به گزارش ایسنا، صدرالدین علیپور در جلسه کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران که با موضوع بررسی انتشار بوی نامطبوع چند هفته پیش در تهران برگزار شد، گفت: بررسیهایی از سوی مرکز مدیریت محیط زیست برای شناسایی منشأ این بو انجام شده است. بر اساس گزارشهای دریافتشده، بوی منتشر شده در سطح شهر تهران شبیه زبالههای در حال سوخت یا بوی گاز آمونیاک یا گاز مرکاپتان بوده است.
وی افزود: در روز دوازدهم دی شوک محسوسی در دیتاهای خود مشاهده کردیم. از ساعت 15 همان روز میزان غلظت CO2 افزایش پیدا کرد و علاوه بر این در این ساعات غلظت ذرات 2.5pm نیز بالا رفته بود و ما نیز بر اساس این دادهها به بررسی منشأ انتشار بو پرداختیم.
رئیس مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران ادامه داد: در اصفهان یک نشت گاز مرکاپتان وضعیت را به شکلی غیرقابل تحمل کرده بود که خاک منطقه را جابهجا کردند. در این شهر نیز بویی شبیه بوی تهران منتشر شده بود و این احتمال وجود داشت که در تهران هم چنین اتفاقی رخ داده باشد که البته شرکت گاز سندی مبنیبر تأیید این فرضیه نداشت.
وی تاکید کرد: فرضیه ارتباط بو با زلزله یا فعالیت آتشفشان دماوند نیز احتمال کمی داشت. علاوهبر این فرضیه ترکیدگی لولههای فاضلاب را بررسی کردیم. در مورد مخزن فاضلاب ساختمان پلاسکو هم اقدامات کارشناسی انجام دادیم که در نهایت هیچکدام از این موارد قطعی نشد. در نهایت به سه گزینه احتمالی برای توجیه این بو رسیدیم که البته این سه گزینه نیز قطعیت ندارند. یکی از آنها احتمال نشت گاز مرکاپتان است.
وی ادامه داد: دومین گزینه ترکیدگی تونل فاضلاب شرقی تهران بود و گزینه سوم نیز انتشار آلاینده از یک منبع ناشناس از سمت جنوب تهران و انتشار آن بهوسیله وزش باد در سطح شهر بود.
علیپور با تاکید بر اینکه این اتفاق تلنگری بود که متوجه شویم به یک مرکز پایش نیاز داریم، افزود: شاید خروجی این اتفاق این باشد که مجموعه دیتاها در یک مرکز پایش و یک اتاق فرمان تجمیع شود که قطعاً این مهمترین دستاورد انتشار بوی نامطبوع در تهران خواهد بود.