ماهان شبکه ایرانیان

اختلافات زن و شوهری به خاطر مسائل مالی

یکی از تغییرات چشمگیری که امروزه نسبت به قبل در خانواده‌ها به وجود آمده است، شاغل بودن زنان در کنار مردان است

اختلافات زن و شوهری به خاطر مسائل مالی

یکی از تغییرات چشمگیری که امروزه نسبت به قبل در خانواده‌ها به وجود آمده است، شاغل بودن زنان در کنار مردان است. سال‌هاست که این باور در بین مردم ایران به وجود آمده که زنان هم می‌توانند پا به پای مردان خارج از خانه کار کنند و برای خود درآمدی داشته باشند.

به گزارش به نقل از ضمیمه خانواده روزنامه اطلاعات، شاید سنگین شدن مخارج زندگی، قبل از به دست آوردن استقلال در زنان، دلیل مهم‌تری باشد که زنان هم بازارهای کار را اشغال کرده‌اند. این موضوع اگرچه به خودی خود باعث رشد و پیشرفت زنان در بسیاری از عرصه‌ها شده است، اما مشکلات زیادی را هم برای آن‌ها به وجود آورده است. یکی از مهم‌ترین مشکلات این است که در حوزه خانواده، زن و مرد بر سر مسائل مالی و دستمزدهایی که هریک جداگانه می‌گیرند، دچار اختلاف و عدم تفاهم می‌شوند و همین موجب اختلافات زیادی بین آنها می‌گردد.

سال‌ها پیش مطالعه بین زوج‌ها صورت گرفت که در آن پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که اختلاف بر سر مسائل مالی، بدون توجه به میزان درآمد، دارایی و بدهی خانواده‌ها، مهم‌ترین دلیل از هم پاشیده شدن زندگی‌ها است.

در این مقاله به چند اختلاف رایجی که بر سر مسائل مالی‌ست می‌پردازیم و راه حل‌های آنها را برایتان می‌گوییم‎.‎

عادات متفاوت در خرج کردن و راه حل آن ممکن است شما عادت به پس انداز کردن بخشی از حقوق‌تان را داشته باشید و برعکس همسرتان ترجیح می‌دهد بدون فکر کردن به پس‌انداز، تمام پولی که به دست می‌آورد را خرج کند.

فرقی نمی‌کند که پول شما چطور خرج می‌شود و پولی که همسرتان به دست می‌آورد، چطور. مهم این است که شما دو نفر به دو شخصیت متفاوتی هستید که حتی عادات مربوط به خرج کردن پول‌هایتان هم باهم تفاوت دارد.

زمانی این تفاوت‌ها منجر به ناراحتی و اختلاف می‌شود که دیگری نتواند عادت خرج کردن طرف مقابلش را بپذیرد و به اجبار بخواهد او را شبیه خودش کند.

اما در این بین تنها کار درستی که می‌توانید انجام دهید این است که در مواجهه با چنین بحث‌هایی صبور باشید و دنبال موقعیتی آرام بگردید تا با همسرتان درباره این موضوع صحبت کنید. بهترین کاری که می‌توانید بکنید این است که در ابتدا در مورد عادات خرج کردن والدین او سوال بپرسید.

ببینید آیا آنها افراد صرفه‌جویی هستند یا بیشتر از دخل‌شان خرج می‌کنند.سپس از او سؤال کنید که آیا رفتارهای والدینش تأثیری بر عادات مالی او گذاشته‌اند یا نه. چراکه بیشتر رفتار ما ناشی از مشاهده رفتارهایی‌ست که والدین‌مان انجام داده‌اند. پس با دانستن این موضوع که این رفتار در همسرمان موروثی‌ست راحت‌تر می‌توانیم با آن کنار بیاییم‎. ‎

نکته دیگری که نیاز به بررسی و صحبت دارد این است که عواملی که منجر به ولخرجی می‌شود را شناسایی و یادداشت کنید. از همدیگر سؤال کنید که چه چیزی باعث می‌شود بیشتر خرج کنید. مواردی که باعث می‌شوند به خرید بروید را لیست کنید.

وقتی متوجه شدید که چه عواملی باعث می‌شوند شریک زندگی‌تان بی‌جهت خرید کند، می‌توانید با هم راه حلی پیدا کنید و عواملی که منجر به خرج کردن‌های بی‌مورد می‌شود را کنترل کنید‎.‎

تفاوت در میزان درآمدهای زوجین

نکته مهم دیگری که در مسائل مالی، منجر به اختلاف زن و شوهر می‌شود، تفاوت در میزان درآمدهاست. مخصوصا اگر خانمی حقوقش زیادتر از شوهرش باشد.

وقتی یکی از افراد حقوقش به میزان قابل توجهی زیادتر از فرد مقابلش باشد، می‌خواهد تمام تصمیم‌گیری‌های مالی و میزان دخل و خرج خانه را خودش به عهده بگیرد. یا برعکس طرف مقابلی که حقوق کمتری دارد، انتظار دارد کسی که حقوقش بیشتر است اکثر وظایف مالی را به دوش بکشد.

در این مواقع هم اولین و مهم‌ترین کار برای درست کردن شرایط این است که زن و شوهر با یکدیگر حرف بزنند و مسئولیت‌هایی را برای یکدیگر تعریف کنند.

مثلا می‌توانید اینجور برای یکدیگر تعریف کنید که اگر مسائل مالی بیشتر بر دوش یک نفر بود، او در کارهای خانه کمتر مسئولیت داشته باشد.

یا مثلا می‌توانید این‌طور تعریف کنید که حقوق یک نفر فقط منوط به تفریح و سفر شود و حقوق شخصی دیگر برای مخارج روزمره و زندگی‎.‎

تسویه بدهی‌ها

‏ هرکسی در طول زندگی‌اش ممکن است برای گرفتن وام، اقدام کند. همچنین برای شروع یک زندگی ممکن است برای تامین یک سری از هزینه‌ها، مبلغی را قرض کرده باشید.

نکته اولی که باید به خاطر بسپارید این است که وقتی ازدواج می‌کنید دلیلی ندارد همسرتان مسئولیت بدهی‌هایی که شما قبل از ازدواج متقبل شده‌اید را بر عهده بگیرد اما این بدین معنی نیست که نباید برای تسویه آن با هم برنامه‌ریزی و تلاش کنید.

اگر برای یک هدف مشترک بدهی به بار آورده‌اید، باید هردو نفرتان با تلاش یکدیگر آن بدهی را صاف کنید.

ممکن است این کار از نظر شما درست نباشد اما پیشنهاد می‌شود قبل از اینکه وام بزرگی بگیرید یا اقدام به خرید چیزی بزرگ کنید، قراردادی بین خودتان تنظیم کنید که مشخص شود در صورت بروز اختلاف و حتی جدایی و یا اگر اتفاقی برای هر کدام از شما افتاد، چه اقداماتی باید در راستای تسویه این بدهی صورت بگیرند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان