به گزارش ایسنا به نقل از مرکز آمار اتحادیه اروپا، قیمت مواد غذایی در کشورهای گران قیمت بیش از دو برابر قیمت این اقلام در کشورهای ارزانتر است. تا پایان سال 2018 بر اساس جمع آوری قیمتهای مربوط به اقلام غذایی در 28 کشور عضو اتحادیه اروپا، متوسط قیمت مواد غذایی در دانمارک بیش از سایر کشورها بوده است؛ به گونهای که قیمت غذا در دانمارک 130 درصد متوسط قیمت کل کشورهای عضو بوده است.
پس از دانمارک، لوکزامبورگ و اتریش هر دو با 125 درصد، ایرلند و فنلاند هر دو با 120 درصد و سوئد با 117 درصد متوسط قیمت در سطح اروپا گران قیمتترین کشورهای اروپایی از نظر هزینه برای مواد غذایی بودهاند.
از سوی دیگر پایینترین قیمت مواد غذایی در رومانی به ثبت رسیده است و متوسط اقلام غذایی در این کشور برابر با 66 درصد متوسط در سطح اتحادیه اروپا بوده است. پس از این کشور، لهستان با 69 درصد، بلغارستان با 76 درصد، جمهوری چک با 84 درصد و مجارستان با 85 درصد قرار دارند.
طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، قیمت اقلام غذایی در کشورهای غربی نظیر فرانسه، آلمان، انگلیس، اسپانیا و بلژیک تقریباً برابر با متوسط قیمت مواد غذایی در سطح اتحادیه اروپا بوده است.
لازم به ذکر است، منطقه یورو شامل 19 کشور بلژیک، آلمان، استونی، ایرلند، یونان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، قبرس، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، اتریش، پرتغال، اسلوونی، اسلواکی و فنلاند است که از یورو به عنوان واحد پولی خود استفاده میکنند.
اتحادیه اروپا نیز دارای 28 عضو است که شامل 19 کشور عضو منطقه یورو به علاوه انگلیس، بلغارستان، مجارستان، لهستان، دانمارک، سوئد، کرواسی، جمهوری چک و رومانی است.