موج جدید تقاضای زنان برای ورود به بازار کار

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، بررسی وضعیت حضور زنان در بازار کار طی 15 سال گذشته از افزایش تقاضای این گروه از جامعه برای اشتغال حکایت دارد.  

جمعیت فعال که با شاخص «نرخ مشارکت» مورد سنجش قرار می‌گیرد؛ مجموع گروه شاغلان و بیکاران و جمعیت غیرفعال نیز به گروهی از جامعه اطلاق می شود که نه شاغل هستند و نه تمایلی برای ورود به بازار کار دارند. این گروه از جامعه یا نیازی به درآمد مستقل ندارند یا از درآمدهای غیرکاری نظیر اجاره ملک یا املاک، سود بانکی و سایر درآمدها امرار معاش می کنند.

آنچه که در بررسی وضعیت بازار کار یک کشور باید مورد پایش قرار گیرد، مقایسه شاخص‌های بیکاری و اشتغال در گروه «جمعیت فعال» است.

بررسی شاخص‌های بازار کار و در رأس آن جمعیت فعال مربوط به گروه زنان طی حدود 15 سال گذشته نشان می دهد، نرخ مشارکت به عنوان شاخص مهم ارزیابی بازار کار در سال 84 بالاترین میزان را در گروه بانوان به خود اختصاص داده است و در این سال نرخ مشارکت گروه زنان 17 درصد بوده است.  

از سال 1384 میزان جمعیت فعال که افزایش آن نشان دهنده رشد تقاضای یک جامعه برای ورود به بازار کار است، روند نزولی به خود گرفت تا حدی که این نرخ در سال 1393 به پایین ترین حد خود یعنی 12 درصد رسید.

برایند این آمار نشان می‌دهد از سال 84 تا 93 تقاضای اشتغال زنان همواره روند کاهشی داشته اما از سال 94 روند افزایش  جمعیت فعال زنان صعودی شد به طوریکه در این سال نرخ مشارکت اقتصادی زنان با رشد 1.3 درصدی به 13.3 درصد رسید.

پس از آن نیز روند رو به رشد جمعیت فعال زنان با سرعت بیشتری ادامه یافت به طوریکه نرخ مشارکت در سال 95 با رشد 1.6 درصدی به 14.9 درصد افزایش یافت. در سال 96 نیز نرخ مشارکت به 16 درصد و در سال 97 نیز به 16.1 درصد رسید تا شاهد موج جدید تقاضای زنان به بازار کار طی چهار سال گذشته باشیم.

بر اساس آخرین آمار از بازار کار زنان، از کل 27 میلیون جمعیت فعال کشور (مجموع بیکاران و شاغلان)، سهم زنان 5 میلیون و 355 هزار و 799 نفر است که نسبت به سال 96 حدود 193 هزار نفر افزایش یافته است.

از مجموع جمعیت فعالِ 5 میلیون و 356 هزار نفری زنان، 4 میلیون و 345 هزار و 300 نفر شاغل و یک میلیون و 10 هزار و 500 نفر بیکار هستند که 31 درصد از کل جمعیت بیکار را به خود اختصاص می دهند. همچنین 666 هزار 300 نفر از زنان بیکار، دارای تحصیلات دانشگاهی هستند و در زمره بیکاران فارغ التحصیل قرار می گیرند.

این آمار از رشد تقاضای زنان برای ورود به بازار کار حکایت دارد و با توجه به اینکه یک سوم از کل جمعیت بیکار، از گروه زنان هستند سیاست گذاران باید شرایط را برای افزایش جذب بانوان در بازار کار فراهم کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر