به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقل از روابط عمومی معاونت منابع انسانی قوه قضاییه، سامانه نشستهای قضایی دادگستریهای سراسر کشور در راستای پیشبرد اهداف دستگاه قضایی و ارتقای سطح علمی آرا و ایجاد وحدت رویه با همت و تلاش مرکز آموزش قوه قضاییه ایجاد و راهاندازی شده است.
با شروع به کار این سامانه تاکنون بیش از 8 هزار و پانصد نشست دادگستریها در این سامانه بارگذاری شده که از این تعداد بیش از 3 هزار و چهارصد نشست به تایید هیئت عالی نشستهای قضایی رسیده است.
این نشستها در بیش از 600 نقطه واحد قضایی در سراسر کشور به صورت هفتهای برگزار میشود و از حدود ده هزار قاضیای که در دادگستریهای کشور مشغول هستند و کار قضایی انجام میدهند، حدود 80 درصد آنها در نشستهای قضایی شرکت میکنند.
حاصل مباحث قضات در این نشستها به مراکز استانها ارسال میگردد و نظریه مورد تأیید اکثریت به رویت قضات دیوان عالی میرسد تا نظرات برتر تایید گردد و نهایتاً نتایج مورد تایید هیات عالی نشستهای قضایی - که از قضات دیوان عالی کشور تشکیل شده - به عنوان رای نهایی در سامانه قرار میگیرد.
شناسایی موضوعات بدیع و کاربردی در جریان رسیدگی به پروندهها، تولید دانش قضایی مورد نظر دادسراها و محاکم، مشارکت قضات عالی رتبه در تدوین نظریه نهایی نشستها و کاهش میزان خطاپذیری نظرات اعلام شده در سامانه، ایجاد ظرفیت مشورت و هم فکری در میان جامعه قضایی از طریق به اشتراک گذاری دانش قضایی، ایجاد ظرفیت آموزش به صورت موضوعی، کمک به ایجاد رویه واحد قضایی و همگرایی نظرات حقوقی قضات و سهولت در دسترسی به پاسخ ابهامات و سوالات قضات از طریق جستجوی کلیه واژههای مرتبط و تسهیل در جریان انتقال تجارب قضایی از جمله مزایای ایجاد و راه اندازی این سامانه است.
این سامانه به گونهای طراحی شده است که امکان جستجو در سامانه برای مخاطبین وجود دارد و علاقمندان میتوانند به طور تخصصی موضوعات مورد نیاز خود را جستجو کنند.