ماهان شبکه ایرانیان

هشدار بانک توسعه آسیایی درباره بحران آب در کابل

بر اساس گزارش بانک توسعه‌ آسیایی، در ماه‌های اخیر حدود ۳۰متر مکعب سطح آب کابل کاهش یافته است و در صورت ادامه آن کابل باید آماده یک بحران بزرگ کم آبی باشد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، براساس بررسی‌‎های بانک توسعه‌ آسیایی، هرساله 80 میلیون متر مکعب آب، از آب‌های زیرزمینی کابل بیرون کشیده می‌شود و در ماه‌های اخیر سطح آب در پایتخت 30 متر معکب کاهش یافته است و اگر جلوی این کاهش گرفته نشود، بحران جدی بوجود خواهد آمد.

هرچند پس از انتظارهای طولانی، کابل سفید پوش شد اما ظاهرا باران و برف در چند روز اخیر هم مشکل پایتخت را حل نخواهد کرد. زیرا مردم چندین پیمانه بیشتر از آبی که ذخیره می‎شود، مصرف می‌کنند.

بر اساس گزارش بانک توسعه‌ آسیایی، در ماه‌های اخیر حدود 30متر مکعب سطح آب کابل کاهش یافته است و در صورت ادامه آن کابل باید آماده یک بحران بزرگ کم آبی باشد.

شانی کمپبل، معاون بانک توسعه آسیایی اخیرا گفته است: «مشکلی که ما در کابل داریم تمرکز بیش از حد جمیعت در پایتخت است که بر تغییرات اقلیمی تاثیر گذاشته و مشکلات بزرگ اقتصادی و اجتماعی را در کنار کم‌‍آبی به بار آورده است، فقط حدود 20 درصد از کابل به سیستم آب لوله‌کشی شهر متصل است و بسیاری از ساکنان کابل از طریق حفر چاه‌هایی که معمولا توسط چندین همسایه انجام می‌شود، تأمین می‌شود.

براساس آمارهای بانک توسعه آسیایی سالانه در کابل 80 متر مکعب آب زیر زمینی بیرون و استفاده می‌شود و این روند همچنان در حال افزایش است.

همزمان، با کم شدن آب‌های زیرزمینی، آب کابل به شدت به سوی آلودگی می‌رود، آمارها نشان می‌دهند حدود 70درصد آب‌های کابل آلوده با مواد زاید هستند و تنها 20 درصد ساکنان کابل به آب نسبتا بهداشتی خوراکی دسترسی دارند.

روح الله رستگار مسئول آبرسانی و فاضلاب داره آبرسانی هرچند از برنامه‌های جدی برای کاهش بحران بی‌آبی در پایتخت سخن می‌زند اما نگران است در صورت ادامه روند کنونی و عدم همکاری مردم در استفاده آب، در چند سال آینده امکان زندگی در کابل به صفر خواهد رسید.

به گزارش شبکه 1 تلویزیون، خشکسالی و گرمای زمین از یک طرف، شدت گرفتن نبردها در بسیاری ولایت‌های افغانستان که سبب افزایش جمعیت در پایتخت شده است، از سوی دیگر سدهای در راه از میان برداشتن مشکل آب در کابل عنوان می‌شوند.

/

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی