باشگاه خبرنگاران: شربت گلپر (گلپر+آویشن+نعناع+رازیانه+عسل) حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، مس، روی (زینک)، کومارین، تیمول، فلاونوئیدهاست.
برای بررسی خواص شربت گلپر و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شربت گلپر
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص شربت گلپر گفت: مهمترین خاصیت این شربت تاثیر چشمگیر آن در چربی سوزی مخصوصا چربیهای اطراف شکم و پهلو است؛ همچنین با کنترل اشتها موجب کاهش وزن، لاغری و تناسب اندام میشود.
وی افزود: مصرف شربت گلپر برای دستگاه گوارش بسیار مفید است، زیرا ضدنفخ و بادشکن بوده و موجب رفع دل درد و دل پیچه میشود؛ همچنین هضم غذا را آسان و یبوست را رفع میکند.
عظمایی بیان کرد: این شربت برای پوست و مو بسیار مفید و اثربخش است، زیرا علاوه بر تقویت، طراوت و جوان سازی پوست و مو، یکی از خواص فوق العاده آن رفع سیاهی دور چشم است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: از دیگر خواص شربت گلپر میتوان به تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر اشاره کرد.
وی گفت: شربت گلپر نشاط آور است و استرس، اضطراب و افسردگی را برطرف میکند.
عظمایی افزود: مصرف این شربت در افرادی که درگیر بی حسی و خواب رفتگی اعضای بدن میشوند بسیار اثربخش است و استفاده از آن توصیه میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت گلپر یک آنتی بیوتیک بسیار قوی است و عفونتهای معده، ریه، برونشیت، زنان، مردان، کلیه و مجاری ادرار را برطرف میکند.
وی بیان کرد: ضد انگل بودن و رفع انواع کرمهای روده، ضد صرع و تشنج، تقویت سیستم قلبی عروقی و پاکسازی عروق از رسوب چربی از دیگر خواص بی نظیر این شربت است.
عظمایی افزود: این شربت موجب رفع دردهای قاعدگی و بهبود سندروم پیش از قاعدگی میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این شربت ضد اسهال، تهوع و استفراغ، ضد باکتری و ویروس، تنگی نفس و سرفه است.
وی اظهار کرد: شربت گلپر موجب رفع کم خوابی و بی خوابی میشود و در درمان سردردهای میگرنی بسیار مفید است.
عظمایی بیان کرد: یکی از خواص بینظیر شربت گلپر دفع سمومات از بدن میشود، لذا برای افرادی که دچار انواع مسمومیتها به ویژه غذایی شده اند بسیار مفید و اثربخش است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت گلپر ضددرد و آرامبخش است و برای رفع انواع دردها از جمله دردهای مفصلی (آرتریت) و رماتیسمی (آرتریت روماتوئید) توصیه میشود.
وی افزود: تقویت عمومی و افزایش سطح انرژی بدن، تقویت بینایی، کنترل قند، فشار و چربی خون و استحکام استخوانها از دیگر خواص این شربت است که میتوان نام برد.
منع مصرف شربت گلپر
عظمایی اظهار کرد: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است.
مقدار مصرف شربت گلپر
وی بیان کرد: این شربت را میتوان 4 لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد؛ همچنین برای هضم بهتر غذا بهتر است این شربت را پس از میل کردن غذا استفاده کرد.
مواد لازم شربت گلپر (2 لیتر)
-گیاه خشک گلپر 40 گرم
-عرق آویشن یک لیتر
-عرق نعناع نیم لیتر
-عرق رازیانه نیم لیتر
-عسل نیم کیلو
طرز تهیه شربت گلپر
-برای تهیه این شربت ابتدا عرقیجات شامل آویشن، نعناع و رازیانه را با هم ترکیب کرده و گیاه خشک گلپر را پس از نیم کوب کردن به آن اضافه میکنیم.
-پس از اینکه گیاه گلپر به مدت 3 تا 4 ساعت در عرقیجات ماند، آن را به مدت 5 دقیقه و در حرارت ملایم میجوشانیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و در حدود 50 درجه سانتی گراد شد، آن را صاف کرده و عسل را اضافه میکنیم.
-شربت را هم میزنیم تا قوام بیاید، سپس در ظرف شیشهای میریزیم.
طرز تهیه یک لیوان شربت گلپر
برای تهیه یک لیوان از این شربت باید 3 تا 4 قاشق غذاخوری از آن را داخل لیوان ریخته و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه کنیم.
شربت آماده میل کردن است.
نکته: برای تهیه و مصرف شربت گلپر در فصل گرم سال، باید به جای آب جوشیده از آب خنک استفاده شود.