به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، ریچارد هس رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا و رئیس سابق سیاستگذاری وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت: پس از گذشت بیش از 17 سال وقت آن رسیده تا دو حقیقت مهم در افغانستان را بپذیریم؛ اول اینکه پیروزی نظامی توسط دولت و یا شرکای آمریکا در ناتو در افغانستان ممکن نیست.
وی در بیان «حقیقت دوم» نیز گفت: مذاکرات صلح بعید است که موفقیتآمیز باشد. گفتوگوها در چند سال اخیر ادامه داشته اما دیپلماسی نتوانسته حقایق و شرایط میدانی در افغانستان را تغییر دهد که هر دو این عوامل علیه برقراری توافق سیاسی در افغانستان است.
هس در وبسایت سازمان «پراجکت سندیکیت» نوشت که حقایق میدانی در افغانستان از این قرار است که حدود نیمی از خاک کشور افغانستان تحت نفود و یا کنترل مخالفان مسلح دولت قرار دارد و این گروهها بارها نشان دادهاند که توانایی حمله به اهداف نظامی و غیرنظامی در هر جای کشور از جمله کابل را دارند.
رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی افزود که طالبان نیازی به مصالحه نمیبیند و این امیدها برای حل بحران افغانستان از طریق دیپلماسی را ضعیف میکند؛ بهنظر میرسد طالبان معتقد است که آمریکا از ادامه حضور نیروهایش در کشوری دورافتاده که سالانه 45 میلیارد دلار هزینه داشته و پیروزی در آن ممکن نیست نیز خسته خواهد شد.
وی با محتمل دانستن دستور ترامپ برای خروج همه نیروهای آمریکایی از افغانستان نیز گفت: سیاست آمریکا در افغانستان باید بهگونهای باشد که ضمن دوری از خطرات خروج سریع و غیرمشروط، هزینههای حضور را نیز به حداقل برساند.
اگرچه آمریکا و شرکای اروپاییاش نمیتوانند انتظار پیروزی در افغانستان و یا میانجیگری برای برقراری صلح پایدار در این کشور داشته باشند، اما این کشورها باید ضمن «زنده نگه داشتن دولت» به مبارزه علیه تروریستها ادامه دهند.