ماهان شبکه ایرانیان

در پاسخ به ایرنا؛

وزیر نفت: افزایش دوره زمانی تعمیرات اساسی پالایشگاه ها صحت ندارد/ دروغ معمول یک خبرگزاری

تهران - ایرنا - وزیر نفت صدور بخشنامه افزایش دوره زمانی تعمیرات اساسی پالایشگاه ها را تکذیب و اعلام کرد در صورت یافتن چنین بخشنامه ای حاضر به دادن جایزه است.

وزیر نفت: افزایش دوره زمانی تعمیرات اساسی پالایشگاه ها صحت ندارد/ دروغ معمول یک خبرگزاری
«بیژن زنگنه» امروز (شنبه) در حاشیه سیزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره ادعای صدور بخشنامه ای از طرف وزارت نفت برای افزایش دوره زمانی اورهال (تعمیرات اساسی) پالایشگاه ها به پنج سال، گفت: دروغی است که یک خبرگزاری طبق معمول منتشر کرده و طبق معمول سه گانه دروغ آن را تکرار کردند.
زنگنه تاکید کرد: «هیچ بخشنامه ای نیست و اگر چنین بخشنامه ای را پیدا کردند بیایند جایزه بگیرند».
به گزارش ایرنا، برخی منابع خبری مدعی شده بودند دوره زمانی تعمیرات اساسی (اورهال) پالایشگاه ها پیش از این هر سه سال یک بار بوده که در بخشنامه جدیدی به پنج سال افزایش می یابد که این موضوع می تواند باعث کاهش ظرفیت تولید در آینده شود.
جمهوری اسلامی ایران هم اکنون با فعالیت 9 پالایشگاه از ظرفیت پالایشی یک میلیون و 850 هزار بشکه نفت در روز برخوردار است و در رتبه دوازدهم جهان قرار دارد.
تولید پنج فرآورده اصلی پالایشگاهی در فاصله سال های 1357 تا 1395 حدود 2.5 برابر شده است.
بررسی آماری تولیدات پالایشگاهی حاکی از آن است که در 38 سال پس از انقلاب اسلامی (تا پایان سال 1395) که هشت سال آن هم در دوران جنگ تحمیلی سپری شد، تولید پنج فرآورده اصلی پالایشی، نسبت به سالهای پیش از انقلاب با رشدی افزون بر 145درصدی حدود 2.5 برابر شده است.
مقایسه شاخص های مهم پالایشگاهی کشور در سالهای 1357 تا 1395 نشان دهنده دستاوردهای بزرگ و سرمایه گذاریهای گسترده در این بخش است، به طوری که در این مدت، مجموع تولید پنج فرآورده اصلی (گاز مایع، بنزین، نفت سفید، نفت گاز و نفت کوره) از 74 میلیون و 99 هزار لیتر در روز به بیش از 245 میلیون و 600 هزار لیتر در روز افزایش یافته است.
ایران قصد دارد تا چهار سال آینده ظرفیت پالایش نفت و میعانات گازی خود را 70 درصد افزایش دهد و بر این اساس، تا سال 2020 میلادی ظرفیت پالایشی از رقم یک میلیون و 850 هزار بشکه به سه میلیون و 200 هزار بشکه افزایش می یابد.
با اجرا و بهره برداری از پروژه های 360 هزار بشکه ای پالایشگاه میعانات ستاره خلیج فارس، 480 هزار بشکه ای طرح سیراف، 150 هزار بشکه ای پالایشگاه آناهیتا، 300 هزار بشکه ای پالایشگاه بهمن گنو در بندر جاسک و 120 هزار بشکه ای پالایشگاه پارس از سوی بخش خصوصی ظرفیت پالایشی کشور رشد 70 درصدی را از سر می گذراند.
صنعت پالایش ایران، سال های خوبی را با اجرای طرح های افزایش ظرفیت و کیفیت، صادرات پایدار فرآورده های نفتی و خودکفایی در تولید و تامین بنزین تجربه خواهد کرد و مقامش را در جدول رده بندی قدرت های پالایشی دنیا ارتقا خواهد داد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:

https://t.me/irnaeco
اقتصام 2022**2022** 1070** خبرنگار: میثم طاهری **1561
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان