خبرگزاری فارس: مهدی جمالینژاد امروز با اشاره به آخرین وضعیت ترافیکی محورهای مواصلاتی کشور اظهار داشت: در حال حاضر محور تهران به سمت آمل حدفاصل پلو تا گزنک دارای ترافیک سنگین گزارش شده است.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور درباره آخرین وضعیت جوی کشور نیز افزود: هم اکنون در استانهای آذربایجانشرقی و غربی، اردبیل، کردستان، مازندران و چهارمحال و بختیاری گزارشهایی مبنی بر بارش برف اعلام شده است.
وی تصریح کرد: در استانهای البرز، ایلام، اصفهان، بوشهر، خراسان شمالی، خوزستان، زنجان، فارس، قم، قزوین، لرستان، همدان، کرمانشاه، گلستان، گیلان و کهگلویه و بویراحمد نیز بارش باران ادامه دارد.
جمالینژاد با اشاره به محورهای مسدود شده در کشور نیز بیان داشت: محورهای کرج-چالوس، یاسوج-شیراز، آققلا-گرگان، اهرم-فراشبند، محور قدیم خرمآباد-پلدختر، آزادشهر-شاهرود و گنبد به کلاله مسدود شدهاند.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور درباره آخرین وضعیت شهرستان آققلای گلستان نیز تصریح کرد: درحال حاضر این شهر به 7 قسمت تقسیم شده که آب از سطح 5 منطقه آن تخلیه و در دو منطقه باقیمانده است که در این مناطق نیز سطح آب نسبت به گذشته پایینتر آمده است.
وی خاطرنشان کرد: ارائه خدمات در مناطق خشک با سپاه و در مناطق آب گرفته با هلالاحمر است، همچنین مسیرهای انحرافی و پخش سیلاب در بالادست گرگانرود نیز ایجاد شده و مردم این منطقه از لحاظ تغذیه، ارتباطی و خدمات آب و برق مشکلی ندارند و در مجموع وضعیت تحت کنترل است.
جمالینژاد درباره وضعیت گمیشان نیز اظهار داشت: با توجه به ورود آب از سمت شرق به این شهرستان سطح آب در این شهر بالا آمده و در داخل فرمانداری این شهر نیز آبگرفتگی وجود دارد، اما با اقدامات ارتش و سپاه در بازگشایی دهانه گرگانرود به سمت دریا و بازگشایی مسیر تالاب به سمت دریا که درحال انجام است، وضعیت منطقه از حالت قرمز خارج شده است.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با اشاره به بازگشایی مسیر گمیشان به آققلا، تصریح کرد: جاده گمیشان به سیمینشهر تنها با خودورهای شاسیبلند قابل تردد است و مسیر جاده مرزی هنوز امکان تردد ندارد، تنها مشکل اعلام شده در منطقه عدم توزیع ارزاق حمایتی توسط جمعیت هلالاحمر اعلام شده و در کل وضعیت از حالت قرمز خارج شده و قابل مدیریت است.
احتمال طغیان رودخانه کردان در استان البرز
شرکت آب منطقهای البرز نسبت به احتمال طغیان رودخانه کردان در شهرستان ساوجبلاغ هشدار داد. مسیر عبور و مرور به بستر و حریم رودخانه کردان در پایین دست پل هرجاب مسدود شد و کلیه دهیاریهای منطقه هم ملزم به نصب بنرهای اطلاعرسانی و هشدار شدند.
شرکت آب منطقهای البرز نسبت به احتمال طغیان رودخانه کردان در شهرستان ساوجبلاغ هشدار داد.
به گزارش خبرنگار ایسنا طبق پیشبینیهای هواشناسی در خصوص بارشهای پیش رو، شرکت آب منطقهای استان البرز نسبت به طغیان رودخانه کردان در شهرستان ساوجبلاغ هشدار داد.
بر این اساس صبح امروز یکشنبه 11 فروردین، شرکت آب منطقهای به منظور کاهش مخاطرات و حوادث ناشی از سیلاب احتمالی در حوضه رودخانه کردان، با نصب بنرهای بزرگ هشدارهای لازم را ارائه کرد.
علاوه بر این مسیر عبور و مرور به بستر و حریم رودخانه کردان در پایین دست پل هرجاب مسدود و کلیه دهیاریهای منطقه هم ملزم به نصب بنرهای اطلاعرسانی و هشدار شدند.
84 روستا در شهرستان قزوین تخلیه اضطراری میشوند
سرپرست فرمانداری قزوین، از تخلیه اضطراری 84 روستا در شهرستان قزوین برای جلوگیری از خسارات ناشی از آبگرفتگی و سیل خبر داد.
محمد شفیعی در گفتوگو با خبرگزاری فارس در قزوین از افزایش روستاهای واجد شرایط تخلیه اضطراری در شهرستان قزوین خبر داد و اظهار کرد: تعداد 84 روستا با 427 خانوار در قزوین شناسایی شده که محل سکونت آنها در حاشیه رودخانهها است که در صورت طغیان رودخانهها قطعاً خسارتی به این افراد وارد خواهد شد.
وی افزود: برای جلوگیری از خسارت، شناسایی، تذکر، هشدار، اخطار کتبی و اقدام لازم برای اسکان این خانوادهها در مساجد و همچنین مدارس پیشبینی شده است.
سرپرست فرمانداری قزوین عنوان کرد: 25 روستا در حوزه طارم سفلی، 24 روستا الموت غربی، 24 روستا در الموت شرقی و 11 روستا در کوهین با خطر سیل روبرو هستند و تلاش خواهد شد تا تخلیه شده و در مساجد و مدارس اسکان داده شوند.
وی اضافه کرد: 63 واحد آبزی نیز در شهر قزوین وحود دارند که در حریم رودخانهها قرار دارند و احتمال آبگرفتگی و تخریب این واحدها نیز وجود دارد که به مسؤولین و مدیران آنها هشدار لازم برای تخلیه داده شده است.
شفیعی عنوان کرد: 6 رودخانه نیز از داخل قزوین عبور میکنند که ممکن است باعث خسارت به افرادی شود که در کنار آنها زندگی و یا تردد میکنند و بر همین اساس با شهرداریهای هفتگانه شهرستان قزوین هماهنگی صورت گرفته تا با تدابیر لازم تلاش شود آسیبی به مردم وارد نشود.
وی بیان کرد: در12 نقطه از شهر قزوین نیز ارتفاع منازل و کوچه از سطح خیابان پایینتر است و احتمال آبگرفتگی جدی در این مناطق را داریم.
سرپرست فرمانداری قزوین تصریح کرد: در محمودآباد نمونه با توجه به اینکه سد مخزنی دلیچای در پشت آن قرار دارد، مجبور شدیم برای اینکه شهروندان در شهر و کشاورزان با مشکل سیل روبرو نشوند، علی رغم میل برخی کشاورزان، دریجه سد مخزنی را باز کنیم و بنابراین در داخل رودخانه قدیمی شهر محمودآباد آب جاری خواهد شد.
وی در پایان یادآور شد: ستاد مدیریت بحران شهرستان به صورت لحظه به لحظه کار را پیگیری و به صورت 24 ساعته شرایط را رصد خواهد کرد.
سد «مروک» دورود تا ساعاتی دیگر سر ریز میکند/ احتمال طغیان رودخانه «تیره»
نماینده ویژه استاندار لرستان با بیان اینکه 97 درصد سد «مروک» پر شده است، گفت: با توجه به روند بارش ها طی دو ساعت آینده این سد سرریز خواهد کرد و احتمال طغیان رودخانه «تیره» این شهرستان وجود دارد.
سد «مروک» دورود تا ساعاتی دیگر سر ریز میکند/ احتمال طغیان رودخانه «تیره»
محمدرضا صفیخانی در گفتوگو با خبرنگار فارس در خرم آباد، اظهار کرد: از صبح امروز بارندگیها در شهرستان دورود آغاز شده، ولی هنوز رودخانه در این شهر طغیان نکرده است.
وی با بیان اینکه 97 درصد سد «مروک» پر شده است، تصریح کرد: با توجه به روند بارشها طی دو ساعت آینده این سد سر ریز خواهد کرد و این اتفاق سبب طغیان رودخانه های شهر دورود میشود.
نماینده ویژه استاندار لرستان در شهرستان دورود اظهار کرد: در صورت طغیان رودخانه تمام اقداماتی که برای پیشگیری از هرگونه حادثه کنترل نشده لازم است را در این شهرستان انجام دادهایم و تیمهای عملیاتی در آمادهباش کامل قرار دارند، ضمن اینکه علاوه بر تیمهای عملیاتی یک تیم پشتیبان نیز برای دورود نظر گرفته شده است.
صفیخانی با اشاره به اینکه برای مدیریت بحران دورود نیازمند همکاری همه جانبه مردم هستیم، تصریح کرد: سه روستای بخش مرکزی دورود به صورت کامل تخلیه شده و با خانوارهایی که در مناطق خطرناک قرار دارند صحبت های لازم را انجام دادهایم و برای تخلیه منازل مشکل خاصی وجود ندارد.
اعلام وضعیت اضطراری در کوهدشت؛ ساکنان اطراف رودخانه مرکزی منازل را ترک کنند
شهردار کوهدشت با اعلام وضعیت اضطراری در این شهر گفت: ساکنان بالادست رودخانه مرکزی کوهدشت باید هرچه سریعتر منازل خود را ترک کنند و به جاهای امن منتقل شوند
سجاد طرهانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کوهدشت اظهار داشت: با توجه به شدت بارندگیها در این شهرستان امکان تخریب کانال مرکزی کوهدشت وجود دارد.
وی افزود: ساکنان بالادست رودخانه مرکزی کوهدشت باید هرچه سریعتر منازل خود را ترک کنند و به جاهای امن منتقل شوند.
شهردار کوهدشت عنوان کرد: در صورت تدوام بارندگیها احتمال سر ریز رودخانه مرکزی این شهر وجود دارد؛ در روزهای اخیر به ساکنان خیابان بوعلی، انتهای خیابان فردوسی، ساکنان مجاور رودخانه مرکزی و بهویژه منازلی که دارای زیرزمینی هستند هشدارهای لازم داده شده است.
شکاف 30 متری خیابان در زیر پل هشتم؛ اخطاریه تخلیه کوی سید خلف اهواز صادر شد
معاون خدماتی شهرداری اهواز گفت: منازل کوی سید خلف به علت ساختو سازهای غیر مجاز در بستر رودخانه به شدت در معرض آسیب هستند و اخطاریه لازم برای تخلیه منازل این قسمت را صادر کردیم.
علیرضا عالیپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، درباره علت اصلی تخلیه منطقه کوی سید خلف اظهار داشت: منازل مسکونی کوی سید خلف اهواز در واقع منازلی هستند که در بستر رودخانه کارون با تصرف بخشی از رودخانه آن هم از طریق ریختن نخاله و ضایعات ساختمانی به درون رودخانه ساخته شدند.
وی افزود: منطقه یاد شده بسیار سست و ناپایدار است که متاسفانه ساکنان به صورت تصرفی اقدام به ساخت و ساز کردند و بالا آمدن آب رودخانه سبب شسته شدن لایههای زیرین منازل مسکونی میشود که ما نیز اخطاریه لازم برای تخلیه منازل این قسمت را صادر کردیم.
معاون خدماتی شهرداری اهواز درباره وضعیت سیلبندهای ساخته شده در ساحل رودخانه کارون گفت: سیل بندهایی که شهرداری احداث کرده است تا دبی 2100 متر مکعب که اعلام اولیه کارشناسان سازمان آبوبرق بود؛ را جوابگو بوده اما ح از تراز 2100 متر مکعب به بالا در برخی از نقاط دچار مشکل شدیم و بنابر اعلام مسئولان دبی به بالای 2100 رسیده است.
وی ادامه داد: در دبی بالای 2100 از ابتدا حدس میزدیم که زیرگذرهای جادههای ساحلی دچار مشکل شوند زیرا اغلب جادههای ساحلی ظرف 10 سال اخیر ساخته شدند و تا کنون زیرگذرهای این منطقه چنین باری به آنها وارد نشده و برخی از مجاری فاضلاب که از این سمت به رودخانه سرازیر میشد متاسفانه با بالا آمدن آب رودخانه؛ فاضلابها به درون مجاری برگشت داده شدند.
عالیپور گفت: در برخی نقاط به دلیل گود بودن برخی از سیلبندها استحکام کافی را نداشتند و در زیر پل سوم، پل سیاه و پل چهارم مشاهده شد که آب به درون زیرگذرها نفوذ کرده و در زیر پل هشتم نیز نفوذ آب منجر به شکافت آسفالت به طول 30 متر و با فاصله یک متر از پیادهرو شده است.
وی تصریحکرد: در نقاطی مانند مرکز شهر و خط اصلی خیابان جمهوری به سمت پل پنجم به دلیل بالا بودن تراز آب رودخانه از خروجی فاضلاب دچار برگشت فاضلاب به مناطق شدیم و در کوی علوی نیز اگر بارشها تداوم داشته باشد بدون شک در این منطقه تاخیر در تخلیه فاضلاب بیشتر از دورههای قبل خواهد بود.
لرستان؛ 26000 نفر از مردم دورود منازل خود را تخلیه کنند
معاون استاندار لرستان با اشاره به خطر سرریز سد مروک گفت: 25 تا 26 هزار نفر از مردم دوورد باید جابهجا شوند.
احمد مراد پور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد، با اشاره به خطر طغیان سد مروک اظهار داشت: برخی روستاهای شهرستان دورود در خطر آب گرفتگی قرار دارد که نیاز است 25 تا 26 هزار نفر از مردم جابهجا شوند و اسکان فراهمشده است.
وی بابیان اینکه برای احشام نیز سالنهای ورزشی در نظرگرفته شده است افزود: مجتمع مواد غذایی گهر نیز سالنهای خود را برای نگهداری احشام در اختیار قرار داده است.
معاون عمرانی استاندار لرستان با اشاره به وضعیت شهرستان خرمآباد عنوان کرد: رودخانه خرم رود لایروبی شده و یک پل در رودخانه کرگانه برداشته شده تا مشکلی ایجاد نشود.
وی بابیان اینکه در رودخانه خرم رود جاهایی که مشکل داشت ترمیم کردیم بیان کرد: آموزش پرورش استان اسکان را بر عهده دارد و مشکلی در راستای اسکان نداریم.
آسیب دیدن سد مروک صحت ندارد؛ ساکنان مجاور رودخانه تیره باید تخلیه کنند
مدیر منابع آب شهرستان دورود با بیان اینکه سد مروک هیچگونه مشکلی از لحاظ ساختاری ندارد، گفت: روستاها و مناطق حاشیه رودخانه تیره باید تخلیه شوند
کامران صادقنیا در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در دورود اظهار داشت: برخلاف شایعات سد مروک هماکنون هیچگونه مشکلی از لحاظ ساختاری ندارد ورودی سد کمال صالح به سد مروک تا قبل از بارندگی 60 مترمکعب در ثانیه بوده و خروجی سد مروک نیز 40 مترمکعب است، حجم آب سد مروک 100 میلیون مترمکعب بوده و حدود پنج میلیون مترمکعب ظرفیت خالی دارد که احتمال زیاد تا امروز باتوجه به بارندگی ها سرریز میشود.
وی افزود: سد مروک 105میلیون متر مکعب ظرفیت دارد یک ماه است که دریچههای سد را بازکردهایم چون حجم آب سدکمال صالح زیاد است، سد مروک سر ریز میکند چون دبی آبی که به سمت دورود میآید زیاد بوده و بارندگی را داریم.
مدیر منابع آب شهرستان دورود عنوان کرد: حوزه آبخیز اراک و دورود به پشت سد اضافه و تخلیه میشوند، حجمی از رودخانه سیلاخور حجمی بهسمت شهرستان دورود سرازیر میشود؛ اطلاعرسانی که ازطریق فرمانداری شده اقدام مناسبی است.
وی بیان کرد: روستاهای حاشیه رودخانه و مناطق از شهر که در حاشیه رودخانه تیره هستند برای احتیاط بیشتر که کمترین خسارت مالی و جانی داشته باشد، باید تخلیه شود.
صادقنیا گفت: تا سه ساعت دیگر امکان سد سرریز مروک وجود دارد، چون بارندگی شروعشده و تا شب سرریز میکند. هرگونه ترک و سوراخ در سد مروک تکذیب را میکنم هیچگونه مشکلی سد مروک ندارد ما از یک از 1 ماه قبل بهدلیل حجم زیاد بارندگی اقدامات را شروع کردهایم، رهاسازی سرریز کمال صالح هم انجام شده و وقتی بارندگی هست این سدها تجمیع میشوند و سد مروک سرریز میکند؛ علاوه بر ایندریچه تحتانی تخلیه که داریم کار خودش را انجام میدهد.
مدیر منابع آب شهرستان دورود خاطرنشان کرد: دبی خروجی تخلیه سد مروک حدود 38تا 40 میلیون متر مکعب در ثانیه تخلیه میشود و حدود 60 متر مکعب در ثانیه از سد کمال صالح وارد شده که با توجه به بارندگیها سد سر ریز میکند.
صادقنیا اظهار داشت: بهدلیل بارندگیها و توپو گرافی رودخانه که دارای شیب ضعیف بوده و وحشی است آب دیر تخلیه میشود و بهاحتمال زیاد قسمتهایی از شهر و روستاهایی که اطلاعرسانی شده آبگرفتگی دارند و تشدید این آبگرفتگی بستگی به میلیمتری دارد که از هواشناسی اعلام شدهاست
جدی بودن هشدار هواشناسی برای 13 فروردین/سیلابی شدن قزوین طی امروز و فردا
استاندار قزوین با تأکید بر اینکه مردم باید هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند، اعلام کرد: هشدار هواشناسی برای 13 فروردین جدی است و مردم حتیالامکان به طبیعت نروند.
به گزارش ایسنا، عبدالمحمد زاهدی استاندار قزوین در جلسه ستاد مدیریت بحران استان که امروز در استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس گزارشهای هواشناسی و مدیریت آب استان میزان بارندگیهای پیشبینیشده در عمر ما بیسابقه است که باید بهعنوان مسئله مهم به آن توجه کرد.
وی اشاره کرد: هنگامیکه سازمان جهانی هواشناسی هشدار میدهد مسئله جدی است و در استانهای مانند خوزستان حواشی رود دز را تخلیه کردند و پیشبینی لازم نیز انجامشده است.
استاندار قزوین گفت: اگر حجم بارندگی و آب پیشبینیشده محقق شود مشکلاتی را به وجود خواهد آورد که در همین راستا لایروبی پلها، مسیلها و رودخانهها انجامشده است.
وی با تأکید بر اینکه باید از تهدیدها استفاده کرده و آن را به فرصت تبدیل کنیم، خاطرنشان کرد: اتفاقات اخیر نشان داد در پروژهها دخالتهای غیرکارشناسی و غیرفنی داشتهایم که اکنون باید جبران کنیم.
زاهدی با اشاره به اینکه مدیریت بحران احکام دائمی و غیردائمی دارد، ادامه داد: احکام غیردائمی طی چند روز اخیر اجرا خواهد شد و احکام دائمی آن پس از سیل ادامه خواهد داشت.
وی عنوان کرد: در شهرها کوچه و محلاتی وجود دارند که گود هستند و امکان آبگرفتگی آنها وجود دارد فرمانداران بایستی واحدهای مسکونی و تجاری را تخلیه کنند چراکه اگر مردم بهزحمت بیفتند بهتر از آن است که آسیب ببینند.
استاندار قزوین تشریح کرد: باید برنامههایی برای انحراف آب در مسیلهایی مانند آراسنج و خرمدشت که سابقه سیل دارند اجرا و یا حتی کانالهایی بهصورت موقت حفر شود؛ همچنین در صورت باز شدن دریچههای سدها خسارت وارده به کشاورزان جبران خواهد شد و کشاورزان نگران این امر نباشند.
وی با اشاره به اینکه همکاری مردم در پیشگیری و مقابله با خطرات و کاهش خسارات وارده بسیار مهم است، اضافه کرد: مردم به اطلاعیهها و هشدارهای اعلامشده از طریق رسانههای ملی و رسمی توجه داشته باشند و آن را جدی بگیرند؛ بسیاری از مردم باور اشتباهی دارند و تصور میکنند که حادثه برای همسایه است و آسیب نمیبینند.
زاهدی با بیان اینکه مردم نباید به شایعات توجه کنند، افزود: مردم بایستی در اسکان آسیبدیدگان همبستگی اجتماعی را داشته باشند به همین جهت همه اماکن از قبیل مدارس، ورزشگاهها، حسینیهها، خوابگاهها، امامزادهها و مساجد برای اسکان اضطراری پیشبینیشدهاند و هر جا که اسکان مردم وجود دارد توجه و شناسایی لازم توسط مدیران صورت گیرد.
وی ادامه داد: در همه اماکن تفریحی علاوه بر اطلاعرسانیهای گردشگری نمایندگانی از امور آب و دهیاریها حضورداشته باشند و به مردم تذکر و هشدارها را ارائه دهند.
استاندار قزوین با اعلام اینکه مرخصی همه مدیران لغو است، عنوان کرد: همه مسئولان باید در دستگاههای اجرایی حضور داشته باشند و همه ماشینآلات و تجهیزات سایر دستگاههای که عضو ستاد مدیریت بحران استان نیستند نیز باید در اختیار این ستاد قرار بگیرد و در صورت لزوم از ظرفیت بخش خصوصی نیز استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: بهداشت و درمان استان نیز باید آمادگی لازم را در مراکز درمانی داشته باشند؛ همچنین پیشبینی میشود به دلیل بروز سیلاب، مخازن آب شرب گلآلود شود که مردم بایستی مقداری آب برای مصارف خود داشته باشند.
زاهدی خطاب به مدیران تأکید کرد: طی این چند روز مستندسازی اقدامات درست و غلط انجام شود تا در آینده بتوان آن را تحلیل و در مواقع بحرانی دیگر از آن بهعنوان تجربه استفاده کرد.
وی اعلام کرد: برای روز 13 فروردینماه هشدار جدی است و با توجه به روز طبیعت به مردم هشدار داده شود تا از اتراق در کنار مسیلها خودداری کنند و حتیالمقدور در طبیعت حضور نداشته باشند و بهصورت مجازی 13 خود را بدر کنند.
استاندار قزوین اظهار کرد: در گام نخست باید عوامل انسانی ساکن در بناها و مراکز پرورش آبزیانی که بهصورت غیرمجاز در بستر رودخانه احداث شدهاند تخلیه شوند و در صورت امکان نیز آبزیان جابجا شوند در غیر این صورت با بروز سیلاب و گلآلود شدن آب ماهیان موجود تلف خواهند شد.
امکان آبگیری سد نُهُب نیز در مواقع اضطراری وجود دارد
استاندار در ادامه تصریح کرد: بایستی مسیر رودخانهها آزادسازی شوند و اگر خانه رود را خراب کنی به خانه بازمیگردد و همه چیز را خراب میکند.
وی در این جلسه بر ایمنسازی مرکز فرستنده AM صدای مرکز قزوین و جاده «قزوین- رشت» تأکید کرد و افزود: شهرستانها بایستی اماکن آسیبپذیر را اولویتبندی کنند.
زاهدی یادآور شد: باید برای مهار آب اضافی خررود و ابهررود تلاش شود و در این راستا از ظرفیت سدها نیز بهره گرفت؛ همچنین امکان آبگیری سد نُهُب نیز در مواقع اضطراری وجود دارد.
مسافران در حاشیه رودخانهها اتراق نکنند/ سیلابی شدن قزوین طی امروز و فردا
کارشناس اداره کل هواشناسی قزوین گفت: توصیه به هماستانیها این است که امروز و فردا از اتراق کردن در حاشیه رودخانهها و مسیلها جداً بپرهیزند و در طی این مدت از سفرهای غیرضروری درسطح منطقه به سمت استانهای جنوب و جنوب غربی کشور خودداری کنند.
مهدی آخوندی کارشناس اداره کل هواشناسی قزوین در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: سامانه بارشی که وارد منطقه شده برای امروز و فردا در استان مستقر و در بعضی ساعات شاهد بارش قابلملاحظه باران خواهیم بود.
وی افزود: این سامانه علاوه بر بارش باران، رگبار، رعدوبرق، وزش بادهای لحظهای شدید، در مناطق مستعد نیز احتمال ریزش تگرگ وجود دارد.
آخوندی بابیان اینکه برای فردا شدت بارشها از امروز بیشتر خواهد بود خاطرنشان کرد: آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن رودخانهها و مسیلها، احتمال لغزندگی جادهها و کاهش دید افقی بهواسطه بارش باران و برف در گردنههای استان را خواهیم داشت.
وی اعلام کرد: توصیه به هم استانیها این است که امروز و فردا از اتراق کردن در حاشیه رودخانهها و مسیلها جداً بپرهیزند و طی این مدت از سفرهای غیرضروری در سطح منطقه به سمت استانهای جنوب و جنوب غربی کشور خودداری کنند.
کارشناس اداره هواشناسی یادآور شد: روز سیزدهم فروردین جو استان ناپایدار است و گاهاً با افزایش ابر و بارشهای رگباری همراه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در اماکنی که ساختوساز غیرمجاز وجود داشته و در بستر رودخانهها ساختمانسازی شده امکان تخریب ساختمانها وجود دارد گفت: به امید خدا در سطح شهر هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.
آخوندی تصریح کرد: اطلاعرسانی باید بهگونهای صورت گیرد که مردم هوشیار باشند، حتی جان یک انسان در حاشیه رودخانه مهم است بنابراین مردم باید به هشدارها توجه شود.
وی تأکید کرد: خطر سیل عظیم در شهر قزوین وجود ندارد اما ممکن است برای یک تا دو روستا مشکلاتی ایجاد شود.
کارشناس اداره هواشناسی اضافه کرد: در سیردان، طارم، شریفآباد و چند منطقه دیگر امکان سیل وجود دارد؛ ضمن اینکه رودخانههایی که طی سالهای گذشته بسترشان تغییر پیداکرده است موجب سیلاب میشود زیرا بهصورت طبیعی مشکلی ایجاد نخواهد شد.
آخوندی اعلام کرد: در 24 ساعت گذشته کوهین و سیردان با صفر درجه سلسیوس سردترین شهر و رازمیان با 19 درجه سلسیوس گرمترین شهر استان قزوین بوده همچنین نوسانات دمایی شهر قزوین از دو تا 17 درجه متغیر بوده است.
کارشناس اداره هواشناسی در پایان گفت: بهطور متوسط در سطح منطقه برای امروز و فردا 50 میلیمتر بارش داریم و البته در بعضی مناطق مانند سیردان، آوج و بوئین زهرا میزان بارشها بیشتر خواهد بود.
واکنش آبفا به بالا آمدن تراز آب کارون: مردم اهواز نگران پس زدگی فاضلاب نباشند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز با اشاره به بالا آمدن تراز آب رودخانه کارون، گفت: مردم شهرستان اهواز نگران پس زدگی فاضلاب نباشند. او اظهار کرد: خروجیهای فاضلاب در مقطع اهواز را در کارون مسدود کرده ایم و شرایط تحت کنترل است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز با اشاره به بالا آمدن تراز آب رودخانه کارون، گفت: مردم شهرستان اهواز نگران پس زدگی فاضلاب نباشند.
فردوس کریمی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص وضعیت فاضلاب شهرستان اهواز با توجه به بالا آمدن تراز آب رودخانه کارون، اظهار کرد: خروجیهای فاضلاب در مقطع اهواز را در کارون مسدود کرده ایم و شرایط تحت کنترل است.
وی افزود: در شرایط سیلابی همه چیز غیر طبیعی میشود اما با اقدامی که در بحث مسدود و بای پس کردن خروجی فاضلابها در رودخانه کارون انجام گرفته، نگرانی برای پس زدن فاضلاب در اماکن عمومی و منازل مردم نیست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز تصریح کرد: اقدام انجام گرفته در بحث بای پس فاضلاب به گونهای است که متناسب با تراز آب و ارتفاع در رودخانه کارون، خروجی فاضلاب تنظیم شده است.
کریمی خاطرنشان کرد: مردم شهرستان اهواز نگران پس زدن فاضلاب نباشند و در تلاش هستیم تا در شرایط کنونی مردم با کمترین مشکلات مواجه شوند.
ترک خوردگی سدهای کرمانشاه شایعه است
مدیرعامل آب منطقهای استان کرمانشاه گفت: سدهای استان 1.5 برابر سیلاب احتمالی ظرفیت سازی شده است.
بهرام درویشی مدیرعامل آب منطقهای استان کرمانشاه گفت: از 29 اسفند سال گذشته مجموعه شرکت آب منطقهای به حالت آماده باش درآمد و به منظور افزایش آمادگی برای مقابله با سیلابهای احتمالی به ریاست استاندار چهار جلسه مدیریت بحران تشکیل و مصوباتی برای کنترل ورودی و خروجی آب سدها تصویب شد.
وی افزود: همچنین گروه مطالعات پایه منابع آب و واحد طرح و توسعه و کارشناسان و مجریان طرحهای زیر مجموعه نیز بر اساس اطلاعات دریافتی از ایستگاههای باران سنجی و نیز نقشههای هواشناسی اقدامات کنترلی را در دستور کار قرار دادند.
مدیرعامل آب منطقهای استان کرمانشاه از تخلیه و کنترل ظرفیت خروجی سدهای استان خبر داد و بیان کرد: ظرفیت سدهای استان 1.5 برابر سیلاب احتمالی در نظر گرفته شده با این حال جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد و مردم نباید به شایعات منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر ترک خوردگی سدها توجه کنند.
وی تصریح کرد: اطلاعات مورد نیاز برای کنترل سیلاب احتمالی توسط تیمهای تخصصی اخذ شده و مناطقی که احتمال وقوع سیلاب در آنها بالاتر است نظیر منطقه تنگه کنشت، سه راهی دادگستری، قره سو، ده پهن، خیابان حداد عادل و پارکینگ شهرداری مورد بازدید قرار گرفته و اقدامات مقابلهای نظیر تخلیه ساکنین انجام شده است.
درویشی با تاکید بر اینکه سیل احتمالی کنترل شده خواهد بود بیان کرد: در تمام شهرستانهای استان نیز آمادگیهای لازم برای مقابله احتمالی با سیل وجود دارد و در این میان تدابیر لازم شامل شناسایی نقاط بحرانی و آبگیری آنها اندیشیده شده است.
وی با بیان اینکه مردم به شایعات منتشر شده در فضای مجازی توجه نکنند خاطرنشان کرد: در حالی که پیش بینی میشود بارشهای پیش رو حداکثر 80 میلیون متر مکعب آورد آبی داشته باشد ظرفیت سازی برای 120 میلیون متر مکعب در سدهای استان انجام شده بنابراین مردم هیچ گونه نگرانی در رابطه با ذخیره آبی سدها نداشته باشند.
مدیرعامل آب منطقهای استان کرمانشاه با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانهها افزود: البته با توجه به اینکه بارشها طغیان رودخانهها را به دنبال دارند که قابل پیش بینی بوده و در رودخانه الوند سرپل ذهاب و قصرشیرین هم سبب طغیان شده مردم باید از تردد غیر ضروری و اسکان در حاشیه رودخانهها به طور جدی بپرهیزند.
هشدار سیل در پلدختر/ 60 متر از دیوار ساحلی شهر فرو ریخت
نماینده ویژه استاندار لرستان در پلدختر با بیان اینکه خطر سیلاب در این شهرستان بسیار جدی است، گفت: اولویت ما نجات جان مردم است.
سیروس ابراهیمی در جلسه ستاد بحران پلدختر که در سالن شهدای فرمانداری برگزار شد اظهار داشت: تمام امکانات باید آماده باشد تا در صورت طغیان رودخانه کشکان بتوانیم جلوی آب را بگیریم، نیروی مقاومت بسیج باید بهصورت صدرصد آماده باشد.
وی افزود: جان مردم در خطر است باید بتوانیم در خدمت مردم باشیم، تمام دستگاههای سنگین باید در ضلع شرقی رودخانه کشکان مستقر شوند و همه مصالح ممکن باید در دو طرف رودخانه آماده باشد تا از ورود آب به داخل شهر جلوگیری کنیم.
نماینده ویژه استاندار در پلدختر عنوان کرد: بخشدار پلدختر هرچه سریعتر با یک بلندگو به روستاهای جنوب شهرستان اعزام و به مردم اعلام کند که خطر سیلاب بسیار بسیار جدی است.
ابراهیمی گفت: وظیفه اسکان به آموزشوپرورش محول شده و ادارات آب و برق تمهیدات لازم را داشته باشند و آب آشامیدنی را برای مردم ذخیره کنند.
وی تصریح کرد: شریان اصلی سیل در داخل شهر پلدختر میگذرد که تاکنون 60 متر از دیوار ساحلی شهر فرو ریخته که با امکاناتی که در اختیار داشتیم قسمتی از آن با لاشهسنگهای بزرگ ترمیم شده و با همکاری بسیج 2 هزار و 500 هکتار کیسه از ماسه پر شده که در جاهای متخلف شهر بهکار گرفته میشود.
نماینده ویژه استاندار خاطرنشان کرد: همه تلاشمان این است که جان مردم را حفظ کنیم.
صدور اخطار تخلیه برای 20 هزار خانوار کرمانشاهی در معرض سیل
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه از صدور اخطار تخلیه برای 20 هزار خانوار کرمانشاهی در معرض سیل در استان خبر داد.
جلیل بالایی ظهر امروز یکشنبه در نشست خبری با بیان اینکه با تمام ظرفیتها و امکانات موجود در کنار نیروهای مسلح با فرمان رهبری همه پای کار هستند، اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم با کاهش مخاطرات سیل از این بحران عبور کنیم.
وی افزود: در سال جاری 49 نشست ستاد مدیریت بحران برگزار شده و از 642 مصوبه این ستاد تاکنون بیش از 580 مصوبه اجرایی شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با بیان اینکه 642 نقطه در استان کرمانشاه آسیب شناسی شده است، تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم مطرح شده پراکندگی روستاها است که در استان 1700 روستا بالای 20 خانوار داریم.
وی عنوان کرد: دهیارها مسئول ستاد مدیریت بحران در روستاها هستند و تا این لحظه در کار خود موفق بودهاند.
بالایی با تصریح اینکه علاوه بر بارشها نگران روان آبها و آب شدن برفها هستیم، خاطر نشان کرد: مردم به شایعات توجه نکنند در استان 9 سد آبگیری شده داریم و نیز دو سد در حال آبگیری هستند و نیز یک سد نیز برق تولید میکند که توسط یک تیم مجرب مدیریت میشوند و کاملاً تحت کنترل هستند.
وی خاطر نشان کرد: چهار سد به صورت مدیریت شده سرریز شدند که همگی مدیریت شده هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با بیان اینکه 2000 رودخانه در سطح استان داریم گفت: به علت طولانی بودن مسیرها خانوارهای زیادی در حاشیه رودخانهها هستند که در بستر کمتر ولی در مجاورت و حاشیهها اسکان دارند.
وی از صدور تخلیه اخطار برای 20 هزار خانوار در معرض سیل در استان توسط دستگاههای اجرایی خبر داد و عنوان کرد: 1352 مکان شامل سالنهای ورزشی، مساجد و سولهها برای اسکان سیل زدگان احتمالی در نظر گرفته شده و نیز 3675 تخته چادر برای اسکان موقت تدارک دیده شده است.
بالایی اظهار داشت: وجود برخی هیئتهای مهم ورزشی در استان که میتوانند در مدیریت سیل نقش مهمی داشته باشند ضروری است که در این راستا هیئتهای قایقرانی، کوهنوردی و اتومبیلرانی با تمام امکانات به کمک مدیریت بحران آمدهاند.
وی ادامه داد: 180 تیم عملیات و نجات با تجهیزات کامل و در نزدیک ترین نقطه به مکانهای سیل احتمالی با تجهیزات مناسب مستقر شدهاند.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه بیان داشت: میزان خسارت در سیل قبلی 765 میلیارد تومان بوده است که در بحث نیرو 260 میلیارد تومان، در کشاورزی 120 میلیارد تومان، راهداری 224 میلیارد تومان، زیرساخت شهری 126 میلیارد تومان و طرحهای هادی روستایی و زیرساخت روستایی نیز 131 میلیارد تومان بوده است.
وی ابراز داشت: 44 واحد دامی، هشت رأس دام سنگین، 229 رأس دام سبک در سیل گذشته تلف شدند.
بالایی همچنین از خسارت دیدن 744 هکتار باغ در این سیل در استان خبر داد و تصریح کرد: 35 خانوار که در 70 کانکس و در بستر رودخانه سکونت داشتند شناسایی و تخلیه شدند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر عدم اجرا شدن برخی مصوبات ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه با وجود لازم الاجرا بودن، بیان داشت: بیش از 90 درصد این تصمیمات با وجود مدت کوتاه زمان عملی شده است و باقی تصمیمات نیز باید بررسی شود که امکان اجرا وجود نداشته و یا در اجرای آن کم کاری صورت گرفته است.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به عدم تخریب پل قره سو با وجود تصویب ستاد بحران و عدم اجرای آن توسط شهرداری گفت: مسئولیت این امر با شهرداری است و اگر شهرداری دلایل و مستندات قابل قبولی را برای عدم تخریب پل داشته باشد که جمع آوری آن درست نبوده بررسی میشود.