به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، اظهار نظر اخیر «بنیامین نتانیاهو» در شبکههای اجتماعی در مورد این که رژیم جعلی اسرائیل نه به همه شهروندان بلکه صرفا به مردم یهودی تعلق دارد و تکرار مجدد این ادعا در کابینه، موجی از انتقادات را در سراسر جهان و حتی در خود فلسطین اشغالی در پی داشته است.
این اظهارات نژادپرستانه در حالی که دستکم یک پنجم ساکنان فلسطین اشغالی را شهروندان عرب فلسطینی تشکیل میدهند که اغلب با تبعیض و اتهام خیانت مواجه هستند، علاوه بر آشکار کردن ماهیت این رژیم، احتمالا تلاشی از سوی نتانیاهو در آستانه انتخابات پارلمانی برای کمک به حزب لیکود است. نتانیاهو و حزب متبوعش پیشتر هشدار داده بودند که در صورت شکست این حزب در انتخابات، کابینه جدید احتمالا شامل احزاب سیاسی عرب خواهد بود.
پیشینه خصومت لیکود با احزاب سیاسی عرب فلسطین اشغالی به سال 2015 میلادی برمی گردد که احزاب سیاسی عرب از گروههای چپ در مقابل نتانیاهو حمایت کردند. آن زمان هم نتانیاهو و لیکود ادعایی مشابه را مطرح کردند و به نظر میرسد اکنون هم قصد دارند از این تاکتیک مجددا برای پیروزی در انتخابات بهره ببرند. البته از این نکته غافل هستند که رقیبشان در این دوره از انتخابات نه احزاب چپ، بلکه «بنی گانتز» رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش است.
از سوی دیگر اظهارات نژادپرستانه نتانیاهو سبب آشکار شدن مناقشه و اختلافات نتانیاهو و «ریولین» رئیس این رژیم، 2 متحد سابق حزب لیکود نیز شد که به شدت با این مواضع مخالفت کرد.
حال این اظهار نظر با از بین بردن ابهامات در مورد ماهیت رژیم صهیونیستی باعث عصبانیت و خشم به ویژه تحلیلگران و سیاستمداران خصوصا مستقر در آمریکا شده که به طرفداری از صهیونیستها میپرداختند. اظهارات نژادپرستانه و تشدید مواضع افراطی نتانیاهو، رژیم صهیونیستی را بیش از پیش در معرض خطر قرار میدهد.
نتانیاهو که در مواجهه با چالشهای انتخاباتی عمدهای مانند رقابت با رئیس سابق ستاد مشترک ارتش و اتهام فساد مستاصل شده، از این حربه استفاده کرده است. اما این تنها دلیل ابراز این مواضع نیست و مشکل بسیار عمیقتر از یک عوام فریبی ساده و روحیه بخشی به جناح راست است.
ایندیپندنت در مورد این موضوع خواستار توجه به این موارد شد؛ میلیونها فلسطینی به عنوان ساکنان اصلی این سرزمین تحت رژیمی نظامی قرار دارند که در دهههای گذشته برای ساخت شهرکهای غیرقانونی فعالیت کرده است. این افراد برخلاف ساکنان شهرک های غیرقانونی شهروند شمرده نشده و حق رای ندارند.
انتخابات ماه آوریل سی و پنجمین کابینه رژیم صهیونیستی در مجموع و سیزدهمین کابینه آن در شرق قدس و نوار غزه را بر سر کار خواهد آورد. این بدان معناست که شهروندان فلسطینی ساکن سرزمینهای اشغالی علیرغم دارا بودن تابعیت رژیم، شهروند درجه دو حساب میشوند و قانون "ملت یهود" مصوب سال گذشته مهر تاییدی بر ادعای اخیر نتانیاهو است. این قانون ناعادلانه که به اشکال مختلف از جمله در قانون اساسی رژیم صهیونیستی و قوانین کنترل زمین، مهاجرت و توزیع منابع، با تبعیض قانونی و واقعی که پایه و اساس رژیم صهیونیستی است، سازگار است.