به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ روز دوشنبه کاخ سفید با انتشار بیانیهای اعلام کرد که ترامپ تصمیم ندارد معافیتهای تحریمی ایران را پس از اتمام آنها در ماه می تمدید کند.
این بیانیه اعلام کرد که واشنگتن، ریاض و ابوظبی بر سر تأمین و جبران نفت ایران در بازارهای جهانی به توافق رسیدند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز در پی انتشار این بیانیه، با حضور در یک نشست خبری مدعی شد: نفت منبع اصلی درآمد خارجی ایران است و با تصمیمی که درباره عدم تمدید معافیتها گرفتیم ایران را از دستیابی به حداقل 10 میلیارد دلار محروم کردیم.
پایگاه تحلیلی «امریکن کانزرویتیو» در این باره مینویسد: تصمیم ترامپ مبنی بر برداشتن معافیت تحریمی ایران به تصمیمات قبلی مخرب ترامپ در خروج از برجام و احیای مجدد تحریمها افزوده میشود. این تصمیم قطعا هزینه بالاتری برای مشتریان آمریکا در بر خواهد داشت و موجب ایجاد دشواریهای اقتصادی برای چندین مورد از متحدان و شرکای ارشد تجاری واشنگتن خواهد شد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: اگر هند و چین از متوقف کردن خرید نفت از ایران خودداری کنند این اقدام منتهی به اعمال تحریمهای ثانویه و در نتیجه مجموعهای از اقدامات تلافیجویانه خواهد شد که در نهایت به همه این کشورها و آمریکا آسیب وارد خواهد شد.
بیشتر بخوانید: اتمام معافیت تحریمی ایران چگونه بازار نفت را تحت تأثیر قرار میدهد؟
امریکن کانزرویتیو در بخش دیگری مینویسد: به میزانی که آمریکا برای جبران کاهش سطح عرضه نفت، به عربستان و امارات متکی میشود این اقدام، آمریکا را به 2 مورد از بدترین مشتریان خود وابسته میکند که ترامپ پیش از این نیز به طرز مضحکی در برابر آنها چاپلوسی میکند و تمامی این کارها (تملق از عربستان و امارات) برای هیچ و پوچ است.
این پایگاه آمریکایی در بخش دیگری ضمن اشاره به کمپین اعمال فشار آمریکا به ایران مینویسد: کمپین «فشار حداکثری» همانگونه که از قبل نیز قابل پیشبینی بود تاکنون در واداشتن ایران به تبعیت از هرگونه درخواست نامعقول آمریکا که پمپئو تابستان گذشته آنها را مطرح کرده بود شکست خورده است.
این گزارش میگوید: شدیدتر کردن فشار بر ایران نمیتواند موفق شود چرا که این درخواستها برای هر دولتی طاقتفرساتر از آن هستند که پذیرفته شوند. تقریبا تمامی درخواستهای مطرح شده از سوی دولت ترامپ حتی در منافع آمریکا نیز پیشرفتی ایجاد نخواهد کرد بنابراین اگر این درخواستها اجرا شوند نیز برای آمریکا دستاوردی در پی نخواهند داشت.
بیشتر بخوانید: بسیار بعید است ایران با دولت آمریکا مذاکره کند
اما فشار شدید خطر بالقوه خروج ایران از توافق هستهای را در پی دارد و این امر میتواند به ایجاد بحرانی جدید در موضوع هستهای شود. مایک پمپئو در بیانیه روز دوشنبه خود این موضوع متقلبانه و نادرست را مطرح کرد که ایران هنوز به دنبال دستیابی به سلاح هستهای است.
امریکن کانزرویتیو در بخش دیگری نوشت: کنار آمدن با سیاستی که خطر تمامی پیامدهای منفی را افزایش میدهد و بدون دلیل به میلیونها انسان آسیب میرساند بیآنکه برای آمریکا نفعی داشته باشد دشوار است، اما این همان سیاست ورشکسته ترامپ است که در برابر ایران اجرا میشود.