اسکیزوفرنی نوعی اختلال پیشرونده عصبی است. شایعترین علائم این بیماری عبارتند از کاهش قدرت تشخیص واقعیت از توهم، گفتار درهمبرهم، کاهش تعاملات اجتماعی و مشکل در بیان احساسات و رفتارهای غیرطبیعی.
به گزارش به نقل از جام جم، این بیماری در صورت مهار نشدن میتواند زندگی روزمره فرد را کاملا تحت تأثیر قرار دهد. علت دقیق اسکیزوفرنی هنوز معلوم نیست و داروهای روانپریشی موجود هم با عوارض جانبی قابلتوجهی همراهند. بدتر اینکه به گزارش سازمان جهانی بهداشت تقریبا بیش از نیمی از حدود 21 میلیون جمعیت مبتلا در جهان تحت درمان مناسب قرار نمیگیرند، اما تحقیقات در زمینه کشف راهکارهای جدید برای درمان اسکیزوفرنی همچنان ادامه دارد. دانشمندان بهتازگی دریافتند که یک ماده شیمیایی در جوانه بروکلی از ظرفیت درمان اسکیزوفرنی برخوردار است.
این تحقیق نشان داد یکی از عوامل دخیل در بروز اسکیزوفرنی برهمخوردن تعادل یک ماده شیمیایی در مغز است. محققان برای چاره این مشکل از یک ماده شیمیایی مستخرج از جوانه بروکلی به اسم سولفورافان استفاده کردند. آنها درنتیجه بررسیهای مختلف به این نتیجه رسیدند که میزان گلوتامات در مغز مبتلایان به اسکیزوفرنی کمتر است. گلوتامات درواقع سیگنالها را بین سلولهای عصبی جابهجا میکند. محققان به شرکتکنندگان در این تحقیق بهمدت یک هفته هر روز به اندازه دو میکرومول سولفورافان دادند. بررسیها روی این افراد در پایان دوره مصرف مکمل نشان داد میزان گلوتاتیون در بدنشان 30 درصد افزایش یافت.
با وجود نتایج مثبت، محققان تأکید دارند هنوز باید مطالعات بیشتری روی کارکرد سولفورافان در کمک به کاهش علائم اسکیزوفرنی صورت بگیرد. در حالحاضر تنها عارضه جانبی این ماده دلدرد بوده است که آن هم گویا بیمار، مکمل را با معده خالی مصرف کرده بود.
منبع: medicaldaily