خبرگزاری فارس: عباسعلی کدخدایی قائم مقام دبیر شورای نگهبان قانون اساسی طی نامهای خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی، نظر این شورا در خصوص طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس را اعلام کرد.
طی این نامه، شورای نگهبان نظر خود را در 29 بند که شامل مغایرت این طرح با قانون اساسی، مغایرت با شرع، ابهام، تذکر اصلاحی و همچنین نظر هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام است اعلام کرده است.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور خبر داد:
تشکیل ستاد انتخابات در 27 استان
دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: تاکنون در 27 استان از 31 استان کشور ستادهای انتخابات استان تشکیل شده است و مقدمات تشکیل ستاد انتخابات در 4 استان باقیمانده نیز فراهم شده است.
به گزارش ایسنا، سید اسماعیل موسوی با اشاره به برگزاری سومین جلسه ستاد انتخابات کشور، اظهار کرد: در جلسه امروز رئیس کمیته مالی و پشتیبانی ستاد انتخابات گزارشی از برنامهها و اقدامات کمیته در رابطه با بودجه و منابع مالی و اعتباری انتخابات ارائه کرد. در این جلسه تاکید شد که ابزار و اقلام انتخاباتی از منابع و تولیدات داخلی در جهت حمایت از تولید ملی استفاده شود. همچنین توصیه شد حتی الامکان در هزینهکردها صرفهجویی شود و کمترین میزان مصرف را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه در این جلسه ستاد انتخابات، اصلاح آئین نامه مجلس خبرگان رهبری مطرح شد، افزود: این اصلاحیه به پیشنهاد وزیر محترم کشور به شورای نگهبان ارسال شد و شورای نگهبان در کمترین وقت ممکن این اصلاحیه را بررسی و تصویب کرد. حاصل این تغییر در آئین نامه و اصلاح آن این بود که از این پس در موارد همزمانی برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، تنها یک هیئت اجرایی در حوزههای انتخابیه تشکیل خواهد شد و از تعدد هیئتهای اجرایی پرهیز میشود که این امر یک گام مثبت برای بهبود فرآیند انتخابات است.
موسوی ادامه داد: در انتخابات پیش رو، در 5 استان کشور در کنار برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، برای انتخاب 6 نفر از نمایندگان مجلس خبرگان رهبری نیز انتخابات برگزار خواهیم کرد و به این ترتیب در استانهای تهران، قم، خراسان شمالی، خراسان رضوی و فارس مشمول این این قانون خواهند بود.
دبیرستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: همایش سراسری فرمانداران در تیر ماه سال جاری با هدف آموزش قوانین و مقررات انتخابات برگزار خواهد شد که راهکارهای برگزاری این همایش در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت و تصویب شد.
مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور تصریح کرد: تاکنون در 27 استان از 31 استان کشور ستادهای انتخابات استان تشکیل شده است و مقدمات تشکیل ستاد انتخابات در 4 استان باقیمانده نیز فراهم شده که به زودی این امر محقق خواهد شد.
سخنگوی ستاد انتخابات در پایان اشاره کرد: بررسی لایحه جامع انتخابات در مجلس شورای اسلامی آغاز شده است و در این هفته کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی, موادی از لایحه جامع پیشنهادی دولت را بررسی کرد و انتظار داریم در سایر کمیسیونها نیز این بررسیها با سرعت پیگیری شود تا تکلیف لایحه جامع انتخابات هر چه سریعتر روشن شود.