به گزارش خبرگزاری مهر، سید کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، روز یکشنبه، با حضور در سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و با شرکت در مراسم رونمایی از جدیدترین آثار منتشرشده مؤسسه ابرار معاصر، برای نخستین بار پس از برگزاری کنفرانس امنیتی تهران در سال 1395 (2016)، به بیان عنوان و محورهای دومین کنفرانس امنیتی تهران که در آذر ماه 1396 برگزار خواهد شد، پرداخت.
در این مراسم که با حضورجمال شفیعی، رئیس کنفرانس امنیتی تهران؛ سید جلال دهقانی فیروزآبادی، رئیس دبیرخانه دائمی کنفرانس؛ محمدباقر خرمشاد، دبیر راهبردی روابط شورای خارجی، و جمعی از اساتید دانشگاهی و پژوهشگران برگزار گردید، از 15 اثر تازه نشر مؤسسه ابرار از جمله دو کتاب مشترک بین این مؤسسه و شورای راهبردی روابط خارجی نیز رونمایی شد.
سید جلال دهقانی فیروزآبادی با اشاره به انتشار چهار جلد از مقالات اولین کنفرانس در سال 1395 به تشریح دستاوردهای این کنفرانس و برنامههای تدارک دیدهشده برای دومین کنفرانس پرداخت.
در ادامه خرازی، بهعنوان یکی از مشارکتکنندگان در برگزاری کنفرانس امنیتی تهران، برگزاری این کنفرانس را حاکی از ابتکار ایران برای درک مسائل منطقه دانستند و با تأیید سخنان دهقانی فیروزآبادی، افزایش همافزایی را از ملزومات برگزاری این کنفرانس بیان کردند.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی اظهار داشت: برگزاری چنین کنفرانسهایی باعث میشود که اساتید دانشگاه و صاحبنظران در حوزههای کلیدی به بیان دیدگاهها و نظرات علمی خود بپردازند.
خرازی به شرایط کنونی منطقه غرب آسیا و بحرانهایی که در آن وجود دارد اشاره کرد و گفت: این کنفرانس زمینه را فراهم میکند تا صاحبنظران و متخصصان این حوزه گردهم آیند و با یکدیگر همفکری نموده و بتوانند به راهکارهایی در برابر این بحرانها دست پیدا کنند.
وی مشکل دیگر موجود در منطقه غرب آسیا را ناکارآمدی نهاد دولت در بعضی از کشورهای این منطقه عنوان کرد و اظهار کرد: ما در ایران با اتکا به مردمسالاری دینی توانستیم خواستههای مردم را تأمین کنیم؛ در اکثر کشورهای منطقه دولتها نتوانستهاند اصلیترین خواستههای مردم را تأمین کنند و ازطرفدیگر مردم نیز این امکانات را نداشتهاند که برای تأثیرگذاری در امور خود و کشورشان مشارکت کنند. دولتها غیرپاسخگو و ناکارآمد بودهاند و این ناکارآمدی دولتها به یک احساس تنفر و انزجار تبدیل شده که افراطیگرایی یکی از نتایج آن است.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره خواهان برقراری امنیت و ثبات در منطقه بوده است. دومین کنفرانس امنیتی تهران با موضوع «امنیت منطقهای در غرب آسیا؛ چالشها و روندهای نوظهور» برگزار و در آن به محورهایی چون تروریسم و افراطگرایی؛ محیط زیست؛ روندهای اقتصادی و توسعهای؛ امنیت سایبری (فضای مجازی)؛ رقابت قدرتهای بزرگ و مداخلهگرایی؛ محور مقاومت و امنیت منطقهای؛ مردمسالاری، اقتدارگرایی و امنیت منطقهای؛ هویتهای نو ظهور و منازعات درون کشوری؛ رقابتهای تسلیحاتی و امنیت منطقهای؛ و فرهنگ امنیت منطقهای پرداخته خواهد شد.
خرازی ضمن ارائه توضیحات بیشتر درباره هریک از محورها، همکاری مؤسسات برتر پژوهشی و دانشگاهی ایران با همدیگر در برگزاری این کنفرانس را مهم ارزیابی کرده و خواستار برگزاری هرچه بهتر دومین کنفرانس با مشارکت تمام نهادهای مربوطه شدند.
در ادامه این مراسم، بیانیه پایانی کنفرانس امنیتی 1395 (2016) که در آن بر نظم امنیتی بومی و مبتنیبر همکاری کشورهای منطقه غرب آسیا تأکید شده است قرائت گردید.