شناسه : ۱۶۶۵۸۶۵ - چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۰۷
شریعتی تاکید کرد:
لزوم بازسازی و احیای کانالهای سیلاببر خوزستان
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، غلامرضا شریعتی در جلسه ستاد ملی مقابله با گرد و غبار که امروز سهشنبه (11 تیرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: از زمانی که مدیریت ریزگردها در اختیار سازمان محیط زیست قرار گرفت و سازمان محیط زیست را مسئول سیاستگذاری در این حوزه نیز کرد، در این یکی دو سال اخیر اقدامات مناسبی انجام شده است.
وی افزود: دکتر کلانتری همیشه تاکید میکنند که برای کار بدون مطالعه اعتباری گذاشته نمیشود چرا که کشور به سنت سنت این پولها نیاز دارد. مرکز مطالعات جنگلها مطالعات گستردهای را انجام داده است و نتایج آن نیز به صورت خلاصه بیرون آمده است. قرار است این مطالعات در چند ماه اخیر کامل شود. بعد از تکمیل و تصویب شدن، این مطالعات نقشه راهی برای ما خواهد بود.
استاندار خوزستان تصریح کرد: همه میدانند که در گذشته به دلیل گرد و غبار چه شرایطی بر کشور و خوزستان حاکم شده بود. شدت بالای گرد و غبار و وقوع یک بارش کم موجب شد که برق استان با مشکل مواجه شود و کل خوزستان دچار بحران شود. در آن شرایط باید اقدامات اولیه انجام میشد که همین کار نیز شد.
شریعتی ادامه داد: همه اتفاق نظر داشتند که کانون شماره چهار گرد و غبار، کانون فوق حاد استان است. همچنین سیستم برق استان با هزینه قابل ملاحظهای به این پایداری رسانده شد. اینک سیستم آب و فاضلاب ما پایدارتر شده و این روند همچنان ادامه دارد. کارهای جدیدی نیز برای استان خوزستان در حال انجام است.
وی تصریح کرد: کارهای گسترده و متنوعی برای پایداری و تابآوری استان خوزستان در مقابل کانونهای ریزگرد انجام دادیم و اعتباری در اختیار شهرداریها قرار گرفت. برای بیمارستانها تجهیزات خریداری شد. اقدامات زیادی نیز برای فرودگاه اهواز انجام شد. نهالکاری نیز یکی دیگر از کارهای انجام شده است که مقدار سبزینگی آن در مکانهای مختلف متفاوت است. طبیعی است که در خاکی با EC صد هزار مقاومترین درختان هم نمیتوانند رشد کنند. امکان تخصیص آب دائم نیز برای آنها وجود ندارد. در نهالکاری تصمیم گرفته شد که کاری متناسب با نوع خاک و منطقه انجام دهیم. در حال حاضر میزان سبزینگی در مجموع بیش از 75 درصد است.
استاندار خوزستان افزود: روند کار دستگاههای اجرایی باید سال به سال نسبت به قبل اصلاح شود تا بتوانیم بهتر عمل کنیم و با موفقیت بیشتری کار را پیش ببریم. در بحث سیلاب من به رئیس جمهور نامه نوشتم و شفاهی نیز با او صحبت کردم. در بحث کانالهای سیلاببر لازم است کانالهایی که به احیا و بازسازی نیاز دارند، احیا شوند و یا حتی کانالهای جدیدی در این مناطق ساخته شود. این کانالها هم در بحث سیلاب به ما کمک میکنند، هم در بحث خشکسالی میتوانند بخشی از آب را به کانونهای ریزگرد منتقل کنند و مرطوبسازی لازم را انجام دهند.
شریعتی گفت: باید کانال اصلی انتقال آب به کانونهای ریزگردها که توسط جهاد نصر ساخته شده، تعمیر شود. البته این، از بار مسئولیت جهاد نصر برای بردن آب از طریق کانالهای فرعی به تالاب شریفیه کم نمیکند.