به گزارش ایسنا و به نقل از تسلا، شرکت خودروسازی تسلا(Tesla) به منظور یافتن نواقص نرمافزار خودروی جدید خود یعنی تسلا مدل 3، یک رقابت "عیبیابی" راه میاندازد و به هر کسی که بتواند تسلا مدل 3 را هک کند یک خودروی رایگان هدیه میدهد.
اگر تا به حال نام مسابقه "عیبیابی" به گوشتان نخورده است، ممکن است تعجب کنید که چرا تسلا باید به کسی که خودرویش را هک کند، یک خودروی مجانی بدهد.
مزیت برگزاری چنین مسابقهای قائم بر این اصل است که هیچ کس در بالا بردن امنیت خانه شما شایستهتر از یک سارق حرفهای نیست، چرا که نواقص امنیتی را هویدا میکند و میتوان برای رفع آنها کوشید.
به همین دلیل نیز تسلا به هکرها در ازای نشان دادن آسیبپذیریهای نرمافزاری پاداش میدهد.
شرکتها با این روش میتوانند پیش از آن که دیر شود با در معرض آزمایش قرار دادن سیستمهای خود زیر دست هزاران کارشناس آماتور و حرفهای، از نواقص نرمافزاری سیستمهای خود آگاه شوند.
اولین مسابقه "عیبیابی" توسط شرکت "نتاسکیپ"(Netscape) در سال 1995 برگزار شد.
در طول زمان، این کار ترویج یافت و هکرهای کلاه سفید به گزارش آسیبپذیریهای نرمافزاری به شرکتهای بزرگ ادامه میدهند.
کنفرانسهایی نظیر "DefCon" نیز برای آموزش شرکتهای نرم افزاری در مورد نیاز به برگزاری چنین برنامههایی برگزار شدند و خیلی زود شرکتها شروع به این کار کردند.
شرکت موزیلا فایرفاکس در سال 2004 مبلغ 500 دلار به هکرهای کلاه سفید پیشنهاد داد تا نواقص امنیتی این مرورگر را پیدا کنند.
شرکت اپل هم در سال 2007 برای شناسایی آسیبپذیریهای امنیتی در سیستم عامل macOS X فراخوان داد.
در سال 2010 نیز گوگل چنین برنامهای را برای رفع ایرادات برنامههای کاربردی وب و فیسبوک با پاداش حداقلی 500 دلار و بدون محدودیت برگزار کرد. این برنامه همچنان ادامه دارد و تاکنون گوگل بیش از 2 میلیون دلار به هکرهای کلاه سفید پرداخت کرده است.
در این میان تسلا بسیار سخاوتمندانه عمل میکند. این شرکت تا به حال صدها هزار دلار به هکرها پرداخت کرده است و حالا هم جایزه را یک خودروی تسلا مدل 3 تعیین کرده است.