ماهان شبکه ایرانیان

در زندان‌های مخوف عربستان به زنان چه می‌گذرد؟

آزار جنسی و شکنجۀ فعالان زن در زندان‌های سعودی

بنابر گزارشی که عفو بین‌الملل روز جمعه منتشر کرده، حداقل ده تن از مدافعان حقوق زنان مورد شکنجه قرار گرفته‌اند و از جمله از آن‌ها خواسته شده تا در مقابل چشمان بازجویان همدیگر را ببوسند.

آزار جنسی و شکنجۀ فعالان زن در زندانهای سعودی
 
فرادید؛ به گزارش عفو بین‌الملل؛ فعالان حقوق زنان در عربستان سعودی مورد آزار جنسی قرار گرفته، با شوک الکتریکی شکنجه شده، و به قدری شلاق خورده‌اند که توان ایستادن نداشته‌اند. نمایندگان مجلس بریتانیا، فشار خود را بر ریاض افزایش داده‌اند تا به آن‌ها اجازۀ دسترسی به بازداشت‌شدگان را بدهد.

به گزارش فرادید به نقل از ایندیپندنت، بنابر گزارشی که عفو بین‌الملل روز جمعه منتشر کرده، حداقل ده تن از مدافعان حقوق زنان مورد شکنجه قرار گرفته‌اند و از جمله از آن‌ها خواسته شده تا در مقابل چشمان بازجویان همدیگر را ببوسند.

یکی از بازجویان به دروغ به یکی از فعالان زن گفته است که خانواده‌اش مرده‌اند و یک ماه او را در این برزخ نگه داشته است. سایرین که در زندان‌های مخفی نگهداری شده‌اند، با شوک الکتریکی شکنجه شده و آنقدر شلاق خورده‌اند که نمی‌توانسته‌اند بایستند، یا در مواردی از طریق غرق مصنوعی مورد شکنجه قرار گرفته‌اند.

در میان زنانی که در زمان موج دستگیری‌ها در ماه می‌سال گذشته بازداشت شده‌اند، فعالان حقوق زنان مشهوری نظیر لوجین الحثلول و عزیزا الیوسف هستند که برای حقوق زنان تلاش می‌کردند و علیه نظام حضانت مردانۀ سرکوبگرانه که برای کنترل شهروندان زن در این پادشاهی شکل گرفته، کارزاری به راه انداخته بودند.
 
آزار جنسی و شکنجۀ فعالان زن در زندانهای سعودی

این گزارش‌های نگران‌کننده در حال منتشر می‌شوند که گروهی از اعضای مجلس بریتانیا از احزاب مختلف و وکلای بین‌المللی تا پایان این ماه به عربستان سعودی فرصت داده‌اند تا امکان دسترسی ایشان به زنان زندانی را فراهم کند.

این گروه که یک پنل بررسی وضعیت بازداشتیان را تشکیل داده، درخواستی رسمی به شاهزاده محمدبن نواف بن عبدالعزیز، سفیر عربستان در انگلستان فرستاده تا شهادت دسته اولی از ده زنی که در تعدادی از زندان‌های رژیم در کشور نگهداری می‌شوند، به دست آورد.

آن‌ها گفته‌اند که چنانچه پاسخ مثبتی تا 29 ژانویه دریافت نکنند، گزارشی شامل جزییات همۀ اتهاماتی که نسبت به بدرفتاری رژیم سعودی با زندانیان توسط این گروه‌های دفاع از حقوق بشر و عفو بین‌الملل جمع‌آوری شده‌اند را منتشر خواهند کرد.

دولت سعودی مکرراً بدرفتاری با زندانیان را رد کرده است.

لیان معلوف، رییس بخش پژوهش خاورمیانۀ عفو بین‌الملل، روز جمعه گفت: "ما شدیداً در مورد سلامت این فعالان که حدود 9 ماه است به صورت خودسرانه و تنها به خاطر دفاع از حقوق بشر در بازداشت به سر می‌برند، نگران هستیم. "

او افزود: "مسئولان عربستان سعودی مکرراً نشان داده‌اند که اراده‌ای برای محافظت موثر از بازداشتی‌ها در برابر شکنجه و یا انجام تحقیقات بی‌طرفانه دربارۀ ادعای شکنجه در حین بازداشت، ندارند. به همین خاطر، از عربستان سعودی می‌خواهیم تا سریعاً به گروه‌های ناظر امکان دسترسی بدون مزاحمت به فعالان بازداشتی را بدهد."

عفو بین‌الملل می‌گوید که این شهادت‌های جدید در ادامۀ شهادت‌های جمع‌آوری‌شده در ماه نوامبر هستند که در آن جزییاتی از رفتار با چندین فعال، از جمله تعدادی زن، که مکرراً با شوک الکتریکی و شلاق شکنجه شده بودند، و برخی از ایشان قادر به راه رفتن و ایستادن نبوده‌اند، منتشر شده بود.
 
آزار جنسی و شکنجۀ فعالان زن در زندانهای سعودی

این گروه از دولت انگلستان خواسته تا خواستار آزادی زنان شود و گفته با وجود اینکه عربستان سعودی در سال 2018، تبلیغات زیادی در مورد "اصلاحات" انجام داده، اما اقدام چندانی برای کاهش رنج‌های فعالان زندانی صورت نداده است.

همزمان، در انگلستان، اعضای گروهی متشکل از احزاب مختلف از جمله کریسپین بلانت از حزب محافظه‌کار، لیلا موران از حزب لیبرال دموکرات و پال ویلیامز از حزب کارگر، هشدار داده‌اند که در صورت بی‌توجهی به درخواستشان، اقدام به انتشار گزارش خواهند کرد.

آن‌ها تاکید می‌کنند که حاضرند به دفاعیات عربستان سعودی گوش دهند، اما لازمۀ آن فراهم شدن امکان انجام تحقیقات در عربستان سعودی است.

این فشار‌ها در حالی است که ریاض به تازگی توانسته قدری از رسوایی فاجعه‌باری که قتل و مثله کردن جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول برایش به همراه داشت، رهایی یابد.
 
آزار جنسی و شکنجۀ فعالان زن در زندانهای سعودی

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، با اتهامات سنگینی در رابطه با دستور به این قتل یا حداقل نظارت بر آن، روبرو است. این قتل فجیع، همچنین باعث شد تا توجه‌ها نسبت به ده‌ها مورد دیگر از موارد ربایش مخالفان توسط رژیم و همچنین نمونه‌های آزار و شکنجه در زندان‌های این کشور جلب شود.

دادستان ارشد عربستان سعودی، مشارکت محمد بن سلمان را در قتل رد کرده و تقصیر را به گردن مسئولان اطلاعاتی "خودسر" انداخته است.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان