وزارت دفاع رژیم صهیونیستی از توقف حمله سایبری هکرهای فلسطینی و بمباران هوایی مقر آنها در غزه خبر داده است. این اقدام نخستین واکنش نظامی بلادرنگ به یک حمله سایبری در تاریخ قلمداد می شود و نگرانی های بسیاری را در پی داشته است.
در روزهای گذشته خشونت میان حماس و نظامیان صهیونیست بالا گرفته تا حدی که نیروهای فلسطینی بیش از 600 راکت را به سوی اراضی اشغالی شلیک کرده و طرف مقابل نیز صدها نقطه در خاک غزه را زیر آتش گرفته است. نتیجه این اقدامات 21 کشته و صدها زخمی از دو طرف بوده است.
این جنگ از دو روز پیش وارد فاز سایبری نیز شده و صهیونیست ها بدون اعلام جزییات دقیق از توقف یک حمله سایبری خبر داده اند که توسط حماس صورت گرفته است. ظاهرا این حمله چندان پیچیده نبوده و پس از بمباران مقر هکرها تلاش برای نفوذ به سیستم ها خاتمه یافته است.
این حمله خشونت بار نگرانی هایی را در مورد احتمال انجام اقدامات مشابه در آینده در پی داشته است. یکی از اصول اساسی در جنگ ها و قوانین بشردوستانه بین المللی این است که واکنش به یک اقدام خشونتبار باید متناسب با آن باشد. برای مثال ارتش یک کشور نباید در واکنش به قتل یکی از نیروهایش خاک طرف مقابل را بمباران هسته ای کند.
با توجه به اینکه وزارت دفاع رژیم صهیونیستی پذیرفته که پیش از انجام حمله هوایی مانع نفوذ هکرهای فلسطینی شده، سوال این است که آیا بمباران این آپارتمان که احتمال وجود ساکنان دیگری به جز هکرها هم در آن وجود داشته، متناسب با حمله سایبری نه چندان پیچیده بوده است؟
پاسخ به این سوال هرچه که باشد اقدام صهیونیست ها نشانگر لزوم وضع قوانین بین المللی برای جلوگیری از خشونت بی حد و مرز نیروهای نظامی در سناریوهای مشابه است.