خانه ملت: بیژن زنگنه وزیر نفت درخصوص وضعیت آبگیری مخازن 4 و 5 تالاب هورالعظیم با توجه به اینکه برخی از منابع خبر از ممانعت وزارت نفت از این کار با هدف جلوگیری از آسیب به تاسیسات نفتی داده بودند، گفت: وزارت نفت ممانعتی در آبگیری ایجاد نکرده و امکان آبگیری تالاب هورالعظیم را فراهم کرده است.
وزیر نفت همچنین درخصوص وضعیت تاسیسات نفتی داخل تالاب هورالعظیم توضیح داد: تاسیسات بزرگ و وسیعی در منطقه غرب کارون، دشت آزادگان و هور وجود دارد که بخشی از آنها نیز مربوط به میادین نفتی مشترک است اما عموم این تاسیسات مغلوب در سیلاب هستند.
وی ادامه داد: از آنجا که تصمیم ستاد مدیریت بحران منطقه جاری بودن آب در هورالعظیم است وزارت نفت نیز از این تصمیم تبعیت کرد، هرچند عموم تاسیسات نفتی و جادههای اطرافشان به زیرآب رفتهاند و ارتباط با تاسیسات قطع شده اما برای حفظ جان مردم با جان و دل به زیر آب رفتن تاسیسات را پذیرا شدیم.
وزیر نفت با اشاره به اینکه تولید در برخی از تاسیسات نفتی را با هدف حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آسیب به طبیعت قطع شده است، اضافه کرد: پس از فروکش کردن آب، تولید نفت در این بخشها از سر گرفته خواهد شد.
زنگنه تاکید کرد: از آنجا که ارتباطهای جادهای تاسیسات نفتی در برخی از مناطق قطع شده است تولید نفت را نیز در این بخشها قطع کردهایم تا اگر چاه نفتی آسیب دید و امکان دسترسی نبود مشکلی پیش نیاید.
وزیر نفت همچنین درخصوص همکاری با شرکت چینی که قرار است فاز11 پالایشگاه پارس جنوبی را تکمیل کنند، اظهار کرد: قرارداد با این شرکت چینی منعقد شده و اکنون مدیران آن در تهران هستند و مذاکرات با آنها برای نحوه آغاز کار ادامه دارد البته هنوز مشخص نیست مذاکرات تا کی ادامه خواهند داشت.
تاکید زنگنه بر استمرار فعالیتهای وزارت نفت در استانهای سیل زده
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: زنگنه در این کمیسیون گفت که 95 درصد مخان هورالعظیم آبگیری شدهاند و ممانعتی از آبگیری بهمنظور حفاظت از تاسیسات نفتی صورت نگرفته است ضمن اینکه فعالیت نیروهای وزارت نفت در استانهای سیلزده بهویژه خوزستان تا پایان سیل استمرار دارد.
اسدالله قرهخانی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، در تشریح جزئیات نشست عصر امروز این کمیسیون که بیژن نامدار زنگنه میهمان آن بود گفت: وزیر نفت گزارشی را در خصوص اقدامات انجام شده برای کنترل سیل و وضعیت تاسیسات نفتی و گازی سراسر کشور در پی این اتفاق ارائه کرد.
وی افزود: در این نشست در خصوص اینکه وزارت نفت چقدر آمادگی حفاظت از تاسیسات گازی، نفتی، خطوط لوله و تاسیسات سر چاهی را داشته در این جلسه مطرح شد که طبق گفته زنگنه؛ مهندسین وظیفه جلوگیری از آسیب به تاسیسات نفتی، ورود نفت به آبها و آلوده شدن محیط زیست را داشتند.
قره خانی با اشاره به اینکه وزارت نفت بر حسب وظیفه دستگاهی و اجتماعی به یاری شهرهای سیلزده شتافته است، تصریح کرد: طبق توضیحات زنگنه، این وزارتخانه تمام امکانات مهندسی، نیروهای خدماتی و درمانی خود را برای کاهش مشکلات مردم سیلزده بسیج کرده است و حدود 600 دستگاه، خودروهای سنگین و تجهیزات مکانیکی برای ایجاد سیلبند، خارج آبها و... به کار گرفته و بیمارستان 200 تخته خوابی را به سیلزندگان اختصاص دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: به گفته وزیر نفت 95 درصد مخازن هورالعظیم آبگیری شدهاند و ممانعتی از آبگیری بهمنظور حفاظت از تاسیسات نفتی صورت نگرفته است و تمام خبرهای مبتنی بر این مسئله شایعه است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس همچنین از اذعان نمایندگان حاضر در جلسه و نمایندگان استانهای سیلزده مبنی بر عملکرد خوب وزارت نفت در این روزهای بحرانی خبر داد و گفت: به گفته وزیر قرار است فعالیت نیروهای وزارت نفت در استانهای سیلزده بهویژه خوزستان تا پایان سیل استمرار داشته باشد.