ماهان شبکه ایرانیان

نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان

آلودگی هوا و تنفس آن به دلیل افزایش فلزات سنگین و سمی(سرب و کادمیوم) می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد

نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان

آلودگی هوا و تنفس آن به دلیل افزایش فلزات سنگین و سمی(سرب و کادمیوم) می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد.برگ گیاهان نیز می‌تواند فلزات سنگین را جذب و آلودگی هوا را کاهش دهد، در نتیجه به دلیل وجود فلزات سنگین در سطح برگ گیاهان و سبزیجات قابل خوردن، باید به‌خوبی قبل از مصرف شسته شوند.

سرطان سینه
به گزارش به نقل از روزنامه اطلاعات ،عوامل خطر دومین سرطان شایع در خانم‌ها برای دوره قبل و بعد از یائسگی متفاوت است و نداشتن حرکت و چاقی، عامل مهم سرطان سینه است و کسانی که حرکت‌های بدنی ندارند 35درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه نسبت به کسانی که حرکت کافی دارند، هستند.


مصرف زیاد سبزیجات و میوه و مصرف کمتر چربی از بروز سرطان سینه جلوگیری می‌کند. مصرف هورمون‌ها، شروع خونریزی ماهیانه قبل از سن 12سالگی، عدم زایمان یا اولین زایمان بعد از 30سالگی و شروع دیرتر دوره یائسگی هم از عوامل خطرزا برای بروز سرطان در دوره یائسگی هستند و مصرف الکل عامل دیگر تأثیرگذار در سرطان سینه است.

سرطان روده بزرگ
سرطان روده بزرگ در کشورهای صنعتی و غربی دومین سرطان شایع در مردان و زنان است. مصرف طولانی‌مدت مواد دخانی و الکل، وزن بالا و چاقی و عدم حرکت، عوامل خطر برای این سرطان محسوب می‌شوند.خوردن گوشت قرمز به مقدار بیش از 100گرم در روز و گوشت‌های فرآورده‌شده (سوسیس و کالباس) به مقدار 50گرم یا بیشتر در روز، خطر بروز سرطان روده بزرگ را 15 تا 20درصد بالا می‌برد؛ بخصوص اگر گوشت قرمز روی شعله هیزم کباب شده باشد.


اقوام درجه یک بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ در معرض خطر بیشتری هستند و اثر تغدیه یا فیبر زیاد هنوز ثابت نشده است، اما غذای محتوی با سبزیجات و میوه و مصرف نان‌های دانه‌دار و مصرف زیاد ویتامینD همراه با کلسیم، خطر بروز سرطان روده را کم می‌کند.

سرطان رحم

داشتن وزن بالا و چاقی و نداشتن حرکت و فعالیت‌های بدنی بسیار در بروز سرطان رحم تأثیرگذارند. افراد چاق 2 تا 5ر3 برابر بیشتر دچار بروز این سرطان می‌شوند و خانم‌هایی که مورد درمان با هورمون‌ها در زمان یائسگی قرار نگرفته‌اند، بیشتر مبتلا به این نوع سرطان می‌شوند.

سرطان تخمدان
10درصد سرطان تخمدان ارثی است و چاقی در خانم‌هایی که در دوره یائسگی با هورمون درمان نشده‌اند، تا 80درصد بروز این سرطان را افزایش می‌دهد. هنوز رابطه نوع تغذیه و چگونگی حرکت بدنی در بروز این نوع سرطان مشخص نشده است.

سرطان ریه
در کشورهای صنعتی سرطان ریه بسیار شایع است و 85درصد بروز این سرطان به علت مصرف مواد دخانی است.
مصرف سبزیجات و میوه و همچنین حرکت‌های بدنی فقط در سیگاری‌ها خطر بروز سرطان ریه را کم می‌کند، ولی در غیر سیگاری‌ها تأثیری ندارد.
اعتیاد به مواد دخانی و ابتلا به بیماری دیابت از نوع دوم ابتلا به این سرطان را افزایش می‌دهد. چاقی بخصوص در خانم‌ها خطر برای بروز این سرطان است، ولی اثر تغذیه و حرکت بدنی در بروز این سرطان هنوز مشخص نشده است.

سرطان پروستات
سن بالا و سابقه داشتن سرطان در خانواده در بروز سرطان پروستات از عوامل مهم است. چاقی خطر پیشرفت و بدخیمی سرطان پروستات را افزایش می‌دهد و مصرف سبزیجات خطر بدخیمی را کم می‌کند.اثر تغذیه هنوز در بروز این سرطان مشخص نشده، ولی ثابت شده است که مصرف زیاد کلسیم خطر بروز سرطان را افزایش می‌دهد. با این حال توصیه نمی‌شود که از مصرف مواد لبنی و کلسیم که خطر بروز سرطان روده را کم می‌کند، به این علت پرهیز شود.

سرطان معده
در بسیاری از ممالک غیرصنعتی و جهان سوم سرطان معده در هر 2 جنس شایع است. مهم‌ترین عامل این سرطان وجود عفونت هلیکوباکتر پیلوری در معده است و مصرف زیاد سبزیجات و میوه و مصرف کمتر نمک در عدم بروز این سرطان تأثیردارد.چاقی، عدم تحرک و مصرف گوشت قرمز در بروز بیشتر سرطان معده می‌توانند مؤثر باشند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان