یکی از مشکلاتی که بسیاری از زوجین با آن مواجهند بحران دو نفره شدن مجدد است.در واقع همسران با بچه دار شدن و تغییر رویه زندگی، گاه آنقدر سرگرم بچه می شوند که خودشان و همسرشان را از یاد می برند.
اولین نکته آن است که با وجود داشتن یک یا چند فرزند، خودتان را فراموش نکنید. ابتدا به یاد داشته باشید که حتی اگر قرار است برای فرزندتان والدی خوب باشید؛ بهتر است که روح خودتان را تقویت کنید. به تفریح و سرگرمی و ورزش و تغذیه خودتان اهمیت دهید. هموراه به یاد داشته باشید که برای داشتن فرزند سالم، ابتدا شما باید (پدر یا مادر) سالم باشید.
دومین نکته رسیدگی به زندگی دو نفره است. یکی از مشکلات اغلب زوج ها آن است که به محض بچه دار شدن، زندگی دونفره را فراموش می کنند. درست است که حضور بچه روابط را تا حدی تحت شعاع قرار می دهد اما نباید زندگی دو نفره شما را از بین ببرد.
تنوع در زندگی فراموش نشود
یکی از مهمترین کارها برای دست یابی به شادی دو نفره چیدن برنامه های متنوع در زندگی است. اگر زندگی یکنواخت، روزمره و تکراری بشود باعث فرسودگی زوجین می شود. بهتر است برای آخر هفته خود برنامه تفریحی حتی در حد دو یا سه ساعت بچینید تا از کنار هم بودن لذت بیشتری ببرید.
دقت کنید که زمان های گفتگو با همسرتان را داشته باشید، حتما هر روز زمانی را با او به گفتگو بپردازید.
نکته ای که اغلب همسران در دامش می افتند آن است که گفتگو می کنند اما در ارتباط با مسائل فرزند یا فرزندان.
اگر با همسرتان گفتگو می کنید توجه کنید زمانی را به خودتان اختصاص دهید فارغ از صحبت در مورد بچه و مشکلاتش و ... از خودتان و از همسرتان بگویید. حتی گاهی با هم خاطراتتان را مرور کنید.
سعی کنید در قرارهای دو نفره سراغ فعالیتهایی بروید که در زمان حضور بچهها یا امکان انجام آن را ندارید (مانند کارتینگ) و یا کیفیت انجام آن به کل متفاوت میشود (مانند انتخاب فیلم برای تماشا کردن). البته در کنار آن، هر فعالیتی که بتواند به شما کمک کند تا حس خوبی از صرف وقت با همسرتان پیدا کنید، گزینه خوبی است، پس به ویژه در ابتدای کار، سخت نگیرید و متناسب با زمان و بودجه خود این موارد را انتخاب کنید.
یکی از مهمترین کارها برای دست یابی به شادی دو نفره چیدن برنامه های متنوع در زندگی است
کشف کافه یا رستورانی جدید
لذت بردن از سینما، تئاتر یا موزه
رفتن به شهربازی به منظور بازیهای مخصوص بزرگ سالان
ورزشهای مهیج که دو نفره بتوانید شرکت کنید مانند پینت بال یا کارتینگ
انجام بازی رایانهای در خانه
آشپزی دو نفره از روی دستوری جدید
دیدن فیلم در خانه
انجام فعالیتی هنری مانند سفالگری (فعالیتهایی با کمی ریخت و پاش)
انجام بازیهایی، چون بدمینتون یا تنیس روی میز در پارک
کوهنوردی و گردش در خارج از شهر
با مهمترین مانع بر سر قرارهای دو نفره والدین که دور شدن از کودکان است، چه کنیم؟
مبادا از دو نفره ها غافل شوید، که کمترین ضررش، بحران رفتن فرزندان است.
بالاخره روزی فرزندان از خانه پدر و مادر می روند. آن روز شما می مانید و همسرتان، دیگر مانند جوانی شور و نشاط تفریح و سرگرمی را ندارید و احتمالا غصه بخورید که چرا در آن زمان به دنبال تفریح نبودید. البته بدتر از همه ی این موارد، اختلافات این دوران است.
زمانی که فرزندان از خانه می روند، زن و شوهر هیچ موضوعی برای گفتگو با هم ندارند، گویی همه ی موضوعات گفتگو از خانه رفته اند، اینجاست که اختلافات و سردی ها شروع می شوند.
فلش بک به روزهای نامزدی
دوران نامزدیتان را به یاد دارید؟ وقتی همسرتان به خانه شما میآمد یا شما به خانه آنها میرفتید. آن روزها هم احتمالا در بیشتر مواقع افراد دیگری هم در آن خانه بودند اما شما برای دیدار یکدیگر، خلوت در کنار هم و چیزهایی که دوست داشتید تجربه کنید، زمان و مکان لازم را پیدا میکردید. چون آن زمان سرتیتر خبرهای داغ زندگی شما، همسرتان بود و اینکه به داشتن او و حضورش اشتیاق داشتید، باعث میشد شرایط با هم بودن را هم به هر روشی بهدست بیاورید. اگر امروز با حضور یک فرزند هفتساله و یک فرزند دوساله، نمیتوانید زمانی را برای باهم بودن بهدست بیاورید، مشکل از خودتان است که احتمالا اولویتهای برنامهریزی در زندگیتان تغییر کرده است.
مبادا از دو نفره ها غافل شوید، که کمترین ضررش، بحران رفتن فرزندان است
پیادهرویهای دونفره
عادت نکنید که هربار که برای راه رفتن یا تفریح به بیرون میروید فرزندانتان را هم باخود همراه کنید.
از هر 10 باری که خانوادگی به بیرون میروید، یکبار هم دونفره به پارک کنار خانهتان سرک بکشید و باهم قدم بزنید و گفتوگو کنید. باور کنید مثل اکسیژنی که برای زنده ماندن لازم است، حرفهای عاشقانه و خلوتهای رؤیایی هم برای زندگی لازم است. چه اشکالی دارد که دست هم را بگیرید و خاطرات این چند سال کنار هم بودن را مرور کنید؟ در مورد رویاهایی که برای فردای خودتان بافتهاید بگویید و بشنوید و یاد بگیرید که قدم قدم کنار هم راه بروید نه گامی جلوتر و نه گامی عقبتر.
حل اختلافات زناشویی در سفری عاشقانه
سفر نمی تواند همه ی اختلافات زناشویی شما را برطرف کند اما می تواند تا حد زیادی کمک کننده باشد. دور بودن از عوامل استرس زا و قرار گرفتن در محیطی آرام و عاشقانه می تواند ارتباط شما و همسرتان را از نو بسازد.
فرزندان خود را به این سفر نبرید. شاید فکر کنید که بدون آن ها به شما خوش نمی گذرد ولی این سفر دو نفره برای شما و فرزندانتان مفید است، زیرا طلاق شما خیلی بیشتر به آن ها ضربه می زند. می توانید آن را نزد پدر و مادر خود یا همسرتان بگذارید. این کار دو مزیت دارد. یکی اینکه فرزندان حرف زدن یا حتی درگیری شما نمی بینند و دوم اینکه دیگر نگرانی به خاطر فرزندان ندارید.
اجرایی کردن تفریح دو نفره با همسر، میتواند باعث بهبود ابعاد مختلف رابطه همسران شود.
تا 14 درصد کاهش میزان طلاق!
شاید با شنیدن این پیشنهاد که بهتر است زمانی را به عنوان زمان اختصاصی با همسرتان در نظر گرفته و دو نفره و بدون حضور بچهها بیرون رفته یا به فعالیت مشترکی بپردازید، احساس کنید که این پیشنهاد حرفی خوب، اما غیرعملی است. جدای از بحث چالشهایی که در رابطه با نگهداری فرزندان در آن چند ساعت وجود دارد، در بسیاری از مواقع لزوم این قرارهای دو نفره برای افراد مشخص نیست و همین انگیزه همسران را برای این که قدمی به منظور عملی کردن چنین تجربیاتی بردارند، کاهش میدهد.
افزایش کیفیت رابطه
مطالعات در دیگر کشورها نشان داده است یکی از روشهایی که میتواند در این زمینه یاری رسان باشد، تفریحات دو نفره همسر بدون حضور فرزندان است. به عنوان نمونه مطالعه گستردهای در انگلیس نشان داده است همسرانی که این قرارهای دو نفره را به صورت منظم انجام میدهند در مقایسه با همسرانی که چنین برنامهای نداشتند، در یک بازه زمانی 10 ساله، تا 14 درصد کمتر از همدیگر جدا شدهاند.
احساس آرامش در فرزندان
در شرایطی که برخی والدین از این که فرزندشان را برای چند ساعت از خود دور کنند، احساس گناه میکنند، بد نیست بدانید که این کار میتواند احساس آرامش را در فرزندتان تقویت کند. بررسیها تایید کردهاند همان طور که کودکان با دیدن مشاجره بین والدین، دچار اضطراب میشوند، دیدن رفتارهایی که نشان میدهد والدین آنها رابطه عمیقی دارد، میتواند آنها را نسبت به آینده رابطه والدینشان خوش بین کرده و برای آنها آرامبخش است.
تقویت احساس رضایت
بالا و پایین داشتن در رابطه همسران، امری طبیعی است. در غالب ازدواجها بعد از تولد فرزند، بُعد عاطفی رابطه همسران با چالشهایی جدی روبه رو شده و طبق مطالعات در بسیاری از کشورها رضایت از زندگی مشترک بعد از تولد اولین فرزند، کاهش مییابد. البته گذر زمان میتواند تا حدی به بهبود رابطه کمک کند، اما در کنار آن، مطالعات نشان داده که داشتن زمانهای دونفره میتواند سرعت بهبود را افزایش داده و از فشار روی رابطه کم کند. به عنوان مثال مطالعهای در دانشگاه ویرجینیا نشان داده است رضایت از رابطه با همسر، در زوجینی که تفریحات دو نفره داشتند تا نزدیک سه و نیم برابر زوجینی بود که چنین برنامهای نداشتند.
تعهد بیشتر
فاصله گرفتن از بچهها و صرف زمان دو نفره میتواند احساس "ما" بودن را بین همسران افزایش دهد. این احساس ما بودن در عین حال میتواند به تقویت احساس تعهد همسران به همدیگر نیز منجر شود. برخی مطالعات نشان دادهاند همسرانی که چنین برنامهای را به صورت منظم پیگیری میکنند، تا دو برابر بیشتر احساس تعهد به رابطه مشترک خود را دارند.
زندگی متاهلی زمانی زیباست که به فرصتی برای عاشقی تبدیل شود، با تمام مشغلهها، با تمام مشکلات و با تمام بهانهها. مهم این است که بخواهید رابطهتان گرم بماند.
منبع : بیتوته
بیشتر بخوانید: