ماهان شبکه ایرانیان

آخرین دفاعیات پرویز کاظمی متهم پرونده بانک سرمایه

خبرگزاری مهر:  صبح امروز چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات سه متهم پرونده بانک سرمایه در شعبه سوم ویژه دادگاه رسیدگی کننده به مفاسد اقتصادی برگزار شد.

بر اساس کیفرخواست صادره، علی بخشایش فرزند روح الله به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در نظام پولی و بانکی و مشارکت در 46 فقره خیانت در امانت، پرویز کاظمی فرزند درویش به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در نظام پولی و بانکی و مشارکت در 41 فقره خیانت در امانت و محمدرضا توسلی فرزند غلامرضا به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در نظام پولی و بانکی و مشارکت در 40 فقره خیانت در امانت پای میز محاکمه قرار گرفتند.

قاضی مسعودی در ابتدای جلسه چهارم رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده بانک سرمایه گفت: محمدرضا توسلی شما به مشارکت در اخلال عمده از طریق مشارکت در خیانت در امانت 40 فقره به میزان 25 هزار و 12میلیارد و 16 میلیون تومان متهم هستید.

وی در آغاز دفاعیات خود گفت: چهل سال در جهاد کشاورزی مشغول به کار بودم.

توسلی ادامه داد: در گزارش حسابرسی ندیدم که بگویند وثیقه نگرفته ام یا مدیران کارتن خواب را ایجاد کردم؛ من پولی و بانکی نیستم. مهندس ساختمان هستم و در بانک کار نکردم. اوضاع وقتی عوض شد که تیم جدید صندوق ذخیره فرهنگیان آمد.

متهم ردیف سوم در رابطه با محکومیت از سوی بانک مرکزی گفت: در این رابطه ما 15 نفر بودیم که اعتراض کردیم.

توسلی در رابطه با ارتباط با هدایتی گفت: در بازپرسی فهمیدم که حسین هدایتی در بانک سرمایه فعال است و البته اکنون هم ایشان را نمی‌شناسم. حسین هدایتی در سال 90 در شهرداری ممنوع المعامله شد.

وی افزود: در دو سال آخر اتفاقاتی افتاد که مصادف با حضور آقای غندالی بود. من حتی به بانک مرکزی رفتم و گفتم که این فرد نباید در جلسات هیات مدیره شرکت کند.

توسلی تصریح کرد: مسایل بانک را به همه مسئولان ذیربط گزارش دادم. ما شرکت‌های بزرگی بودیم که سی برابر بانک است. اگر اتفاقاتی در این شرکت‌ها رخ داده همه را پاسخگو بودیم؛ اری کردم که با همه شرکت‌های شهرداری تسویه حساب کردیم.

متهم ردیف دوم: من یک انقلابی ام

وی در رابطه با گروه جهانبانی گفت: چهارده‌ونیم درصد سهام بانک ملل برای این‌ها است.

توسلی با بیان اینکه اکنون در چهلمین سال پیروزی انقلاب هستیم؛ گفت: من خودم یک فرد انقلابی هستم.

قاضی مسعودی خطاب به متهم گفت: بر اساس اعترافات تان شما سابقه بانکی ندارید، شما که خود را انقلابی می‌دانید، نمی‌دانید نباید در اموری که تخصصی ندارید، فعالیت کنید.

قاضی ادامه داد: امضای شما در بسیاری از تخصیص اعتبارات دیده می‌شود شما که تخصص ندارید چطور امضا کردید. در این کشور اکثر مدیران ما وقتی وارد موضوعی می‌شوند تخصص ندارند، اکثرا هم وضع مالی خوبی دارند و نمی‌دانم چرا وارد حوزه‌ای می‌شوند که تخصص ندارند.

قاضی مسعودی در واکنش به سخنان وکیل متهم مبنی‌بر اینکه برخی اتهامات منتسب به موکلم نباید باشد، گفت: اگر کسی دفاع حقوقی انجام دهد با شجاعت برائت هم می‌دهم. کسانی که از بیرون اظهار نظر می‌کنند می‌توانند منصفانه یا غیر منصفانه باشد. اینکه دستگاه قضا تحت هجمه است در آن شکی نیست.

وی افزود: چهار شعبه ویژه‌ای که تشکیل شده است، به خاطر سرعت و شهرت مسئول پرونده نشدند.

در ادامه نماینده دادستان تهران گفت: در تاریخ 26/2/92 طبق اعلام گزارش حسابرسی، شرکت الماس گستر تیراژه سابقه داشته و توان اقتصادی ندارد، اما فردای آن روز شاهد امضای تخصیص اعتبارات هستیم.

قهرمانی ادامه داد: ما نامه به بانک مرکزی ارسال کردیم و گفتیم شما رصد می‌کنید که اگر فلان مقدار پول جا به جا شود مصداق اخلال هست یا خیر؟ در مورد آقای هدایتی با آن رقم 600میلیاردی ذکر شده در پرونده این کار را کردیم و گفتند نه تنها 600میلیارد بلکه 80 میلیارد تلف کردن پول مصداق اخلال است. در سال 92؛ 25 میلیارد اتلاف اموال، مصداق اخلال بوده است.

وی افزود: ما می‌گوییم هر کاری ولو با یک امضا که اتلاف اموال را به دنبال داشته است، مصداق اخلال در نظام اقتصادی است.

نماینده دادستان تهران در رابطه با عنصر روانی جرم هم گفت: کار شناس اعلام کرده که فلان شرکت مشکل دارد، اما باز هم آقایان به آن تسهیلات اختصاص دادند. گا‌ها با سفته هم تسهیلات را دادند بنا براین عنصر روانی هم محقق است.

تعقیب بسیاری از کارمندان بانک مرکزی

قاصی مسعودی در ادامه گفت: اینکه در دادگاه‌ها بار‌ها به عدم نظارت بانک مرکزی اشاره شده است باید بگویم این موضوع در دادسرا در حال پیگیری است و بسیاری از کارمندان بانک مرکزی تحت تعقیب قرار گرفتند.

در ادامه چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده بانک سرمایه، قهرمانی، نماینده دادستان تهران در رابطه با دفاعیات متهم ردیف سوم گفت: بانک مرکزی اشتباه کرده، اما شما چرا ادامه دادید. شما می‌گویید گزارشات حسابرسی می‌آمد، اما در آن چیزی از معوقات بانکی نبود. این حرف‌ها را نزنید، اسناد موجود است.

وی ادامه داد: گزارش اعتباری اعلام کرده بود که فلان شرکت مشکل دارد، اما شما امضای تخصیص اعتبارات را زده اید. شما حرف‌های آقای شهاب‌الدین غندالی را امضا کردید، اما حالا می‌گویید ایشان مشکل دارد.

نماینده دادستان تهران افزود: چرا از وصول می‌گویید؛ در این پرونده چطور از یک پیرزن نظافتچی وصول بگیریم؛ سوال این است که چرا مشکل ایجاد کردید که بخشی از بدنه وزارت اطلاعات، سپاه، ناجا و قوه قضاییه درگیر امضای شما هستند. این چه خدمت به انقلابی است؟ این انقلابی بودن است؟

پرونده غندالی در آستان صدور کیفرخواست است

قهرمانی تصریح کرد: تخلف آقای غندالی محرز است و ایشان تحت تاثیر آقای امامی بوده است البته این پرونده در آستانه صدور کیفرخواست است که به وقتش به آن رسیدگی می‌شود.

در ادامه این جلسه، توسلی متهم ردیف سوم گفت: تمامی حرف‌های شما و نماینده دادستان را قبول دارم، اما به این دو نفر یعنی بخشایش و کاظمی هم اعتماد کامل داشتم، تازه دو هفته است که فهمیدم چه شده است؟

قاضی مسعودی گفت: بحث ما در حوزه تخصیص اعتبارات است.

در ادامه پرویز کاظمی با حضور در جایگاه آخرین دفاعیات خود را مطرح کرد.

وی خطاب به دادگاه گفت: در جلسه قبل سعی کردم در رابطه با فرایند‌ها که گفتید مطالبی را تهیه کنم. جداولی را هم از سیستم بانکی گرفتم.

کاظمی ادامه داد: مباحثی بعد از خروج از بانک رخ داده که من پاسخگوی آن‌ها نیستم.

متهم ردیف دوم ادامه داد: آقای هدایتی از بانک وام نگرفته بود بلکه شرکت خریده است.

وی افزود: یک مورد گزارش بازرسی داخلی بانک مبنی بر عدم مغایرت‌ها به ما واصل نشده بازرسی بانک موظف است که به صورت رندوم مواردی را بررسی می‌کند.

کاظمی تصریح کرد: در رابطه با وثیقه چیزی را تامین می‌کنیم منظور مان تامین کلیات است. ما به عنوان اعضای هیات مدیره نمی‌رویم ملک را ببینیم.

وی افزود: هدایتی از طریق شرکت‌ها وارد سیستم بانکی شد.

کاظمی در رابطه با وثیقه برخی شرکت‌ها گفت: مصوبه چیزی را می‌گوید، اما وقتی در اجرا مساله دیگری مطرح می‌شود نکته‌ای است که باید به ما بگویند.

متهم ردیف دوم پرونده بانک سرمایه در رابطه با شرکت‌های که ضمانت نامه گرفتند، گفت: صورت‌های مالی را بانک به ما داده، اما صحت آن را نمی‌دانم. گزارش حسابرس رسمی کشور هم در این رابطه وجود دارد که این دو موضوع نیاز به تایید شعبه است این‌ها مسایل کنترلی است که باید لحاظ شود.

کاظمی افزود: طبق اساسنامه اختیاراتی که در اختیار هیات مدیریت است به مدیر عامل تفویض می‌شود. ما اعضای غیر موظف بودیم.

متهم ردیف دوم پرونده ادامه داد: برای قرارداد پایه، با طرف قرارداد تماس گرفته می‌شود و بعد امور پیگیری می‌شود این‌ها باید در سیستم دنبال شود و اگر مشکلی باشد باید به ما گزارش شود.

کاظمی در پاسخ به سوال قاضی مبنی بر اینکه شما به اختصاص بیش از بیست درصد سرمایه بانک به گروه شاملو موافقت کردید در حالیکه که غیرقانونی است چه توضیحی دارید؟ گفت: اعداد را باید بررسی کنم. جدول کنترلی را در این رابطه باید بگیرم و سوال کنم. الان نمی‌توانم در این رابطه چیزی بگویم.

نماینده بانک سرمایه در واکنش به سخنان متهم گفت: ضمانت نامه‌های مذکور168 ففزه بوده که 32 فقزه آن باقی مانده است و درخواستی برای توقیف اموال بانک در این رابطه هم صادر شده است.

وی ادامه داد: ایشان می‌گویند عضو غیر موظف بودند درست نیست، ایشان رییس هیات مدیره بودند.

بررسی واریزی‌های حساب همسر کاظمی/متهم: از یک شرکت کره ای، حق مشاوره گرفتم

قاضی مسعودی در چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده بانک سرمایه در رابطه با واریز 30میلیون یورو به حساب همسر متهم گفت: حساب‌های پرویز کاظمی تماما بررسی می‌شود. ممکن است این موضوع اتهام جدیدی برای شما باشد.

وی خطاب به متهم گفت: از سوی فردی که شما گفتید با او سلام و علیک داشتید مبلغ سی میلیون یورو و در مرحله دیگری دویست میلیون به حساب شما و همسرتان واریز شده است. گویا بیشتر از یک سلام و علیک بوده است.

قاضی مسعودی از متهم پرسید چرا باید چنین مبالغی به حساب همسر شما واریز شود؟ متهم پرویز کاظمی پاسخ داد: این مبلغ بابت حق مشاوره به بنده پرداخت شده است و این پرداخت از سوی یک شرکت کره‌ای ونه بانک بوده است.

قاضی مسعودی در واکنش به سخنان متهم گفت: دادسرا به این موضوع جداگانه ورود کرده و در حال بررسی است.

متهم ردیف دوم در ادامه دفاعیات خود گفت: عمده مشکلات بانک از مهرماه 92 ایجاد شده است که هر5ماه، یک مدیرعامل عوض می‌شد. آقای درخشنده که آمد ما دیدیم که کار‌ها با نتیجه‌ها با هم منطبق نیست و همه این‌ها تأثیر منفی در EPS بانک داشته است. در سال 93 هشدار دادیم که اوضاع بانک مناسب نیست. 3 هفته بعد ایشان برکنار شد و رئیس صندوق ذخیره مدیرعامل شد و دستنویس خدمت آقای سیف فرستادم که لازم است دغدغه‌های خود را اعلام کنم که در تاریخ10آذر 93 متأسفانه مدیریت قبلی همکاری مناسب را در سیستم بانک نداشته است. صندوق ذخیره به عنوان اکثریت سهامداران تصمیم گرفت سرپرست صندوق را به عنوان رئیس بانک معرفی کنند اینجانب گفتم که صلاح به این کار نیست، نهایتاً تغییرات از نظر بانک مرکزی مورد تائید نیست لذا مشکلات آتی در پیش خواهد بود.

وی افزود: وظیفه ذاتی من است که بروم آنجا اعلام کنم، بعد از آن در تاریخ 29.9.93 نامه محرمانه آمد که مسئولیت کلیه عواقب و اقدامات خلاف موازین قانونی و عدول از ضوابط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مستقیماً متوجه جنابعالی یعنی رئیس صندوق بوده و جای هیچ گونه توجیهی نیست. بعد از این تاریخ مجدداً رد صلاحیت حرفه‌ای ایشان اعلام شده است و ما تلاش خود را بابت بحث نظارتی انجام دادیم. چون معما حل شود آسان شود، در آن موقع این بحث‌ها نبود. من وظیفه ام را انجام دادم و چندین جلسه رفتم و گفتم منتها این تغییراتی که اتفاق افتاده را نمی‌شود راحت از کنار آن بگذریم. خود شما بهتر می‌دانید که رابطه من با سرپرست چطور بوده است.

تقاضای برائت می‌کنم

کاظمی خطاب به رئیس دادگاه گفت: آقای قاضی اگر این‌ها می‌توانستند ما را تغییر دهند، با یک نامه می‌توانستند، ولی نمی‌توانستند به لحاظ قانونی تغییرات انجام دهند. برای مسابقات المپیک می‌گویند باید رکورد بزنی تا وارد شوید، اینجا هم می‌گویند اگر این شرط‌ها را انجام دادید آن وقت تسهیلات بدهید و بروید. ما اینقدر نمی‌دانیم که طرف چک برگشتی داشت تسهیلات ندهیم؟ از دادگاه تقاضای برائت داشته و امیدوارم یک تصمیم خدا پسندانه در این رابطه گرفته شود.

در ادامه نماینده سازمان بازرسی با حضور در جایگاه، گفت: با توجه به گستردگی و پیچیدگی فساد گزارش سازمان سال 96 تکمیل شد. در مقطعی که ما توانستیم کار کنیم تنها توانستیم 4 بدهکار بانکی و حدود یک هشتم بدهکاران بانکی بانک سرمایه را شناسایی کنیم.

مهلت یک هفته‌ای قاضی مسعودی به وکلای متهمان

قاضی مسعودی با اعلام ختم رسیدگی به پرونده متهمان پرونده بانک سرمایه گفت: قرار تأمین کیفری متهمان تشدید می‌شود.

وی افزود: در صورت تودیع وثیقه، متهمان آزاد و در غیر این صورت امروز بازداشت می‌شوند.

قاضی مسعودی ادامه داد: وکلا یک هفته مهلت دارد تا هر گونه مستند و مدارکی که دارند را به دادگاه تحویل دهند تا ان شالله تصمیم خدا پسندانه گرفته شود.

قاضی مسعودی پس از اتمام دادگاه، در جمع خبرنگاران درباره تشدید قرار وثیقه سه متهم پرونده بانک سرمایه گفت: بعد از گذشته 4 جلسه از رسیدگی به پرونده اتهامی آقایان و با توجه به اتهام و عدم تناسب قرار وثیقه صادره و بیم فرار و مخفی شدن متهمان، تصمیم هیئت شاکله دادگاه بر این اساس بود که قرار صادره از وثیقه افزایش پیدا کند.

تشدید وثیقه و بازداشت متهمان

وی گفت: در حال حاضر، چون متهمان قرار را تودیع نکرده و اعتراض نکرده‌اند، روانه زندان می‌شوند تا تصمیم مقتضی برای آن‌ها در آینده اتخاذ شود.

قاضی مسعودی مقام درباره میزان وثیقه تصریح کرد: وثیقه قبلی 3 میلیارد تومان بوده و قرار وثیقه 10 میلیارد تومان است و اگر بانک سرمایه در جلسات دادگاه تقاضای مطالبه ضرر را به دادگاه تقدیم می‌کرد، قطعا قرار تامین کیفری متهمان از تناسب بیشتری برخوردار بود. به دلیل اینکه بانک سرمایه خواهان مطالبات مالی نبودند بر اساس مجازات پیش بینی در قانون این قرار صادر شده است و رای در فرجه قانونی و طی مهلت قانونی به وکلا صادر می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی