آلبرت اینشتین دانشمند آلمانی قرن نوزدهم در سال 2017 میلادی بار دیگر خبر ساز شد اما این بار نه به خاطر امواج گرانشی یا انشعاب زمان بلکه به خاطر فرمول خوشبختی.
در 24 اکتبر سال 2017 میلادی دستنوشته ای کوتاه از آلبرت اینشتین در مزایده ای به قیمت 1.56 میلیون دلار به فروش رسید که به نظریه خوشبختی اینشتین شهرت داشت. آن دستنوشته همانطور که در ابتدا اشاره کردیم کمتر به آثار علمی این دانشمند شهیر شباهت دارد و بیشتر توصیه ای الهام بخش برای زندگی است.
در این یادداشت آمده است:
یک زندگی آرام و متوسط خوشبختی و شادی بیشتری را نصیب تان می کند تا تلاش برای موفقیت و تکاپوی مداوم.
پیش از برگزاری مزایده پیش بینی شده بود که این نامه در حدود 5000 تا 8000 دلار به فروش برود اما طولی نکشید که پیشنهادات قیمتی برای آن شش رقمی شدند. یادداشت دیگری نیز از آلبرت اینشتین در آن رویداد به مزایده گذاشته شد که در آن نوشته شده بود:
وقتی آرزویی باشد، راهش نیز هست.
این نوشته نیز به مبلغ 240 هزار دلار فروخته شد در حالی که طبق پیش بینی ها مبالغ پیشنهادی برای خرید آن فراتر از 6 هزار دلار نمی رفت.
یک نکته سخاوتمندانه
اما یادداشت هایی که با این قیمت های گزاف به فروش رسیدند دست نوشته های اینشتین هستند که سال ها قبل در دفتر یادداشت هتلی واقع در توکیو پیدا شدند. در سال 1922 میلادی اینشتین برای سخنرانی به هتل امپریال در توکیو سفر می کند. در آن زمان او تازه متوجه شده بود که جایزه نوبل را برنده شده. یکی از خدمتکاران نزد اینشتین می آید تا پیامی را به او بدهد اما یا اینشتین از دادن انعام به او خودداری می کند یا خدمتکار به خاطر قوانین هتل از پذیرفتن انعام خودداری می کند.
در ادامه اینشتین برای اینکه نگذارد خدمتکار دست خالی برود و همزمان شهرت رو به افزایشش را هم بیشتر کند دو دستنوشته به او می دهد و به خدمتکار اینطور می گوید:
اگر خوش شانس باشی این دست نوشته روزی بیشتر از انعام هایی که دریافت می کنی ارزش پیدا خواهد کرد.
این را فروشنده دست نوشته های اینشتین می گوید که حالا در هامبورگ آلمان زندگی می کند و می گویند نوه برادر خدمتکار هتل است.