به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، حملات رژیم صهیونیستی به سوریه که از سال 2011 همزمان با آغاز بحران در سوریه آغاز شده، در ماههای اخیر تشدید شده است.
اگرچه وضعیت جنگی میان رژیم صهیونیستی و سوریه از سال 1948 در پی پاکسازی قومی فلسطینیان و جنگ اعراب با رژیم صهیونیستی به وجود آمده است، اما رشته عملیاتهای بی برنامه رژیم صهیونیستی در خاک سوریه در ماههای اخیر و اعتراف صریح به پذیرش مسئولیت این حملات اهداف، عمدتا غیرنظامی و بی ارتباط با وضعیت جنگی دیرینه را دنبال میکنند. اما دلیل این حملات چیست؟
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ماههای اخیر با طیف گستردهای از مشکلات روبرو شده که کابینه او را به چالش کشیدهاند. به نظر میرسد نتانیاهو با حملات هوایی خود به سوریه و جنجال آفرینی در عرصه خارجی در تلاش است تا افکار عمومی را از این مشکلات منحرف و چهرهای مقتدر و همپیمانی قدرتمند برای آمریکا از خود ارائه کند.
این ادعا زمانی صورت واقعیت مییابد که رژیم صهیونیستی پیشتر همواره از پذیرش مسئولیت حملات خود به سوریه خودداری و ادعاهای مربوطه را تکذیب میکرد. «ایهود باراک» نخست وزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی بر این باور است که نتانیاهو با ایجاد بحران و جنگ آفرینی در منطقه قصد دارد تا پرونده فساد خود را کم رنگ کند.
تصمیم رژیم صهیونیستی برای خروج از یونسکو نهاد فرهنگی سازمان ملل در 31 دسامبر 2018 (10 دی)، دعوت از سایر کشورها برای انتقال سفارت خود از تل آویو به قدس، تلاش برای عادی سازی روابط با کشورهای عربی نیز در همین راستا قابل بررسی است. راهبرد فرار در این مقطع زمانی مناسبترین گزینه پیش روی کابینه صهیونیستی است. البته نباید از تبعیت این رژیم از آمریکا در مورد نادیده گرفتن قوانین بین المللی غافل بود. در حقیقت راهبرد سیاست خارجی جنجالی ابزار موثری برای عدم پاسخگویی به چالشهای داخلی و به حاشیه بردن این چالشها در مقابل برجسته ساختن سیاست خارجی است.
از مهمترین چالشها و مشکلات رژیم صهیونیستی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نخست، اعتراضات گسترده و ادامه دار به فساد در سرزمینهای اشغالی
دو، پروندههای متعدد فساد مالی، ارتشا، خیانت در امانت و سوء استفاده از قدرت نتانیاهو که به پاشنه آشیل وی تبدیل شدهاند
سه، پرونده فساد مالی خانواده نتانیاهو
چهار، نزدیک بودن انتخابات پارلمانی و متزلزل بودن موقعیت حزب متبوع نتانیاهو در پی اتحاد احزاب چپ و میانه
شایان ذکر است که نتانیاهو در این مسیر از همراهی «آویو کچاوی» رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی نیز برخوردار است. او در پنجمین روز انتصاب خود به این پست، نخستین دستور نظامی خود را صادر کرد.
کچاوی که در عقب نشینی رژیم صهیونیستی از نوار غزه در سال 2005 فرماندهی نیروهای نظامی را بر عهده داشت و در شکست 2006 ارتش از لبنان نیز شرکت داشت، سعی دارد تا با این حملات کور شخصیتی پیروز از خود ساخته و ناکامیهای گذشته حرفهای خود را بپوشاند.