ماهان شبکه ایرانیان

تغییر تورم منطقه‌ای در بازار مسکن

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، سال گذشته مناطق 5 و 1 معمولاً در هر ماه بیشترین افزایش نقطه به نقطه سالیانه قیمت مسکن پایتخت را به خود اختصاص می‌دادند. اردیبهشت سال قبل منطقه 5 با 53 درصد افزایش قیمت سالیانه، بالاترین نرخ تورم را در مناطق شهر تهران به ثبت رساند و منطقه 16 با 12 درصد از پایین‌ترین نرخ رشد قیمت برخوردار بود. نکته جالب اینکه امسال افزایش قیمت منطقه 16 به 113 درصد رسیده و منطقه 5 بالغ بر 106 درصد رشد کرده است.

به تدریج از نیمه دوم سال 1397 با اشباع قیمت در مناطق شمالی و از دست رفتن متقاضیان مؤثر بازار این مناطق، افزایش قیمت مسکن به مناطق جنوبی سرایت کرد تا جایی که در اردیبهشت ماه 1398 منطقه 9 با 134 درصد رشد سالیانه از بالاترین نرخ افزایش قیمت برخوردار بود و مناطق 10، 14 و 15 در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

با اینکه در اردیبهشت ماه امسال 66 درصد معاملات در مناطق شمال تهران انجام شده، مناطق جنوبی با سهم 44 درصد از قراردادهای خرید و فروش، از روند رشد بیشتری برخوردار بوده‌اند.

در حال حاضر میانگین قیمت مسکن در مناطق 9، 10، 11، 12، 13، 14، 15 و 16 به ترتیب 9.4، 8.7، 8.8، 6.9، 12، 9.8، 7.1 و 6.3 میلیون تومان در هر متر مربع است. اما به دلیل پایین بودن توان خرید متقاضیان این مناطق، آمار معاملات حدود 30 درصد نسبت به سال قبل کمتر شده است.

این در حالی است که پیش از این یک کارشناس اقتصاد مسکن اظهار کرده بود: " رکود بخش ساختمان از سال 98 به 99 موکول شده است؛ زیرا بعد از بارشهای اخیر منابعی وارد بخش کشاورزی می‌شود که درآمد دهک‌های درآمدی پایین جامعه را بالا می‌برد و این منابع به ساخت و ساز و خرید مسکن اختصاص می‌یابد. "

به گفته بیت‌الله ستاریان، "پس از رشد بطئی قیمت مسکن که از نیمه دوم سال 1396 آغاز و در خرداد 1397 کند شد، تحلیل ما این بود که از شهریور ماه 1398 بازار مسکن دچار رکود خواهد شد اما وقوع سیل، تأخیری در خرید متقاضیان ایجاد کرد و همچنین منجر به خسارات زیادی شد و البته برکاتی نیز به همراه داشت به‌گونه‌ای که از یک طرف آب‌های سطحی و پشت سدها افزایش پیدا کرده و پوشش گیاهی طی یک سال و نیم آینده برکاتی را در بخش کشاورزی و دامپروری ایجاد خواهد کرد. از سوی دیگر حدود چهار میلیارد دلار خسارت به بخش‌های زیربنایی وارد شد که مجموع این عوامل منجر به گردش مالی در بخش مسکن می‌شود… افزایش 12.5 درصدی قیمت مسکن در شهر تهران ناشی از اثرات سیل است و احتمالاً رکود مسکن به سال 1399 موکول می‌شود. می‌بینیم که دولت منابعی را برای ایجاد رونق در ساخت و ساز اختصاص داده که حدود شش سال در حالت فریز قرار داشت. تأثیر این منابع در سال جاری به تدریج خود را نشان می‌دهد."

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان