج اونلاین در پایان نوشت، ناظران سیاسی پیش‌بینی می‌کنند که مقامات سعودی بازداشتی‌های عقیده و بیان را در سکوت و بی‌سروصدا آزاد کنند چرا که فشار‌های بین‌المللی روز به روز بر ریاض بیشتر می‌شود و در حالی که، ولی عهد سعودی میلیون‌ها دلار برای بهبود وجهه کشورش در غرب خرج کرد، اکنون به دلایلی مثل پرونده خاشقچی همه آن را بر باد رفته می‌بیند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان