ماهان شبکه ایرانیان

آخرین اخبار از مناطق سیل زده/افزایش شمار قربانیان سیل گلستان

سرویس جامعه فردا: رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: 11 استان درگیر سیل و آبگرفتگی هستند و به 14 هزار و 102 نفر امدادرسانی شده است.

به گزارش مهر، مرتضی سلیمی در تشریح عملیات سیل و آبگرفتگی از ٢٤ لغایت ٢٧ فروردین اظهار کرد: ١١ استان (ایلام، خراسان جنوبی، رضوی و شمالی، زنجان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، گلستان، هرمزگان و یزد) متأثر از سیل و آبگرفتگی هستند.

وی افزود: در 105 شهر و روستا عملیات امداد رسانی انجام شده است و به 14 هزار و 102 نفر امدادرسانی شده امدادرسانی شده است.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به دیگر عملیات‌های امدادی از سوی امدادگران هلال احمر گفت: برای 2889 نفر اسکان اضطراری ایجاد شده و 143 نفر به مناطق امن منتقل شده اند.

سلیمی خاطرنشان کرد: از 402 واحد منزل مسکونی تخلیه آب انجام شده و خودروهایی که در مسیر سیلاب گیر کرده بودند رها شدند.

وی یادآور شد: تمامی عملیات امداد و نجات در این یازده استان متأثر از سیل و آبگرفتگی از سوی 1482 امدادگر و در قالب 382 تیم انجام شده است.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر در پایان تأکید کرد: امدادرسانی در خراسان جنوبی و رضوی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان ادامه دارد.

شمار قربانیان سیل گلستان به 11 تن رسید

فرماندار بندرترکمن گفت: شمار قربانیان سیل گلستان به 11 تن رسید.

به گزارش مهر، الیاس هیوه چی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جنازه فردی شامگاه سه شنبه در سیلاب‌های موجود در روستای «پیخی حاجی» کشف شده و بر اساس اطلاعات واصله هویت فرد متوفی جلال‌ای ری و از اهالی محله کتوک سیمین شهر گمیشان است.

وی افزود: جسد بی جان وی در محدوده کانال پشت روستای پیخ حاجی توسط اهالی پیدا شده است.

هیوه چی گفت: جسد به بیمارستان امام خمینی (ره) بندرترکمن منتقل و پس از تعیین علت دقیق مرگ توسط پزشکی قانونی و اتمام مراحل قضائی و اداری جنازه تحویل خانواده متوفی می‌شود.

بنا به اظهارات منابع محلی وی با موتورسیکلت برای سرزدن به زمین کشاورزی خود رفته بوده است که بنا به دلایل نامعلومی به کانال آبی سقوط کرد.

گفتنی است که پیش از این در جریان سیل گلستان، دو نفر در شرق گلستان به دلیل تخریب خانه، 6 نفر به دلیل سرنگونی قایق در گمیشان و یک نفر به دلیل سقوط در کانال آب حاشیه گرگانرود در گمیشان و یک نفر نوجوان هم در حین شنا در رودخانه در کلاله (هنوز جسدش یافت نشده) جان خود را از دست داده بودند.

با جان باختن یکی از اهالی منطقه غرب گلستان به سبب سقوط در کانال آب هدایت کننده سیلاب به سوی دریا در روستای پیخی حاجی بندرترکمن تعداد کشته شدگان سیل در گلستان به رقم 11 رسید.

هشدار نسبت به خطر بروز "سالک" در مناطق سیل‌زده

با وقوع سیل در چند استان کشور، یکی از بیماری‌هایی که نسبت به شیوع آن در مناطق سیل‌زده هشدار داده می‌شود، بیماری انگلی سالک یا «لیشمانیوز پوستی» است که ارتباط تنگاتنگی با تغییرات محیطی مانند تغییرات آب و هوا، وقوع سیل و ساخت و ساز‌های بی‌رویه دارد.

دکتر مهدی محب‌علی، انگل شناس در گفتگو با ایسنا، ضمن بیان این که تغییر در محیط به شدت بر افزایش یا کاهش شیوع این بیماری و سایر بیماری‌های انگلی اثر دارد، افزود: بیماری سالک در ایران جزو بیماری‌های قدیمی و بومی محسوب می‌شود که از دو طریق انسان به انسان و حیوان به انسان توسط گزش نوعی پشه صورت می‌گیرد.

محب‌علی در خصوص انتقال این بیماری از لاشه حیوانات در مناطق سیل زده نیز گفت: تنها زمانی این بیماری می‌تواند منتقل شود که بدن حیوان سرد نشده باشد، لذا درباره انتقال این بیماری از لاشه حیوانات جای نگرانی نیست.

محب‌علی ادامه داد: با توجه به قدمت این بیماری در ایران، تلاش‌های بسیاری از سوی وزارت بهداشت برای جلوگیری از شیوع آن صورت گرفته است که در قدم اول، تشخیص بیماری در پایین آمدن آمار مبتلایان به آن کمک شایانی می‌کند. ادامه کار در این زمینه مستلزم هزینه زیادی است که، چون گاهی ممکن است پیگیری‌ها به دلیل هزینه‌های بالا، کامل صورت نگیرد.

وی در خصوص ساخت واکسن برای سالک ابراز امیدواری کرد و افزود: متخصصان و دانشمندان در حال تلاش برای ساخت واکسن هستند، اما تا کنون موفق نشده‌ایم. همچنین یک نکته بسیار مهم در مواجهه با این بیماری مراجعه به موقع به پزشک برای جلوگیری از رشد این بیماری است.

محب‌علی بروز سایر بیماری‌های انگلی پس از وقوع سیل را ناشی از مصرف آب‌های آلوده دانست و افزود: اگر به هر نحوی آب با مدفوع انسان یا سایر ترشحات انسانی مخلوط شود و قبل از مصرف اقدام به تصفیه آب نشود، انگل‌هایی نظیر آمیب می‌توانند وارد بدن انسان شوند. انتقال این دست بیماری‌ها به سایرین می‌تواند به طور ویژه از فاضلاب‌ها صورت گیرد.


اقدامات نیروی هوایی ارتش در امدادرسانی به سیل‌زدگان

فرمانده نیروی هوایی ارتش اقدامات این نیرو در امدادرسانی به مناطق سیل زده را تشریح کرد.

امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش در گفتگو با مهر، با اشاره به اقدامات واحد‌های مختلف نیروی هوایی در امدادرسانی به سیل‌زدگان در استان‌های مختلف کشور اظهار داشت: مهم‌ترین بخش فعالیت و کمک‌های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت‌هایی که در یگان ترابری این نیرو از لحاظ مقدار تناژی که می‌تواند حمل کند و همچنین سرعت انتقال این محموله‌ها از نقاط مختلف کشور به مناطق سیل‌زده و نزدیک‌ترین فرودگاه‌ها بوده است.

وی افزود: نیروی هوایی در کنار انتقال تجهیزات و کمک‌های مردمی از سراسر کشور به مناطق سیل‌زده، فعالیت‌ها و کمک‌های خود را در کنار مردم و سایر دستگاه‌ها انجام می‌دهد. در این راستا افسران، درجه‌داران و کلیه کارکنان ساکن کوی‌های سازمانی ارتش و البته بسیج کوی‌های مسکونی، پادگان‌ها و شهرک‌های سازمانی در حد توان خود به کمک مردم شریف ایران در مناطق سیل‌زده پرداخته‌اند.

فرمانده نیروی هوایی انتقال سریع و به موقع کمک‌های مردمی و ملزومات برای سیل‌زدگان را بسیار مهم و از مهم‌ترین اقدامات نیروی هوایی ارتش دانست و گفت: از ساعات ابتدایی سیل در مناطق مختلف کشور، ما با ایجاد پل‌های هوایی بین تهران و اهواز، تهران و خرم‌آباد و همچنین گلستان و البته آبادان به گرگان، چندین پرواز را انجام داده و ملزومات و کمک‌های مردمی را به سرعت به این مناطق انتقال دادیم. به طور مثال از فرودگاه آبادان به گرگان، لایروب‌هایی که در منطقه آق‌قلا هم‌اکنون مشغول فعالیت است را با سه سورتی پرواز انتقال دادیم.

نصیرزاده تصریح کرد: در پل هوایی که از تهران به اهواز ایجاد کردیم، تاکنون بیش از 10 سورتی پرواز توسط هواپیمای بوئینگ 747، بوئینگ 707، C. 130 و ایلوشین انجام شده و بالغ بر 270 تن ملزومات که شامل چادر، ملزومات بهداشتی، مواد خوراکی، آب معدنی، پتو، چکمه و … بوده است را به استان خوزستان و لرستان انتقال دادیم.

وی با بیان اینکه فعالیت کادر پروازی نیروی هوایی برای امدادرسانی به سیل‌زدگان و انتقال کمک‌های مردمی به مناطق سیل‌زده به صورت 24 ساعته بوده است، افزود: کارکنان و سربازان نیروی هوایی با جان و دل در حال خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هستند و در برخی مواقع به علت نبود تجهیزات لازم در فرودگاه‌ها، برای تخلیه اقلام کمکی به سیل‌زدگان از هواپیما‌های 747 و 707، این کار به دست سربازان و کادر نیروی هوایی انجام شد.

فرمانده نیروی هوایی ارتش در ادامه به کمک‌های ارسال شده توسط این نیرو برای مردم سیل‌زده کشورمان اشاره کرد و گفت: دو کیلومتر دیوار پیش‌ساخته بتنی از پایگاه هوایی وحدتی دزفول و همچنین ادوات مکانیزه و تجهیزات راهداری برای ایجاد سیل‌بند، بیش از 10 تن اقلام خوراکی و سرویس‌های بهداشتی پیش‌ساخته توسط این نیرو برای مردم سیل‌زده کشورمان ارسال شده است.

نصیرزاده ادامه داد: در کنار نیرو‌ها و کارکنان نیروی هوایی که در مناطق سیل‌زده حضور دارند و البته کادر پروازی که وظیفه انتقال کمک‌های مردمی را بر عهده دارند، 820 نفر از دانشجویان دانشگاه افسری نیروی هوایی نیز آماده اعزام به مناطق سیل‌زده هستند که با هماهنگی‌های انجام شده با امیر دریادار سیاری فرمانده قرارگاه جنوب ارتش و امیر حیدری فرمانده قرارگاه غرب ارتش، بنا به اعلام نیاز و به شکل تدریجی به مناطق سیل‌زده اعزام می‌شوند.

وی گفت: نیروی هوایی با تمام توان و امکانات، آماده خدمت‌رسانی به مردم عزیزمان در مناطق سیل‌زده است، اما بنا بر مسئولیتی که بر عهده نیروی هوایی گذاشته شده، عمده فعالیت این نیرو در بُعد ترابری و هوایی است.

فرمانده نیروی هوایی ارتش افزود: پرواز‌ها برای انتقال کمک‌های مردمی به صورت 24 و مداوم در حال انجام است و همانگونه که گفتم تاکنون بیش از 270 تن اقلام مورد نیاز سیل‌زدگان از تهران به اهواز و حدود 30 تن از تهران به خرم‌آباد و 22 تن از آبادان به گرگان و همچنین 30 تن از شیراز به اهواز منتقل شده است.

نصیرزاده اظهار داشت: در پایگاه‌های نیروی هوایی نیز مراکزی برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی ایجاد شده و کمک‌های جمع‌آوری شده بلافاصله به مناطق سیل‌زده ارسال می‌شود. در کنار این کمک‌ها، بیل‌های مکانیکی، کامیون‌ها و تجهیزات مهندسی و راهسازی نیروی هوایی نیز در حال ارائه خدمت به سیل‌زدگان هستند و پادگان دزفول و امیدیه با تمام تجهیزات مهندسی، به خدمت‌رسانی به مردم سیل‌زده پرداخته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: عمده فعالیت نیروی هوایی در حوزه هوایی و انتقال کمک‌های هلال‌احمر و مردمی از سراسر کشور به استان‌های سیل‌زده اختصاص یافته و کمک‌هایی که توسط نیروی هوایی و کارکنان ما به مردم سیل‌زده اختصاص می‌یابد، با کامیون‌های نیروی هوایی ارتش به مناطق سیل‌زده ارسال می‌شود.

فرمانده نیروی هوایی ارتش در خصوص آمادگی پادگان‌های نیروی هوایی برای اسکان سیل‌زدگان نیز گفت: پایگاه دزفول نزدیک‌ترین پایگاه نیروی هوایی به مناطق سیل‌زده است و در این پایگاه شرایط و امکانات برای اسکان هموطنانمان مهیا شده، اما تاکنون نیازی به استفاده از این امکانات به وجود نیامده است، اما در سیل شیراز، بخش زیادی از سیل‌زدگان را در پادگان نیروی هوایی واقع در شیراز اسکان داده و سه روز از آن‌ها پذیرایی کردیم و امکانات مورد نیاز را در اختیار آن‌ها قرار دادیم تا بعد از آرام شدن شرایط، این عزیزان به شهر‌های خود عزیمت کنند.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان