به گزارش ایسنا، بررسی اخبار اقتصادی روز جاری از آن حکایت دارد که عموم خوانندگان اخباری در زمینه احیای کوپن، قیمت مسکن و حواشی آن، اهداف سامانه ارزی نیما، حذف صفر از پول ملی، قیمت کالاهای اساسی و نرخ ارز را مورد بررسی و پیگیری قرار دادهاند.
در زمان بررسی لایحه پیشنهادی بودجه سال جاری بود که بار دیگر پای کوپن اما این بار از نوع الکترونیکی آن به اقتصاد ایران باز شد و پیشنهاد شد برای افزایش قدرت خرید مردم و حمایت از اقتصاد خانوار بار دیگر کوپن به اقتصاد ایران وارد شود؛ کوپن الکترونیکی در بودجه سال جاری جایی برای خود پیدا کرده اما هنوز به صورت عملی به اجرا در نیامده و این موضوع موافقان و مخالفانی دارد که بار دیگر مخالفان نیم نگاهی به تأثیر کوپن بر تورم اقتصاد کشور دارند. حال در این زمینه علیرضا حیدری- کارشناس حوزه کار - با اشاره به هزینه سه میلیون و 760 هزار تومانی سبد ماهانه معیشت کارگران، از دولت خواست سیستم کوپن الکترونیکی را برای حمایت از خانوارهای کارگری و اقشار ضعیف و آسیب پذیر احیا کند.
قیمتهای پرت، مانع خرید و فروش در بازار مسکن
در روزهای گذشته به دستور مقامات قضائی، قیمتهای غیرمنطقی که عموماً از سوی دلالان برای ایجاد نوسان و افزایش قیمت کالا در بازارهای مختلف به خصوص خودرو و مسکن ارائه میشد، از خروجی سایتهای پذیرنده آگهی حذف شد که در ابتدای امر این اتفاق خوب فضای دلالی را در بازار تا حدودی کاهش داد. در ماههای قبل بود که اعلام شد این قیمتهای کذایی جو بازار را متشنج میکند و عاملی میشود که حتی اگر معاملهای انجام نشود، درنهایت قیمت در بازارها افزایش یابد، در این زمینه اما رئیس اتحادیه مشاوران املاک معتقد است قیمتهای پرتی که در حال حاضر برای واحدها تعیین میشود، مبنای منطقی ندارد و مردم خرید نمیکنند. این گفته شاید تا حدودی درست باشد اما در نهایت اعلام این قیمتها، جو روانی بازار را تغییر میدهد.
اهداف محقق نشده نیما
با آغاز روند صعودی قیمت ارز و کاهش ارزش پول ملی از ابتدای سال گذشته، دولت برای کنترل و مدیریت بازار تصمیمات قابل توجهی همچون ارائه ارز 4200 تومانی، راه اندازی سامانه نیما، طراحی بازار باز ارزی و … را در دستور کار خود قرار داد که در این میان انتقادات بسیاری به سامانه نیما وارد بود زیرا صادرکنندگان علاقهای به عرضه ارز خود در این سامانه نداشتند و از سوی دیگر صفهای طولانی برای دریافت ارز این سامانه در برههای از زمان ایجاد شده بود. با این شرایط اعلام شده که 75 درصد ارز صادراتی به نیما بر نمیگردد و جای سوال دارد که آیا نیما به اهدافش رسیده است؟
ماجرای صفرهای بی اثر بر اقتصاد
یکی از مسائلی که هر چند وقت یک بار در اقتصاد ایران پای آن به میان میآید، موضوع حذف صفر از پول ملی است که این موضوع نیز به دلیل آنکه امکان افزایش تورم در جامعه را داشته باشد و از سوی دیگر تحقق اهداف حذف صفر از پول ملی نیاز به پیش شرطهایی دارد که در شرایط فعلی این موضوع آنچنان عملی نیست که در این زمینه محمدعلی دهقان- معاون وزیر اقتصاد - معتقد است حذف چهار صفر از پول ملی در راستای امور ثبتی و حسابداری است و نگهداری حسابها را راحتتر خواهد کرد وگرنه اثر ملموس بر اقتصاد نخواهد گذاشت.
داستان ادامهدار مرغ
ماه مبارک رمضان از فردا آغاز میشود و دولت همچون سالهای گذشته با کمک اصناف برنامههایی برای این ماه دارد؛ از این برنامهها میتوان به عرضه و مدیریت کالاهای اساسی در سطح بازار و فروش فوقالعاده محصولات در سطح خرده فروشی اشاره کرد. یکی از محصولاتی که در این ماه مورد استفاده قرار دارد، مرغ است که در ماههای گذشته، قیمت هر کیلو مرغ به نرخ مصوب 11 هزار و 500 تومان رسیده اما بررسیها حکایت از آن دارد اقلام مرغ همچون سینه و فیله متناسب با نرخ مرغ کیلویی 11 هزار و 500 تومان تعیین نشده است.
ارز مسافرتی چند؟
امروز (15 اردیبهشت) بانکها هر دلار آمریکا را به قیمت 14 هزار و 325 تومان میخرند و قیمت خرید یورو نیز در شعب ارزی بانکها 15 هزار و 954 تومان است. پس از کاهش قیمت ارز در روز گذشته، نرخ خرید دلار در بانکها امروز نسبت به هفته گذشته که 13 هزار و 936 تومان اعلام شده بود، افزایش داشته است. امروز بانکها هر پوند انگلیس را نیز 18 هزار و 900 تومان خریداری میکنند.
از سوی دیگر، قیمت ارز مسافرتی در بانکها همچنان از قیمت فروش آن در بازار بالاتر است؛ به طوری که قیمت فروش ارز مسافرتی در بانکها 16 هزار و 671 تومان اعلام شده که با احتساب کارمزد به حدود 17 هزار تومان میرسد. این در حالی است که نرخ خرید یورو در صرافیهای مجاز بانک مرکزی 16 هزار و 600 تومان و نرخ فروش آن 16 هزار و 200 تومان است که نسبت به چهارشنبه گذشته 800 تومان افزایش داشته است. این صرافیها همچنین امروز هر دلار آمریکا را 14 هزار و 700 تومان خریده و 14 هزار و 900 تومان میفروشند که قیمت دلار نیز افزایش 550 تومانی داشته است.