خبرگزاری فارس: سیدمحمدجواد مرتضوی دبیر انجمن ارتوپدی ایران در حاشیه کنفرانس ماهانه انجمن ارتوپدی در ارتباط با نکات حیاتی در جراحی بیمار تحت درمان با ضدانعقاد اظهار داشت: امروزه بیماران بسیاری از مشکلات قلبی و مغزی رنج میبرند و برای پیشگیری از این مشکلات در آنها داروهای ضدانعقادی توسط پزشکان تجویز میشود.
وی افزود: این افراد نکاتی را باید قبل از انجام جراحیهای ارتوپدی در نظر بگیرند و سؤالاتی در این زمینه با پزشک خود قبل از جراحی مطرح کنند.
دبیر انجمن ارتوپدی ایران ادامه داد: آسپرین یکی از مهمترین داروهای ضدانعقادی برای جلوگیری از مشکلات قلبی و عروقی به شمار میرود که بیماران دچار مشکلات قلبی و عروقی روزانه یک آسپرین بچه 81 میلیگرمی استفاده میکنند و قبل از جراحی ارتوپدی این افراد توصیه میشود که آسپرین آنها قطع نشود چرا که اثر محافظتی بر روی قلب و مغز گذاشته و قطع ناگهانی آن سبب آسیب رسیدن به بیمار میشود.
وی افزود: دسته دوم داروهای ضدانعقادی داروهایی به نام پلاویکس است که بیمارانی که از این دارو استفاده میکنند قبل از عمل ارتوپلاسی احتمالاً 3 تا 5 روز قبل باید داروی ضدانعقادی خون را قطع کنند که بر اساس مدت زمان مصرف دارو و بیماری زمینهای پزشک برای آنها امکان قطع دارو و احتمال داروی جایگزین را میدهد که این مسأله بر اساس تشخیص پزشک است.
این فوق تخصص جراحی زانو و لگن خاطرنشان کرد: دسته سوم از داروهای ضدانعقادی داروهای مانند وارفارین است که بیماران به دلیل برخی از مشکلات قلبی همچون دارا بودن دریچه مصنوعی و فلزی قلب یا زمانی که دهلیز قلب آنها خوب منقبض نمیشود این دارو را استفاده میکنند و قبل از انجام جراحی ارتوپدی برای این بیماران حتماً تحتنظر پزشک متخصص داروی آنها قطع میشود و جایگزین به صورت قطع برای این دارو توسط پزشک تجویز خواهد شد.
مرتضوی گفت: در حال حاضر داروهای جدیدتری در حوزه ضدانعقادی همچون دابیگاتران برای برخی از بیماران تجویز میشود که قبل از عمل و 3 تا 4 روز پیش از آن باید دارو قطع شود که ممکن است نیازی به جایگزین نباشد.