محمدرضا نجفی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به طرح شهرداری تهران برای راهاندازی قطار سبک شهری، گفت: ایده شهرداری تهران برای احداث احتمالی خطوط الآرتی (قطار سبک شهری) در خیابانهای ولیعصر، انقلاب و جمهوری مبتنی بر امکانسنجیِ فنی و اقتصادی و ملاحظه حقوق متوازن شهروندان و ذینفعان آن پروژه ها و نیز با توجه به کارکردهای چندوجهی فرهنگی، تاریخی، زیست محیطی و گردشگری خواهد بود که در دست مطالعه است.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: پروژه قطار سبک شهری در کنار سایر پروژههای در دست مطالعه یا در حال اجرای شهرداری تهران میتواند منجر به بهبود فضای زندگی شهروندان و ارتقاء کمی و کیفی عملکرد خدمات عمومی شهر شود و بین اجزای مختلف متاثر از این پروژهها، تعادل و توازن بهتری نسبت به شرایط اداره شهر در گذشته برقرار میکند. با نگاه به برخی رویکردها و پروژه های اخیر شهرداری تهران، در حد اطلاع کلی بنده، عقلانیت، جوانب کارشناسی و جامعنگری در حد قابل قبولی مشاهده می شود. قاعدتا این پروژهها به طور اصولی منافع و مصالح ذینفعان متکثر و متنوع شهرداری را در بلند مدت به نحو مناسب تری تامین خواهد کرد.
وی یادآور شد: شهرداری تهران در ادوار اخیر میراث دار دهها هزار میلیارد تومان بدهی روبه تزاید است، اداره کلانشهری مثل تهران با این حجم عظیم از بدهی، مدیریتی بسیار متعهدانه، راهبردی و مشارکتی می طلبد.
نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: اداره تهران به رویکردی ملتزم به مبانی عملی، خدامحور، مردم دار و کارامد و پاکدست نیاز دارد که به لطف خداوند رحمان شورای شهر و شهرداری تهران تا حدود زیادی واحد این الزامات و اقتضائات هستند.
نجفی متذکر شد: شهرداری تهران در یکی از سختترین دورانهای حیاتش قرار دارد و قطعا انجام این مسئولیت با توجه به عدم تناسب درآمدهای پایدار و کم ضرر با هزینه های سنگین و رو به رشد شهر موجب محدودیت در حفظ و توسعه خدمات شهری و کاری سخت و دشوار خواهد بود. تراکمفروشی یا همان آسمانفروشی، تغییر کاربریهای پر مفسده و خسارت، فروش املاک و دارائیهای نقد شونده، استقراض و فروشهای تراکم سیار و ... از مبادی درآمدی با خسارات پایدار بوده است که دست کم در آن ابعاد امکان استمرار ندارد.
وی افزود: شهرداری تهران برای انجام امور جاری و توسعه زیرساخت و خدامات شهری به شدت با محدودیت منابع روبروست و بایستی با نگاه علمی و بهره گیری از ظرفیتهای تجربی و مدیریتی و اختصاص منابع به فعالیتهای اولویتدار با جذب مشارکت و ارتقاء عملکرد، مسئولیت تاریخی و ملی خود را به احسن وجه به انجام رساند.
نجفی در پایان گفت: انشاءالله شورای شهر و شهرداری تهران با بکارگیری ابزارهای نوین مالی زمینه حضور و مشارکت بخش خصوصی داخلی و خارجی را برای تامین نیازهای پایتخت فراهم آورند. بدیهی است نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، آمادگی دارند تا در صورت لزوم، حمایت تقنینی لازم را داشته باشند.