ماهان شبکه ایرانیان

میزان از عملکرد شوراهای حل اختلاف در سیستان و بلوچستان گزارش می‎دهد

مصالحه ۱۲۸۶ پرونده در ۳ ماهه نخست امسال در سیستان و بلوچستان/ اینجا اعتبار ریش‌سفیدان جان می‌بخشد

اینجا در سیستان و بلوچستان نباید از نقش اساسی و مهم ریش سفیدان و سران طوایف غافل شد، بزرگانی که با همت بلند و پادرمیانیشان به اجرای قصاص و اوج گیری اختلافات طایفه‌ای پایان داده اند. تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۲۰ تیر ۱۳۹۸ - کد خبر: ۵۳۲۲۹۹

مصالحه 1286 پرونده در 3 ماهه نخست امسال در سیستان و بلوچستان/ اینجا اعتبار ریش‌سفیدان جان می‌بخشدبه گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، اینجا در سیستان و بلوچستان نباید از نقش اساسی و مهم ریش سفیدان و سران طوایف غافل شد، بزرگانی که با همت بلند و پادرمیانیشان به اجرای قصاص و اوج گیری اختلافات طایفه‌ای پایان داده اند.

حضور موثر بزرگان و ریش سفیدان در شورا‌های حل اختلاف بر کسی پوشیده نیست، در شورا‌های حل اختلاف نهاد‌های داوری، میانجیگری، مراکز مشاوره خانواده و اقدامات موثری در جهت برقراری صلح و سازش و مصالحه صورت می‌گیرد که تشکیل این نهاد‌ها همه با هدف جلب مشارکت افراد ذینفوذ، خردمند، فرهیخته و دارای پایگاه اجتماعی و به منظور تحقق و توسعه فرهنگ سازش و ایجاد آرامش در جامعه است.

با بررسی آمار و عملکرد شورا‌های در سال‌های گذشته و مقایسه آن به این نتیجه می‌رسیم که شورا‌های حل اختلاف سیستان و بلوچستان به یک ثبات نسبی در زمینه عملکرد خود رسیده اند تعداد پرونده‌های ورودی و خروجی و کیفیت عملکرد شورا‌های حل اختلاف نشان دهنده این است که به نقطه عطف خود نزدیک شده است.

صلح و سازش بیش از 30 فقره پرونده مهم در سیستان و بلوچستان در سال گذشته

با تلاش و همت اعضای شورای حل اختلاف سیستان و بلوجستان در سال گذشته بیش از 30 فقره پرونده مهم که حکم اصلی آن‌ها صادر شده بود به سازش ختم شد.

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه شورا‌های حل اختلاف استان با استفاده از ظرفیت‌های مناسب و مطلوب از جمله معتمدان، ریش سفیدان و علما بخوبی در حل مشکلات و نزاع‌های جمعی در استان عمل کرده اند.

حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی همچنین شورا‌های حل اختلاف را محلی برای ارتباط صمیمی و مراجعه قشر‌های مختلف جامعه برای طرح مشکل و مسائل حقوقی، خانوادگی و قضایی عنوان کرد و افزود: استان سیستان و بلوچستان با وجود طوایف و قبایل و مذاهب گوناگون نیاز بیشتر به حضور و تلاش اعضا و کارکنان شورا‌های حل اختلاف دارد.

مصالحه 1286 پرونده در سه ماهه امسال

رئیس شورا‌های حل اختلاف سیستان و بلوچستان از افزایش 7.3 درصدی پرونده‌های وارده به شورا‌های حل اختلاف سیستان و بلوچستان در 3 ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابهه سال قبل خبرداد.

حجت الاسلام حمید رضا بندانی اظهار کرد: مجموع پرونده‌های وارده به شورا‌های حل اختلاف استان در سه ماهه امسال، 7 هزار و 651 فقره پرونده بوده است که از این مجموع 6 هزار و 662 فقره پرونده حقوقی و 989 فقره پرونده کیفری بوده است.

وی افزود: از کل مجموع پرونده‌های وارده به شورا‌های حل اختلاف در سه ماهه امسال، 7 هزار و 322 فقره پرونده مختومه شده است. مجموع پرونده‌های قابل صلح در سه ماهه امسال نیز 3 هزار و 775 فقره پرونده بوده که از این میزان هزار و هزار و 286 فقره پرونده مصالحه شده است.

این مسئول اضافه کرد: پرونده‌های وارده به شورا‌های حل اختلاف در سه ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 7.3 درصد افزایش داشته است پرونده‌های مختومه نیز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 3.3 درصد رشد داشته است.

حجت الاسلام بندانی در ادامه ضمن قدردانی از تلاش‌های اعضای شورا‌های حل اختلاف بیان کرد: فلسفه تشکیل شورا‌های حل اختلاف صلح و سازش در میان مردم است که اعضای شورای حل اختلاف در این مسیر اقدامات بسیار خوبی انجام داده اند.

سران طوایف سیستان و بلوچستان بهترین ظرفیت برای برقرای صلح و سازش

دادستان عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان نیز گفت: سران طوایف، ریش سفیدان و امامان جمعه بازوی توانمند دستگاه قضا در حل بسیاری از دادخواست‌ها هستند که از این ظرفیت و تعامل در کمتر نقطه‌ای از کشور برخوردار هستیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین علی موحدی‌راد افزود: در سال گذشته 21 مورد قصاص با وساطت سران طوایف و ریش سفیدان و امامان جمعه در استان به سازش تبدیل شده است.

حجت الاسلام والمسلمین موحدی‌راد گفت: دستگاه قضا تا جای ممکن پرونده‌ها و دادخواست‌ها را به صورت غیرقضایی به توسط شورا‌های حل اختلاف ارجاع دهد، چرا که در صورت سازش، رضایتمندی متقابل خواهدبود بنابراین اگر می‌خواهیم مشکلات کمتر شود و ورودی به دستگاه قضا کاهش یابد، بهترین راهکار ارجاع دادخواست‌ها به خود مردم است و بهترین ظرفیت سازش و میانجیگری سران طوایف ریش‌سفیدان و امامان جمعه هستند.

به گزارش خبرگزاری میزان، با توجه به ساختار قومی و طایفه ای که سیستان و بلوچستان دارد، فرهنگ صلح و سازش در آن نهادینه شده و بیشتر اختلافات و درگیری ها معمولا از طریق بزرگان و ریش سفیدان حل و فصل می شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان