خبرگزاری تسنیم: سومین جلسه رسیدگی به اتهامات "علی بخشایش" مدیرعامل سابق بانک سرمایه، پرویز کاظمی رئیس سابق هیات مدیره بانک سرمایه، محمدرضا توسلی عضو سابق حقوقی بانک سرمایه در شعبه سوم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی به ریاست قاضی مسعودیمقام برگزار شد.
اتهام این افراد اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق خیانت در امانت است.
طبق آنچه در کیفرخواست آمده است این خیانت در امانت از طریق اعطای تسهیلات و ضمانتنامههای بانکی غیرقانونی صورت گرفته است؛ این که وامگیرندگانی همچون حسین هدایتی، سامان مدلل و جهانبانی از پرداخت معوقات خود استنکاف میکنند.
در این جلسه سلمانی مدیر وقت حوزه بانک سرمایه بهعنوان مطلع در جایگاه حاضر شد و خطاب به قاضی گفت: من از سال 87 وارد بانک سرمایه شدم و در زمان این پروندهها مدیر حوزه بودم؛ از زمانی که آقای بخشایش و آقای قندالی آمدند وضعیت بانک تغییر کرد و فضا برای این افراد باز شد و از روزی که این آقایان آمدند، فشار وارد میکردند؛ در بسیاری از موارد اصلاً امضای بنده نیست و نگذاشتند که حداقل نظر بدهم؛ در پرونده فولادسازان دماوند نوشتیم این از شرکتهای مشمول آییننامه تسهیلات است و ما نمیتوانیم به آنها تسهیلات بدهیم با این وجود آقایان تصویب کردند؛ دو بار آقای عبدی، آقای زاهدی و فاروقی به ما فشار آوردند که هیئت مدیره پشت آن است لذا ما گفتیم اگر خلاف باشد هیئت مدیره بازمیگرداند!
سلمانی ادامه د. اد: در مورد ضمانتنامهها یک سری پروندهها بود که آقای کاظمی زنگ میزد و میگفت: چرا پرونده را شعبه نمیفرستد و من دوباره به شعبه زنگ میزدم؛ اینها آنقدر خط را تمیز چیده بودند که حتی رئیس شعبه را نیز از خودشان گذاشتند و ارکان اصلی را طوری میچیدند که نشاندهنده موضوع است.
سپس نماینده دادستان خواستار حضور حسامی مدیردفتر بخشایش در جایگاه شد و از او پرسید: شما در اظهارات خود گفتهاید آقای بخشایش به دبی سفر میکرد و بعد از آمدن از سفر دستورات عجیبی صادر میکردند ماجرا چه بود؟
مدیر دفتر بخشایش در پاسخ به این سؤال گفت: وقتی آقای بخشایش بودند، فشار شدیدی در کار داشتیم و زمانی که به سفر میرفتند و برمیگشتند این فشار دو چندان میشد.
نماینده دادستان از حسامی پرسید: بخشایش از چه کسانی حمایت میکرد؟ که وی جواب داد: از گروه آقای شاملویی و اشخاص دیگر که البته نامههای آنها موجود است و محرمانه نبوده است.
نماینده دادستان پرسید: شما میدانید بخشایش در دبی با چه کسانی جلسه داشته است؟
مدیر دفتر بخشایش گفت: نمیدانم.
اما یاسر ضیایی؛ قائم مقام بانک سرمایه با حضور در جایگاه به در خواست نماینده دادستان در این رابطه گفت: جریانی در دبی به نام آقای فرزام پشت پرده این ضمانتنامهها بود؛ سفرهای آقایان و دیدارها در دبی مشخص است حتی در آلمان هم دیدارهایی داشتند، اما اینکه وجوه چگونه خارج میشد باید بگویم اکثر این ضمانتنامهها برای محصولات صادراتی انجام میشد و ردیابی وجوه آن در داخل کشور امکانپذیر نبود.
نماینده دادستان در ادامه گفت: بنده مدارک ویلای لوکسی را در خارج از کشور به شما ارائه میدهم که مکرراً مدیران و مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان به آن سفر و در جلسات مورد اشاره شرکت میکردند؛ باید بگویند چه کسانی در این جلسات حضور داشتند؛ اشخاصی مثل امیررضا فرزام راد متهم فساد بانکی یا مفسدان بانکی متواری شده که در ایران نبودند و جلسات را در آن محل تشکیل میدادند و مصوبات را قطعی میکردند و در برگشت به کشور عملیات اجرایی صورت میگرفت؛ از آقای بخشایش میخواهم در این باره توضیح بدهد دلیل حضورش در این ویلا یا در دفتر آقای امامی چه بوده است؟
قنبری؛ عضو کمیته اعتباری بانک سرمایه نیز با حضور در جایگاه با بیان اینکه در اردیبهشت سال 92 به عضویت کمیته اعتباری منصوب شده است، گفت: اگر پروندهها 100 درصد وثیقه ملکی داشت، امضا میکردم در غیر این صورت امضا نمیکردم تا اینکه روزی بخشایش با من تماس گرفت و پرسید چرا امضا نمیکنید؟ گفتم وثیقه ندارند، گفت: تشخیص اعتبار با ماست و در این خصوص به شما ارتباطی ندارد!
قنبری با بیان اینکه پس از آن همچنان پروندهها را امضا نمیکرده است، افزود: تا پرونده آقای جهانبانی که باز امضا نکردم و آقای بخشایش دوباره به من گفتند که تشخیص این موضوع با ما است و بنده بر اساس تکلیف او برخی پروندههای تسهیلاتی دیگر را امضا کردم.