ماهان شبکه ایرانیان

سؤالاتی که باید درباره توقیف رحمان ۱۴۰۰ پاسخ داده شود

خبرگزاری فارس: روابط عمومی سازمان سینمایی روز گذشته اعلام کرد بر اساس گزارش‌های رسیده به اداره کل سینمای حرفه‌ای معاونت ارزشیابی و نظارت و بررسی بازرسان این اداره کل، تخلف فیلم «رحمان 1400» مبنی بر حذف نکردن کامل برخی از صحنه‌های اعلامی از سوی شورای پروانه نمایش در برخی از سینما‌ها محرز شد و با عنایت به مفاد ماده 18 آیین نامه نظارت بر نمایش فیلم از ادامه اکران این فیلم جلوگیری به عمل آمد.

این خبر کوتاه، اما بسیار تأمل‌برانگیز است و سؤال‌های بسیاری را به ذهن متبادر می‌کند.

1ـ توقیف «رحمان 1400» موقتی است یا دائم؟

اگر دائم است، پس تکلیف 22 میلیارد و 200 میلیون تومانی که ـ. با سانس‌های فوق‌العاده ـ. در ایام نوروز فروخته، چه می‌شود؟ آیا به دلیل اجحاف در حق فیلم‌های دیگر که قانون را رعایت کرده‌اند، نباید از سهم تهیه‌کننده و پخش‌کننده متخلف به 6 فیلم دیگه خسارت پرداخت شود؟

اگر موقت است، این رفتار بدعتی از سوی سازمان سینمایی خواهد بود. چه‌طور می‌شود فیلمی به مدت یک ماه قانون را دور بزند، رکورد تعداد تماشاچی در یک روز را به نام خود ثبت کند، 22 میلیارد تومان بفروشد و تنها چند روز توقیف شود؟ اگر چنین برخورد نازلی با متخلف صورت گیرد، بدعتی برای بقیه سینماگران خواهد شد که نسخه‌ای متفاوت از آنچه را مجوز گرفته است، در سینما‌ها نمایش دهند و اگر دستشان رو شد، فقط چند روز توقیف شوند! بعد از رفع توقیف هم روی موج خبری سوار شوند و بیشتر از قبل بفروشند! بنابراین نوع برخورد با متخلف باید به شدت قاطع و بازدارنده باشد.

2ـ چطور می‌شود فیلمی که اصلاحات زیادی خورده است، روی پرده سینما برود و بازرسان سازمان سینمایی پس از یک ماه متوجه مغایرت نسخه نمایش‌داده شده با نسخه مجوزدار شوند؟ آیا نباید معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی به دلیل اهمال در انجام وظایف خود مورد بازخواست قرار گیرد؟

3ـ به فرضِ توقیف دائمی «رحمان 1400»، چه جریمه‌ای برای پخش‌کننده متخلف آن در نظر گرفته می‌شود؟ آیا مجوز دفتر پخش «فیلمیران» برای چندماه باطل می‌شود یا همچنان طبق روال سابق، بهترین زمان‌های اکران به فیلم‌های این دفتر می‌رسد؟

4ـ تکلیف زیان دفاتر پخش‌کننده 6 فیلم دیگر اکران نوروز چه خواهد شد؟ در حالی که «رحمان 1400» حدود یک میلیون و 400 هزار بیننده در ایام نوروز داشته است که این میزان مخاطب بالقوه 6 فیلم دیگر بودند؛ بنابراین فروش «رحمان 1400» ارتباط مستقیمی با فروش دیگر فیلم‌ها داشته و منصفانه است اگر دفتر متخلف، زیان دیگر دفاتر پخش را پرداخت کند.

5ـ خسارت سالن‌های سینما را چه کسی پرداخت می‌کند؟ در حالی که تا قبل از اعلام رسمی سازمان سینمایی، سالن‌دار‌ها از طریق بسته‌شدن بلیت‌فروشی «رحمان 1400» متوجه تخلف این فیلم شدند، اکنون اکران این فیلم متوقف شده است و طی این مدت، سانس‌های در نظر گرفته شده برای این فیلم در سالن‌های سینما خالی خواهد ماند. آیا پخش‌کننده متخلف هم ملزم به پرداخت جریمه به سینمادار‌ها می‌شود؟

سؤال‌های دیگری هم مطرح است؛ از جمله اینکه تکلیف اعضای شورای صنفی نمایش و آئین نامه جدید اکران کی به صورت قطعی مشخص می‌شود و اینکه چرا اولویت اکران نوروزی با فیلم‌هایی نبود که فرم جشنواره را پر کردند.

در حال حاضر، همه نگاه‌ها به سمت سازمان سینمایی است که باید تکلیف «رحمان 1400» را با توجه به 5 پرسش مطرح شده مشخص کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان