به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، این روزنامه قطری افزود که اعتراضات یمنی ها با تمام رویکردها به رهبران ائتلاف سعودی- اماراتی بالا گرفته، تا جایی که 'عبد ربه منصور هادی' رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن اخیرا از 'ملک سلمان' شاه سعودی خواسته که مسؤولیت خود را در قبال 30 میلیون یمنی بپذیرد.
الشرق اضافه کرد: از سویی دیگر 'صالح سمیع' استاندار استان 'المحویت' در یک برنامه تلویزیونی که از ریاض پایتخت عربستان پخش می شود، تاکید کرد که منصور هادی تنها حمایت ریاض را می خواهد نه طرف دیگری.
علی البجیری یکی از رهبران جنوب یمن نیز دو روز پیش در مصاحبه با روزنامه الشرق تاکید کرد که ائتلاف سعودی از مسیر اهداف خود خارج شده و دیگر به فکر طمع ورزی و غارت ثروت های یمن است .
وی ادامه داد: این ائتلاف ابزاری در دستان 'محمد بن زاید آل نهیان' ولیعهد ابوظبی شده تا به کمک آن علاوه بر کنترل نفت، گاز، بنادر، فرودگاه ها و ثروت های دریایی یمن، برنامه های تخریبی خود را نیز پیش ببرند.
پیش تر هم 'فادی باعوم' رییس دفتر سیاسی 'جنبش جنوب یمن' در مصاحبه با پایگاه خبری 'مارب پرس' تاکید کرده بود که ابوظبی ثروت های یمن را غارت می کند.
وی خاطر نشان کرد که ائتلاف سعودی به هدف (ادعایی) بازگرداندن رییس جمهوری مستعفی به قدرت وارد یمن شد، اما ماموریت خود را اجرایی نکرد و طی این سال ها 'جنبش انصارالله' با این که در مقایسه با عربستان امکانات محدودی داشتند، موفق بوده اند.
الشرق در گزارش خود ادامه داد: بسیاری از یمنی ها در داخل و خارج این کشور از رییس جمهوری مستعفی می خواهند که صراحتا اعلام کند که امارات دیگر در خاک یمن کارایی ندارد و باید نیروهای خود را از کشور خارج کند و ریاض به تنهایی مسؤلیت امور را در دست گیرد.
این روزنامه قطری تاکید کرد: موضوع تعجب آور برای بسیاری از کسانی که از تجهیزات نظامی عربستان آگاه هستند، آن است که با وجود تمام این ادوات و صرف هزینه های کلان چرا منطقه 'حجور' که در مرزهای جنوبی عربستان قرار دارد، دچار چنین ناآرامی هایی شد تا جایی که ناآرامی ها به استان حده، منطقه صعده و منطقه جوف هم رسید. آیا نیروهای عربستان پس از گذشت چهار سال پیاپی از جنگ یمن نمی توانند کنترل امور را در دست گیرند یا این که تمایلی به انجام این کار ندارند. این موضوع قدرت نظامی عربستان را زیر سوال برده است .
این روزنامه قطری افزود که عربستان باید عزم خود را جزم کند و در خصوص ائتلاف با دیگران به سرعت تجدید نظر کند،
به ویژه این که مجلس سنای آمریکا همپیمان قدرتمند عربستان هم با پیش نویس قطعنامه پایان حمایت واشنگتن از تجاوز ائتلاف سعودی علیه یمن موافقت کرده و با توجه به تمام این موضوعات امارات و عربستان در تنگایی هولناکی گرفتار شده اند.
عربستان و امارات از ششم فروردین سال 94 در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن رئیس جمهوری مستعفی این کشور به قدرت، به اهداف و زیادخواهی های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.
جنگ تاکنون بیش از 16 هزار کشته بر جای گذاشته و میلیونها یمنی را با بحران شدید گرسنگی و قحطی روبرو کرده است، به گونه ای که سازمان ملل متحد در گزارشی، قحطی در این کشور را 'بزرگ ترین فاجعه انسانی' نامید.