با ورود تکنولوژی دوربین دوگانه به حوزه تلفن های هوشمند حالا دیوایس های همراه بیشتری به این ویژگی مجهز شده اند. کمپانی هایی چون هواوی، الجی و... با به کار بردن دو لنز دوربین روی تولیدات خود سعی دارند تا ضمن افزایش کیفیت دوربین های شان و معرفی قابلیت های مختلف، مشتریان را نیز به سمت خود بکشانند.
اساساً دوربین دوگانه به معنای استفاده از دو سنسور عکس در کنار یکدیگر است.
پیش از هر چیزی بیایید مطلب را با یک سوال واضح آغاز کنیم: دوربین دوگانه چیست؟ اساساً دوربین دوگانه به معنای استفاده از دو سنسور عکس در کنار یکدیگر است. به عبارت ساده تر این دو سنسور می توانند تصاویر مجزا به ثبت رسانده و با یکدیگر کار کنند. به طوری کلی نیز باید گفت که حسگر اصلی دیوایس های همراه همچون یک دوربین معمولی عمل می نماید.
این سنسور تصاویر رنگی را با بهترین کیفیتی که در توانش باشد، ثبت می کند. سنسور دوم نیز به منظور اضافه کردن عناصری که توسط سنسور اول قابل ثبت نیستند مورد استفاده قرار می گیرد، به خصوص از نظر عمق میدان (Depth of Feld). ترکیب این دو تصویر که به صورت الکترونیکی و با استفاده از نرم افزار دوربین انجام می گیرد، تصاویر مطلوب و با کیفیتی را تولید می نماید.
هر کدام از کارخانه های سارنده تلفن های هوشنمد در رابطه با دوربین های دوگانه، به منظور افزایش پتانسیل عکاسی با چنین دوربین هایی استراتژی خاص خود را دارند. پس بگذارید در ادامه ببینیم که استفاده از دوربین های دوگانه چه مزایایی با خود به همراه دارند.
تولید تصاویری 3 بعدی تر
بدیهی است که یکی از مزایای دوربین های دوگانه میزان پرسپکتیو تصاویر است. به عنوان مثال می توان به تلفن های هوشمند Honor 6X یا Huawei Mate 9 اشاره کرده؛ در این دیوایس ها به لطف وجود لنز دوگانه، فاصله به شکل بهتری تجزیه و تحلیل شده و سبب می شود بتوانید تصاویری تقریباً 3 بعدی دریافت کنید.
اگر چه این موضوع سبب ثبت تصاویر زیبا می شود، اما باید بگوییم که جزو ویژگی های اصلی دوربین های دوگانه به شمار نمی رود. تجزیه و تحلیل عمق میدان یکی از عناصر کلیدی است که اعمال افکت های خاص دیگر همچون افکت بوکه روی تصاویر را نیز ممکن می سازد.
اعمال افکت بوکه روی تصاویر
محتوای اضافی که توسط لنز دوم ثبت می شود، اجازه می دهد تا وضوح تصویر افزایش یابد. در دیوایس همراه HTC One M8 حتی گزینه ای به منظور افزودن افکت های رنگ به پس زمینه و یا پیش زمینه تصویر و همچنین کپی کردن بخشی از تصویر و اضافه کردن آن به تصویر دیگر نیز وجود دارد.
از این گذشته برخورد با ناحیه هایی که خارج از فوکوس (ناحیه تار) هستند می تواند افکتی تار را از طریق لنز دوربین بدست دهد. این امر سبب پدید آمدن افکت بوکه می شود. افکتی جذاب و لذت بخش که برای عکاسی پرتره مورد استفاده قرار می گیرد.
واقعیت افزوده
این مفهوم دیگری است که در تلفن های هوشمند Lenovo Phab 2 Pro و Asus Zenfone AR مورد استفاده قرار می گیرد. در حقیقت این دیوایس های همراه علاوه بر یک دوربین سنتی RGB، از یک لنز Fish Eye در کنار دوربینی که Time of Flight نامیده می شود، استفاده می کنند.
ایده ای که سازندگان در سر دارند بسیار ساده است: به لطف لیزر مادون قرمزی که در دوربین گنجانده شده، نور منعکس می شود. عمق میدانی که در این شرایط به صورت الکترونیکی محاسبه می شود دقیق است و می توان آن را با استفاده از سنسور RGP ثبت نمود.
این دقیقاً علت علاقه گوگول به پروژه دوربین های تانگو است. تانگو از سه دوربین مختلف بهره می برد که به کمک آنها، حرکات بدن، عمق و نقشه برداری اتاق را به انجام می رساند؛ تمام این دوربین ها در موبایل ایسوس نیز جای گرفته اند. این نرم افزار به موبایل اجازه می دهد فاصله خود از دیوار، فاصله دو شی از یکدیگر و محل قرارگیری آنها در یک ساختمان را شناسایی کند.
تصاویری با جزئیات بیشتر
دستگاه های همراه Huawei P9 ،Mate 9 و Honor 8 هر کدام استراتژی متفاوتی را دنبال می کنند. به عبارت دیگر سنسور دوم تنها به صورت سیاه و سفید به ثبت تصاویر می پردازد و پس از آن رنگ با کمک نرم افزار به عکس مورد نظر افزوده می شود. به طور خلاصه این نوع تکنولوژی سبب می شود تا کاربر بتواند به تصاویری با جزئیات بیشتر و دقیق تر دسترسی داشته باشد.
جزئیات بیشتر حتی در شرایط نوری ضعیف
مدیریت شرایط نوری در عکاسی ضروری است به طوری که نبود شرایط نوری ایده آل برای عکاسان می تواند به یک کابوس بدل شود. همانطور که می دانید در جهان حرفه ای می توان منابع نوری ساختگی درست کرد و این چنین به شرایط نوری ایده آل رسید. این در حالی است که عکاسان آماتور در صورت نبود نور کافی خود را در شرایط وخیمی می بینند.
خوشبختانه لنز دوم در این زمینه به آن ها کمک می کند. این سنسور می تواند جزئیات بیشتری را ثبت کرده و سپس روشنایی مطلوب را به آن اضافه نماید. به طور کلی تصاویری که بدین شکل حاصل می شوند همیشه ایده آل نیستند، اما می توان گفت که نتیجه بسیار بهتر از زمانی است که تنها با یک سنسور به عکاسی می پردازید.
زوم کردن با کمترین افت کیفیت
برخی دیوایس ها مانند آیفون 7 پلاس برای ارائه قابلیت زوم بسیار عالی که برتر از زوم دیجیتال است بهینه شده اند. در رابطه با همین موضوع LG G5 نیز مسیر متفاوتی را دنبال می کند: یکی از سنسورهای دارای زاویه گسترده است؛ این بدان معناست که LG G5 می تواند با استفاده از سنسور دوم محدوده بسیار گسترده تری را ثبت نماید.
در مقابل از دوربین آیفون 7 پلاس برای ثبت تصاویر خاص تر همچون پرتره استفاده می شود. به عبارت دیگر این زاویه گسترده بعد دیگری را به تصویر اضافه می کند و با فعال شدن قابلیت زوم تصویر اصلی در پس زمینه قرار می گیرد. شما در این رابطه چه نظری دارید؟ تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
در بخش تکنولوژی دیجیاتو بخوانید: