به گزارش ایسنا، علی اسماعیلی، نماینده مردم نور و محمود آباد در نطق میان دستور جلسه علنی امروز (سهشنبه) مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحران زیست محیطی در کشور، گفت: برای حل این بحرانها نیازمند عزم ملی و هماهنگی قوا هستیم. برای حل بحران های اقتصادی، شورای عالی هماهنگی اقتصادی تشکیل شده است و تا حدودی این بحران مهار شده است. اما برای بحران زیست محیطی هیچ اقدام عملی و اجرایی انجام نشده است.
اسماعیلی با تاکید بر این که "بحران آب جدی است" در این باره توضیح داد: بحران آب امنیت ملی کشور را تهدید میکند که طبق گزارش ناسا کشور ما از هشت سال پیش وارد دوره خشکسالی 30 ساله شده است. سطح آب در بسیاری از شهرهای کشور پایین رفته است. در جهرم 540 متر، در رفسنجان 450 متر و در شهریار 300 متر و این یعنی خطر بسیار بسیار جدی است.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه ضمن تاکید به پرهیز از سخنان و تصمیمات غیر کارشناسی با اشاره به سخنان اخیر رییس جمهور در جمع مردم سمنان، خاطر نشان کرد: سخنان رییس جمهور در آن جلسه غیر کارشناسی بود و لذا با مخالفت مردم، کارشناسان محیط زیست و نمایندگان مردم در خانه ملت مواجه شد.
وی خطاب به رییس جمهور افزود: آیا آثار زیست محیطی این پروژه بزرگ را در نظر گرفته اید؟ آیا هزینه اجتماعی این طرح بزرگ را در نظر گرفته اید؟ آیا برای انجام پروژه ای به این بزرگی، لازم نبود با مسئولان شمالی کشور و نمایندگان شمالی مشورت می کردید؟ چرا به افکار عمومی و نظرات کارشناسان توجهی نمیشود؟
نماینده مردم نور و محمود آباد در مورد بحران جنگل و طبیعت ایران، اظهار کرد: بررسیها نشانگر این است که 500 سال پیش مساحت جنگلهای کشور 80 میلیون هکتار ، 70 سال پیش 18 میلیون هکتار و در حال حاضر نیز 13 میلیون هکتار است. اگر روند به همین شکل پیش برود طی 80 سال آینده جنگلها صفر هکتار خواهد شد و این به معنای ویرانی پوشش گیاهی، نابودی خاک، هجوم سیلابهای ویرانگر، قحطی ، فقر و انهدام سرزمین است.
اسماعیلی جنگل را یک سرمایه ملی و متعلق به همه مردم ایران دانست و خطاب به نمایندگان، خاطر نشان کرد: نباید نظاره گر حیات نسل حاضر و آیندگان باشیم. همه آحاد ملت در قبال حفاظت از این منابع مسئول هستند. دولت به تنهایی نه میتواند و نه ابزار و امکانات لازم برای حفاظت از جنگلها را در اختیار دارد.
وی با اشاره به مشکل پسماند و دپوی زبالهها در استان شمالی، تصریح کرد: مشکل پسماند بلای جان مردم این خطه شده است. بر همگان روشن است که مازندران نه باید، نه شاید و نه میتواند محل دفن و دپوی زباله های در هم تنیده خطرناک باشد. اگر در گذشته تصمیم بر آن شد که زباله های شهر را در جنگلها و سواحل دریای خزر مدفون کنند، امروزه شیرابههای سمی و نتایج وحشتناک آن در بالا بر دیدگان همه مردم این سرزمین است.
نماینده مردم نور و محمود آباد در پایان در مورد سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: تعجب من از این است که این سازمان برای صنایع اقتصادی در شهر بلده مجوز صادر نمیکند، اما برای دپوی زباله مجوز صادر میکند. من به عنوان نماینده مردم مخالفت خودم را برای دفن زباله با چنین روشی اعلام می دارم و اجازه نخواهم داد که این اتفاق رخ دهد.
دبیر: محمد نوراللهی