ماهان شبکه ایرانیان

آشنایی با هر آنچه که اپل در کنفرانس جهانی توسعه دهندگان ۲۰۱۹ رونمایی کرد‎

همان‌طور که انتظار می‌رفت اپل iOS ۱۳ را برای آیفون و آیپاد تاچ رونمایی کرد. این نسخه تازه با قابلیت‌هایی چون بهبود سیستم تشخیص چهره Face ID و حالت تیره (Dark Mode) کاملا جدید عرضه شده است. اپل مپس هم به امکانات جدیدی برای رقابت با گوگل تجهیز شده است و در مقابل Street View نقشه گوگل، قابلیت Lookaround را روی Apple Maps عرضه کرده است.

آشنایی با هر آنچه که اپل در کنفرانس جهانی توسعه دهندگان 2019 رونمایی کرد‎

روز اول کنفرانس عجیب و اغراق آمیز سالیانه اپل با انبوهی از قابلیتها، محصولات، ابزار و نرم‌افزارها به پایان رسید. حال وقت آن رسیده تا نگاهی کوتاه و دقیق به اتفاقات جذاب این روز داشته باشیم.

آیفون و آیپد

همان‌طور که انتظار می‌رفت اپل iOS 13 را برای آیفون و آیپاد تاچ رونمایی کرد. این نسخه تازه با قابلیت‌هایی چون بهبود سیستم تشخیص چهره Face ID و حالت تیره (Dark Mode) کاملا جدید عرضه شده است. اپل مپس هم به امکانات جدیدی برای رقابت با گوگل تجهیز شده است و در مقابل Street View نقشه گوگل، قابلیت Lookaround را روی Apple Maps عرضه کرده است.

البته در این میان، اپل روی اعتبار خودش به عنوان شرکتی که حریم خصوصی و امنیت کاربر در اولویت اصلی قرار دارد، قمار کرده و قابلیت جدیدی به نام allow just once را برای اشتراک موقعیت کاربر با اپلیکیشن‌های گوناگون رونمایی کرده است. همچنین به عنوان یک انتخاب، به اپلیکیشن‌ها اجازه می‌دهد از قابلیت غیرقابل ردیابی Apple Sign استفاده کنند. این تغییرات حریم خصوصی در فریم‌ورک نرم‌افزار خانه هوشمند اپل هم (با نام HomeKit) نیز منعکس گردیده است. البته هوم کیت به ابزارهای حریم خصوصی بیشتری هم مجهز گردیده است. برای مثال ویدیوهای دریافتی از دوربین‌های امنیتی خانه و دیگر ابزارهای اینترنت اشیا درون و اطراف منزل، قبل از رمزگذاری و آپلود شدن در آی‌کلود، به صورت آفلاین و محلی مورد آنالیز قرار می‌گیرند. اپل همچنین روترهای مجهز به هوم کیت تولید دیگر شرکتهای سخت‌افزاری را هم رونمایی کرد که از سرقت اطلاعات درون شبکه خانگی جلوگیری می‌کنند. 

و شاید بزرگترین شگفتی امروز، در زمینه ابزارهای موبایل اپل اتفاق افتاد. از این پس قرار است آیپد‌ها سیستم عامل اختصاصی خودشان را داشته باشند که با نام iPadOS شناخته می‌شود. این انشعاب هنوز بر پایه iOS تولید شده است، اما قابلیتها و ظاهر انحصاری خودش را خواهد داشت. از آن جمله می‌توان به طراحی جدید صفحه هوم بر پایه گرید و داک کلاسیک با امکان بهره‌گیری از ویجت ها در سمت چپ صفحه اشاره کرد.

سیستم‌عامل اختصاصی آیپد با بهره‌گیری از حالت Split View باعث بهبود کارکردهای چندوظیفگی رابط کاربری هم خواهد شد و به کاربر اجازه می‌دهد که اپلیکیشن‌ها را در نوار Split View باز کنند. با این قابلیت می‌توانند چندین پنجره همزمان از یک اپلیکیشن یا اپ های گوناگون را در کنار هم باز کنند. همچنین از این‌پس می‌توان آیپد را به عنوان نمایشگر دوم مک‌ها تعریف کرد. در این حالت هم با انگشت و هم اپل پنسل می‌توان با مک روی صفحه آیپد کار کرد.

اگرچه این روزها بیشتر اخبار اپلی حول محور امکانات و سخت افزار گران آیفون می‌چرخد، اما تمرکز مراسم (همانطور که از اسمش بر می‌آید)‌بر توسعه‌دهندگان بوده است. این شرکت امروز SwiftUI را هم رونمایی کرد. این نرم افزار یک فریم‌ورک توسعه  جدید است که تولید رابط‌های کاربری در تمامی پلتفرم‌های اپل را بسیار راحت‌تر کرده و به کدنویسی کمتری نیاز دارد و فرآیند طراحی (همچون طراحی تمپلیت، دسترس‌پذیری، موقعیت‌یابی و مانند آن) را بیش‌تر از قبل خودکار نموده است. سویفت‌یو‌آی به طور کامل با نسخه به روز شده پلتفرم توسعه macOS (با نام Xcode 11 ) سازگار و یکپارچه است. 

همچنین اپل دو ابزار جستجوگر قبلی خود با نام Find My iPhone و Find My Friends را با هم ادغام کرده است و اپلیکیشن جدید را Find My نامگذاری کرده است. این اپ در سه سیستم‌عاملiOS و iPadOS و macOS در دسترس خواهد بود.

بازگشت مک

طبق روال مرسوم، یکی دیگر از بخش‌های مراسم توسعه دهندگان اپل، عرضه نسل جدید سیستم عامل کامپیوترهای Mac است.

MacOS Catalina یا macOS 10.15 محصول نرم افزاری تازه‌ای با آپدیت‌هایی همچون Sidecar قرار است به شکل رایگان روی تمامی مک‌ها عرضه گردد. با این قابلیت، کامپیوترهای مک می‌توانند از ترکیپ آیپد و قلم اپل به عنوان نمایشگر دوم در اپلیکیشن‌هایی چون ادوب ایلوستریتور و فاینال کات پرو اکس بهره ببرند. همچنین کنترل صوتی جدید هوشمند اپل، سیستم عامل مک را دسترس‌پذیرتر ساخته است. این امکان در نسخه‌های جدید آی‌او‌اس و آیپد او‌اس هم عرضه خواهد گردید.

همان‌طور که پیشتر هم در شایعات شنیده بودیم، اپل برخی اپلیکیشن‌های تولید‌کنندگان ثانویه را بر روی مک عرضه خواهد کرد. این موضوع می‌تواند قدم بزرگی در یکپارچه‌سازی اکوسیستم اپل باشد. اول از همه هم اپلیکیشن‌های آیپد به مک خواهند آمد. اپل این قابلیت را Catalyst نام گذارده است. این امکان باعث می‌شود که توسعهدهندگان با راحتی بیشتری اپلیکینشهای موبایل را روی دسک‌تاپ هم پورت کنند.

مدت مدیدی است که گفته می‌شود که iTunes رو به زوال پیش می‌رود. و اپل مراسم WWDC 2019 را زمان مناسبی برای کوبیدن آخرین میخ‌ها بر تابوت این برنامه دانسته است. هنگامی که سیستم‌عاملCatalina عرضه شود، به جای آیتونز شاهد ظهور سه اپلیکیشن مجزای Music و Podcast و TV خواهیم بود.

اگرچه قرار است این مراسم ویژه توسعه دهندگان باشد، اما اپل فرصت را غنیمت شمرده و سخت افزار تازه‌ای را هم رونمایی کرد. اپل نسخه ماژولار جدیدی از Mac Pro را با شروع قیمت 5999 دلار رونمایی کرد که به یک پردازنده زنون اینتل 28 هسته‌ای! مجهز است.

البته این کامپیوتر همچون اسلافش بدون نمایشگر است. اپل هم چون می‌دانسته که مک‌پرو 6000 دلاری به نمایشگری در خور خودش نیاز دارد، مانیتور 32 اینچ ال‌ای‌دی Pro Display XDR  را رونمایی کرد. این مانیتور از نمایشگر رتینا 6K با پشتیبانی از HDR بهره می‌برد و قیمت آن از 4999 دلار آغاز می‌شود. البته نکته جالب اینجا است که پایه چرخان مانیتور هم با نام Pro Stand و قیمت 999 دلار باید به صورت جداگانه خریداری شود.

واچ و تی‌وی

همچون گذشته، در کنفرانس امسال توسعه دهندگان اپل تقریبا تمام سیستم‌عامل‌هایش را به روز کرده است. از دیگر محصولات تازه امروز می‌توان به سیستم‌عامل watchOS 6 اشاره کرد که وابستگی ساعتها به آیفون را بیش از پیش کاهش داده است. در واقع آپدیت جدید سیستم‌عامل ساعت‌های اپل شامل اپلیکیشن‌های اختصاصی و مستقلی همچون یادداشت صوتی، ماشین‌حساب و کتابهای صوتی خواهد بود.

همچنین اپل نسخه جدید سیستم‌عامل اختصاصی تلویزینی‌اش را هم با نام tvOS 13 رونمایی کرد. به زودی کاربران اپل تی‌وی با نصب نسخه جدید سیستم‌عامل از قابلیت‌هایی همچون پشتیبانی از چند‌کاربر بهره ببرند. یعنی اینکه هر عضوی از خانواده می‌تواند اکانت و علاقه‌مندی‌های اختصاصی خودش را دم دست داشته باشد. آپدیت جدید همچنین امکان پشتیبانی از دسته‌های کنترل ایکس‌باکس و پلی‌استیشن را نیز فراهم می‌آورد.

واقعیت افزوده یا AR

در سالهای اخیر واقعیت افزوده به مدی همه‌گیر تبدیل شده و در مراسم اپل هم علاقه‌مندان فراوانی داشت. اپل اول از همه ARKit 3 را رونمایی کرد که نسخه جدید کیت توسعه نرم افزاری واقیعت افزوده(SDK) ‌این شرکت است که از قابلیت‌های جدیدی همچون ضبط تصاویر برخط و تشخیص اتوماتیک برخط تطابق افرادی که در جلو دوربین  ابزارهای اپلی قرار می‌گیرند، پشتیبانی خواهد کرد.

اپل همچنین RealityKit را هم رونمایی کرد. این فریم‌ورک به توسعه دهندگان این امکان را می‌دهد که اشیا مجازی را با محیط نیای واقعی ترکیب کنند. Reality Composer هم ساخت صحنه‌ها با پشتیبانی کامل واقعیت افزوده را ساده‌تر می‌سازد.

و چه راهی بهتر از اینکه برای معرفی اسباب‌بازی‌های واقعیت افزوده جدید اپل، از مایکروسافت دعوت کنند تا روی استیج آمده و ماین‌کرافت AR را رونمایی کند؟

 

هوش مصنوعی یا AI

هرگاه صحبت از حوزه هوش مصنوعی در سرزمین اپل می‌شود، اول از همه سیری را به خاطر می‌آوریم. حال طبق گفته‌های روز اول کنفرانس، سیری به زودی صدایی طبیعی‌تر خواهد داشت و هوم‌پاد هم قابلیت شخصی‌سازی موسیقی را بر اساس تاریخچه آهنگ‌های کاربر به دست می‌آورد. همچنین ایر‌پادها هم با سیری یکپارچه شده و پیامها را به محض دریافت در گوشتان زمزمه خواهند کرد. 

علاوه بر این اپل  Core ML 3 را هم معرفی کرد. این محصول آخرین نسخه از فریم ورک یادگیری ماشینی است که به توسعه دهندگان iOS کمک می‌کند تا هوش مصنوعی را درون اپلیکیشن‌های‌شان به کار گیرند. برای اولین بار توسعه دهندگان می‌توانند درون اپلیکیشن‌های‌شان از یادگیری ماشینی لوکال و درون ابزاری بهره ببرند و نیازی به ارتباط با سرورهای پردازش ماشینی نداشته باشند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان