به گزارش مشرق، به نقل از روابط عمومی ارتش، امیر نوذر نعمتی سخنگوی رزمایش اقتدار 97 با اشاره به آغاز مرحله دوم این رزمایش با حضور سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش، اظهار داشت: در مرحله نخست از روز پایانی رزمایش اقتدار 97 نزاجا، توپخانههای ثابت و متحرک نیروی زمینی ارتش با حجم وسیع در کالیبرهای مختلف مواضع دشمن را از فواصل بین 10 تا 30 کیلومتری با شلیک گلولههای هوشمند و نقطه زن مورد اصابت قرار میدهند.
بیشتر بخوانیم:
وی ادامه داد: در مرحله دوم این رزمایش، یگانهای زرهی و پیاده مکانیزه، با انجام عملیات هجومی و تک هماهنگ شده به سمت دشمن، مواضع و تجهیزات آنها را منهدم میسازند.
امیر نعمتی یادآور شد: اجرای عملیات تعاقب و انهدام کامل استحکامات دشمن، از جمله برنامههای مرحله نهایی رزمایش اقتدار 97 نیروی زمینی ارتش خواهد بود.
سخنگوی رزمایش 97 نیروی زمینی ارتش تصریح کرد: همزمان با انجام رزمایش، بالگردهای هجومی هوانیروز، با حضور در منطقه، علاوه بر عملیات شناسایی، با اجرای آتش سنگین بر مواضع دشمن، از یکانهای زرهی پشتیبانی خواهند کرد.
تست سامانههای دوربین دید در شب توسط نزاجا
امیر خلبان یوسف قربانی فرمانده هوانیروز ارتش با اشاره به مأموریتهای این یکان در رزمایش بزرگ اقتدار 97 نزاجا گفت: یکی از مأموریتهای ویژهای که برای نخستین بار در حوزه بالگردی در این رزمایش انجام شد، اجرای مأموریت شناسایی به همراه رزم شبانه است که امروز بالگردهای هجومی، شناسایی و ترابری مجهز شده به دوربینهای دید در شب توانستند آن را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مأموریتهای اتخاذ شده متناسب با تهدیدات روز است، افزود: بالگردهای هوانیروز ارتش شب گذشته تاکتیک جدید شناسایی در شب و عملیات رزم شبانه را با موفقیت به اجرا گذاشتند و توانستند ضمن شناسایی مواضع دشمن، اهداف ثابت و متحرک زمین را با استفاده از راکتها و موشکهای بهینه سازی شده مورد اصابت قرار دهند.
وی افزود: در این رزمایش کلیه پشتیبانیهای آتش، پشتیبانی لجستیکی و شناسایی توسط بالگردهای هوانیروز با موفقیت به اجرا درآمد و کارکنان هوانیروز آمادگی خود را برای حضور در عرصههای مختلف مقابله با تهدیدات پیش رو به نمایش گذاشتند.
اجرای دیوار آتش 6 کیلومتری توسط مهندسان ارتش
امیر میسر ارجمندی معاون مهندسی نیروی زمینی ارتش، در خصوص مأموریت معاونت مهندسی در رزمایش بزرگ اقتدار 97 نزاجا اظهار داشت: از آن جایی که معاونت مهندسی باید بستر لازم برای برگزاری رزمایش را تمهید میکرد، یکانهای ما 10 روز پیش از استقرار دیگر نیروها در منطقه رزمایش حاضر شده و فعالیت خود را آغاز کردند.
وی ادامه داد: گروه 455 مهندسی نیروی زمینی ارتش ضمن پشتیبانی از یکانهای عمل کننده در این رزمایش مأموریت آماده کردن مواضع و ایجاد زمین مسلح را انجام دادند.
امیر ارجمندی افزود: همچنین برای نخستین بار در سطح نیروهای مسلح پروژه 6 کیلومتری دیوار آتش را در این رزمایش با موفقیت انجام دادیم به طوری که هیچیک از ادوات زرهی و نفربر دشمن قادر به عبور از این دیوار آتش و حفره ایجاد شده بر روی زمین نخواهند بود.
وی با بیان اینکه حضور در این رزمایش تجربه خوبی برای ما در حوزه انفجارها و مسدودسازی راههای نفوذ یکانهای عمل کننده در پی داشت، افزود: تمامی انفجارهای تحقق یافته در این رزمایش به صورت کنترل از راه دور انجام میشود.
انهدام اهداف از پیش تعیین شده با گلولههای هوشمند توپخانه
امیر عباس دادستانی فرمانده گروه 44 توپخانه نیروی زمینی ارتش با اشاره به مأموریت گردانهای توپخانه نیروی زمینی ارتش در این رزمایش گفت: گروه 44 توپخانه نیروی زمینی ارتش به منظور پشتیبانی نزدیک از یکانهای سطحی با بهره گیری از انواع موشکها و راکتها در کالیبرهای مختلف در رزمایش بزرگ اقتدار 97 نزاجا شرکت کرده است تا مأموریتهای ذاتی خود را انجام دهد.
وی با بیان اینکه گردانهای توپخانه نیروی زمینی ارتش قادر به انهدام اهداف از فواصل بین 10 تا عمق 100 کیلومتری میباشند افزود: در این رزمایش با بهره گیری از گلولههای هوشمند و نقطه زن توانستیم اهداف را از فواصل بین 10 تا 30 کیلومتر با دقت هرچه تمامتر مورد اصابت قرار دهیم.
امیر دادستانی با مثبت ارزیابی کردن عملکرد گردانهای توپخانه نیروی زمینی ارتش در این رزمایش گفت: یکی از نقاط مثبت توپخانه در این رزمایش بهره گیری از تسلیحات توپخانه ای در کالیبرهای مختلف بود که در کوتاهترین زمان ممکن توانست اهداف مورد نظر را با حجم سنگینی از آتش مورد اصابت قرار دهد.
آزمایش تانکهای بهینه شده در رزمایش نزاجا
امیر بابک جلالی فرمانده تیپ 292 زرهی دزفول در خصوص مأموریت این تیپ در رزمایش بزرگ اقتدار 97 نیروی زمینی ارتش اظهار داشت: نیروهای ما در قالب یک یکان پیاده مکانیزه در یک تک هماهنگ شده با اجرای آتش مستقیم و پیشروی به سمت دشمن توانستند اهداف پیش رو را به تصرف درآورده و ادوات دشمن را با گلولههای مستقیم تانکهای تی 72 و چیفتن بهینه سازی شده بومی مورد اصابت قرار دهند.
وی افزود: یکان زرهی و پیاده مکانیزه در مرحله بعد با استفاده از سرعت خود به عنوان نیروی فشار مستقیم عملیات تعاقب را انجام داده و با پشتیبانی نیروهای تیپ 25 و تیپ 55 هوابرد و بالگردهای تهاجمی هوانیروز توانستند به اهداف مورد نظر دست یابند.
امیر جلالی گفت؛ یکانهای زرهی با قدرت، تحرک، جابجایی سریع و آتش سنگین خود تواستند نمایش بزرگی از اقتدار و توان رزمی خود در این رزمایش اجرا کنند.
انهدام ستون زرهی دشمن توسط جنگندههای اف 7
همزمان با مرحله اصلی رزمایش بزرگ اقتدار 97 نیروی زمینی ارتش، 2 فروند جنگنده بمب افکن اف 7 به منظور پشتیبانی از یگانهای سطحی نیروی زمینی ارتش وارد منطقه رزمایش شدند.
جنگنده بمب افکنهای نیروی هوایی پس از حضور در منطقه رزمایش، ادوات زرهی و ستون مکانیزه و استحکامات دشمن را با بمبهای هوشمند مورد اصابت قرار دادند.
این دو جنگنده پس از انهدام اهداف از پیش تعیین شده در نزدیکترین پایگاه منطقه فرود آمدند.