به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، نذیر ناجی در مقاله ای که در روزنامه اردو زبان «دنیا» چاپ اسلام آباد منتشر شد، افزود: ایران همواره به تعهدات خود در قبال برجام عمل کرده و این موضوع بارها از جانب آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به اقدامات روشن ایران درخصوص تعهدات هسته ای، چرا آمریکا باید اعتراض کند و یا ایران را هدف مواضع تهدیدآمیز خود قرار دهد.
این کارشناس امور سیاسی پاکستان گفت: تشدید تنش ها با ایران از سوی آمریکا انجام می شود و این روند با آمدن دولت ترامپ بیشتر شد، در واقع ترامپ درصدد از بین بردن برجام است و برای این هدف در حال تحریک طرف های اروپایی است.
وی تاکید کرد: بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای اروپایی به ویژه آلمان قاطعانه به دنبال تجارت با ایران هستند برای همین آنان نمی خواهند برجام از بین برود در غیر این صورت اروپایی ها بیشتر متحمل ضرر و تبعات سنگین آن خواهد بود.
نذیر ناجی با تمجید از پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در حوزه فعالیت های مسالمت آمیز هسته ای به ویژه تولید دارو برای معالجه بیماران سرطانی، گفت: امروز ایرانی ها از فرآیند غنی سازی تا تولید داروهایی که تا قبل از این از خارج کشور وارد می کردند، موفق عمل کرده و امروز جز چند کشور برتر دنیا از لحاظ فناوری هسته ای به شمار می رود.
جمهوری اسلامی ایران در سال 1394 با امضای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به صورت داوطلبانه پذیرفت که میزان غنی سازی اورانیوم را به 3.67 درصد محدود کند.
اما دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در اردیبهشت ماه سال گذشته پس از اعلام خروج از برجام برخلاف قوانین بین المللی و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد که این توافق را تایید کرده بود، تحریم هایی را که به واسطه برجام رفع شده بود، علیه ملت ایران بازگرداند.
ایران با یکسال صبر راهبردی و پیگیریهای مستمر برای جلوگیری از فروپاشی برجام، به دنبال ناتوانی اروپا در عمل به تعهدات برجامی خود، تصمیمهای جدیدی اتخاذ کرد.
طبق توافق هستهای مقرر شده بود که ایران با رفع تحریمهای بین المللی از مزایایی اقتصادی برجام برخوردار شود، اما آمریکا با اعمال فشارحداکثری تلاش میکند تا فروش نفت ایران را به صفر برساند.
در مقابل این اقدامات، ایران از کشورهای اروپایی خواست تا طبق توافق نسبت به مقابله با تحریمهای آمریکا و انجام تعهدات اقدام کرده و راهکارهایی را برای برخورداری تهران از مزایای اقتصادی برجام پیش بینی کنند. اما با گذشت بیش از یکسال و صبر ایران، اروپا تاکنون این تعهد خود را انجام نداده است.
در پی این اقدام، شورای عالی امنیت ملی روز 18 اردیبهشت ماه امسال (1398) در بیانیهای از برنامه ایران برای کاهش تعهدات هستهای در توافق برجام خبر داد.
براساس بیانیه شورای عالی امنیت ملی در صورتی که شرکای اروپایی برجام طی این مدت گامی برای تأمین منافع ایران در توافق برجام برندارند ایران گام دوم کاهش تعهدات هستهای خود را در پایان مهلت 60 روزه برمی دارد.
پس از اتمام مهلت 60 روزه رئیس جمهوری اعلام کرد که ایران دیگر متعهد به رعایت سقف 3/67 درصد نخواهد بود و در عین حال تاکید کرد که این اقدامات در کاهش تعهدات هستهای برگشت پذیر است و هرگاه شرکای اروپایی اقدام به اجرای تعهدات خود در برجام کرده و منافع ایران در توافق هستهای تأمین شود تهران هم سریعاً میتواند کاهش تعهدات خود را متوقف کند.