پایگاه خبری فردا: غدد موجود در دیواره رحم بانوان مایع سفید رنگ،شفاف و بدون بو به منظور پاکسازی و حفاظت از باکتری ها و عفونت تولید می کند.این پدیده به عنوان یک پدیده ی نرمال و طبیعی گاهی می تواند ناشی از بیماری و یا عفونت واژن باشد. هدف ما در این قسمت آشنایی با انواع ترشحات واژن است.
ترشحات زرد رنگ
بسیاری از بانوان ممکن است ترشحات زرد کمرنگی را برروی لباس زیر خود مشاهده کنند این تغییر رنگ ممکن است بر اثر تماس ترشحات با هوا باشد و طبیعی است اما اگر این ترشحات زرد یا سبز پررنگ و همراه با بوی بد باشند و یا فرد احساس کند که حباب از واژنش خارج می شود می تواند ناشی از عفونتی به نام تریکوموناس که نوعی بیماری مقاربتی است و یا عفونت های قارچی در واژن شما باشد.
ترشح خاکستری
این ترشحات خاکستری رنگ مایل به سفید که معمولا نازک و با بوی بدی همچون بوی ماهی همراه هستند و یا باعث خارش سوزش و تورم واژن شده می توانند ناشی از عفونت های باکتری واژن باشد.در صورت مشاهده ی این علائم سریع تر به پزشک مراجعه کنید.
ترشحات سفید
خروج مقداری ترشحات سفید رنگ در دوره ی زمانی مشخص مانند شروع سیکل قاعدگی و یا انتهای آن طبیعی و مشکل ساز نیست.اما اگر این ترشحات سفید رنگ تغییر شکل داده و حالت پنیری پیدا کنند و با خارش و سوزش همراه باشند می تواند ناشی از عفونت های قارچی واژن باشد.
ترشحات قهوه ای یا خونی
ترشحات قهوه ای یا خونین رنگی که در زمان سیکل قاعدگی یا پس از آن مشاهده می شود معمولا طبیعی بوده یا ناشی از لکه بینی است.اما در بعضی موارد این ترشحات می تواند ناشی از عفونت دهانه رحم، پولیپ دهانه رحم ، سرطان آندومتر یا دهانه رحم و حتی بارداری باشد.
ترشحات شفاف و آبکی
این ترشحات شفاف در بسیاری از مواقع مشاهده شده و کاملا طبیعی است اگر این ترشحات با درد،سوزش،خارش و یا بوی بد همراه نباشد مشکل ساز نخواهد بود.
ترشحات شفاف و غلیظ
این که شما در کدام دوره از چرخه قاعدگی هستید در میزان غلظت ترشحات موثر است اینگونه ترشحات معمولا در نیمه دوم چرخه قاعدگی ضخیم تر شده و اگر با خارش و سوزش همراه نباشد مشکل ساز نخواهد بود.
ترشحات چسبناک
این ترشحات که به مانند سفیده تخم مرغ هستند ناشی از چرخه قاعدگی و دوره تخمک گذاری است.در این دوره مقاربت جنسی باید کنترل شده باشد.
ترشحات سنگین
این ترشحات ممکن است ناشی از مصارف قرص هایی برای پیشگیری از بارداری،مقاربت زیاد،عفونت ویا قرارگرفتن در دوره آخر چرخه قاعدگی باشد.
در صورت مشاهده هر یک از علائم بالا به پزشک مراجعه کرده و علائم را با پزشک خود در میان بگذارید.