به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از اسپوتنیک، سرگئی شایگو افزود: طرح های اولیه در خصوص فضاپیماهای مدرن نظامی ارایه شده و هدف ساخت ماهواره های مدرن است.
وی ادامه داد: ماهواره های جدید باید توان ارایه اطلاعات شناسایی و نقشه نگاری دقیق تری نسبت به نمونه های قبلی داشته باشند.
شایگو به دستور ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه که از قوای نظامی کشور خواسته بود به شکل چشم گیری توانایی های نظامی روسیه در فضا را ارتقا دهند اشاره کرد وگفت: وزارت دفاع روسیه به صورت جدی وارد این عرصه شده است.
پوتین در اظهارات خود گفته بود که باید تغییرات اساسی در سیستم های ارتباطات، ناوبری و سنجش از راه دور صورت گیرد.
توسعه و مدرن سازی تجهیزات نظامی روسیه با توجه به تشدید اختلاف نظر میان آمریکا و روسیه در خصوص متعهد ماندن دو طرف در پیمان موشکی مطرح شد.
در پی افزایش اختلاف ها یک ماه پیش دو طرف به صورت همزمان پیمان موشکی را به حالت تعلیق درآوردند و پوتین دستور ارتقا، توسعه و مدرن سازی قوای نظامی روسیه را صادر کرد هر چند گفت که این کشور به مانند زمان شوروی درگیر رقابت تسلیحاتی با آمریکا نمی شود.
پیمان منع موشک های هسته ای میان برد در سال 1987 میان میخائیل گورباچف آخرین رهبر شوروی و رونالد ریگان رئیس جمهوری وقت آمریکا امضا شد.
بر اساس این پیمان، موشک های هسته ای کوتاه برد و میان برد با برد 500 تا 5 هزار و 500 کیلومتر منع شده است.
روسیه چندی پیش در مذاکرات ژنو، آمریکا را به «بدتر کردن اوضاع» پیرامون این پیمان متهم کرد و سرگئی ریابکوف معاون وزیر امورخارجه روسیه نیز تأکید کرد که کشورش به این پیمان پایبند بوده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا آبان ماه امسال برای نخستین بار تهدید به خروج از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد با روسیه کرد.
گورباچف در واکنش به تهدید ترامپ گفت که خروج آمریکا از این پیمان، تهدید هولناک علیه صلح است.