این روزها مرورگر های زیادی از طریق پلی استور گوگل در دسترس کاربران هستند و سوال اینجاست که بهترین انتخاب از این لیست بلند بالا چه میتواند باشد؟ ویژگیهای بسیار زیادی در زمینهی انتخاب بهترین مرورگر وجود دارد؛ اما سرعت یکی از مهم ترین مولفهها به شمار میرود.
در این مطلب قصد داریم به معرفی هفت مرورگر پر سرعت اندروید در سال 2019 بپردازیم. در این مطلب هدف تنها معرفی پر سرعتترین مرورگرهاست و مولفههای دیگر مورد بررسی قرار نخواهند گرفت. با ما همراه باشید.
چگونه این ارزیابی انجام شده است؟
برای ارزیابی سرعت مرورگرها از یک وب بنچمارک به نام Basemark استفاده شده است. Basemark 3.0 یک سرویس مولتی پلتفرم است که میتواند کارایی مرورگرهای مختلف در اجرای وب اپلیکیشنها را مورد ارزیابی قرار دهد.
ابزار یاد شده همچنین دارای آخرین تکنولوژیهای روز در زمینهی ارزیابی قدرت مرورگرها در امر پردازش گرافیک هم هست. به زبان سادهتر هر چه نمرات در Basemark بالاتر باشد، عملکرد مرورگرها نیز بهتر خواهد بود.
لازم به ذکر است که همهی ارزیابیها روی گوشی گوگل پیکسل 3 انجام شده که از سیستم عامل اندروید Q استفاده میکند.
1. گوگل کروم
شاید از دیدن نام گوگل کروم به عنوان صدرنشین تعجب نکرده باشید. این مرورگر که به طور پیش فرض روی تقریبا همهی گوشیهای اندرویدی نصب شده است، نمرهی 306.21 دریافت را دریافت کرده.
اپلیکیشن یاد شده از استانداردترین ابزار ممکن برای گشت و گذار در اینترنت استفاده میکند. در این بین میتوانیم به همگام سازی مولتی پلتفرم، صرفهجویی در استفاده از دیتا و همچنین تنظیمات متعدد برای گشت و گذار امن تر در اینترنت اشاره کنیم.
- Google Chrome: Fast & Secure
- قیمت: رایگان
- سازنده: Google LLC
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: متفاوت در دستگاههای مختلف مگابایت
2. اپرا
یکی دیگر از پرسرعتترین مرورگرهای اندروید اپرا است. این مرورگر نمرهی 256.85 را در تست بنچمارک کسب کرده که نسبت به گوگل کروم به طور قابل توجهی کمتر است. البته لازم به ذکر است که هردو نرم افزار یاد شده از موتور Blink استفاده میکنند. همچنین اپرا ویژگیهای بیشتری نظیر مسدود کنندهی تبلیغات، حالت شب و کیف پول ارز مجازی را نسبت به مرورگر شرکت گوگل ارائه میدهد.
- Opera Browser: Fast and Secure
- قیمت: رایگان
- سازنده: Opera
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: متفاوت در دستگاههای مختلف مگابایت
3. موزیلا فایرفاکس
مرورگر موزیلا فایرفاکس با استفاده از موتور Gecko ساخته شده و نمرهی به مراتب پایینتر 192.71 را دریافت کرده است. علاوه بر این، سرعت آن تا حد قابل توجهی مشابه باقی مرورگرهای موجود در این مطلب است. یکی از مشکلات اصلی آن زمانی خود را نشان میدهد که بخواهید به تماشای یک ویدیو بپردازید یا یک وبسایت نسبتا شلوغ (از لحاظ ترافیکی) را باز کنید.
البته فارغ از سرعت، موزیلا فایرفاکس از لحاظ امنیت یکی از بهترین گزینهها به شمار میرود چرا که میتواند به خوبی جلوی کوکیها، تبلیغات و ردیابی وبسایتهای مخرب را بگیرد. همچنین لازم به ذکر است که موزیلا فایرفاکس به خوبی از افزونههای مدرن حتی در نسخهی موبایل خود پشتیبانی میکند.
- Firefox Browser fast & private
- قیمت: رایگان
- سازنده: Mozilla
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: متفاوت در دستگاههای مختلف مگابایت
4. مرورگر Brave
مرورگر Brave همهی تبلیغات، ردیابها و اسکریپتها را به طور پیشفرض غیر فعال میکند. به همین دلیل تستهای مربوط به آن در دو حالت انجام شد. در یکی از حالتها ویژگیهای یاد شده غیر فعال بودند که این Brave نمرهی 226.36 را دریافت کرد و در حالت دیگر این ویژگیها فعال بودند که نمرهی 237.81 ثبت شد.
این مرورگر روش تقریبا غیر اخلاقی را به کار میبرد. به این شکل که تبلیغات نمایش داده شده در وبسایتها را با تبلیغات خودش جایگزین میکند.
- Brave Browser: Fast AdBlocker
- قیمت: رایگان
- سازنده: Brave Software
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: متفاوت در دستگاههای مختلف مگابایت
5. مرورگر Samsung Internet Browser
مرورگر سامسونگ (که روی گوشیهای تولید شده توسط شرکتهایی به جز سامسونگ هم قابل نصب است) لیاقت حضور در این لیست هفت تایی را دارد. این مرورگر ویژگیهای متعدد بسیار زیادی دارد که از این بین میتوانیم به حالت شب، سرعت بسیار خوب و همچنین افزونههای مختلف اشاره کنیم. نمرهی دریافتی توسط این اپلیکیشن 175 بود.
- Samsung Internet Browser
- قیمت: رایگان
- سازنده: Samsung Electronics Co, Ltd
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: متفاوت در دستگاههای مختلف مگابایت
6. مرورگر Kiwi
مرورگر Kiwi ادعا میکند که قادر است وبسایتها را با سرعتی قابل توجه نمایش دهد. اما در تستهای انجام شده بدترین نمره یعنی 148.24 را از خود به جا گذاشت. البته باید به این نکته اذعان کرد که به طور کلی Kiwi در اجرای بسیاری از وبسایتها عملکرد خوبی از خود به جا میگذارد و همچنین ویژگیهای قابل توجه بسیاری را برای کاربران به ارمغان میآورد که گشت و گذار در اینترنت را سادهتر میکند. با توجه به ویژگیهای Kiwi عموما توصیه میشود که کاربران تبلتها و گوشیهای بزرگ از آن استفاده کنند.
- Kiwi Browser - Fast & Quiet
- قیمت: رایگان
- سازنده: Geometry OU
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: متفاوت در دستگاههای مختلف مگابایت
7. مرورگر Via
مرورگر Via حجمی کمتر از یک مگابایت (تنها 919 کیلوبایت) دارد و محیط آن بسیار ساده و مینیمال است. مرورگر یاد شده توانسته نمرهی بسیار خوب 223.31 را از آن خود کند تا خودش را در بین یکی از پر سرعتترینها مطرح نماید. Via با اینکه حجم کمی دارد اما از حالت شب برخوردار است و علاوه بر این ویژگیهای بسیار زیاد دیگری را برای کاربران به ارمغان میآورد.
- Via Browser - Fast & Light - Geek Best Choice
- قیمت: رایگان
- سازنده: Lakor
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: 919 مگابایت