اعلام اسامی برندگان جایزه پنجمین دوره حقوق بشر اسلامی
1398/05/16 - 10:39
دکتر محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در مراسم بزرگداشت روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی ضمن خوشامدگویی به حاضرین در این همایش، اظهار کرد: متأسفانه آیت الله شیخ عیسی قاسم به دلیل بیماری نتوانست در این مراسم شرکت کند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ضمن تقدیر از فعالان حقوق بشر افزود: به برندگان جایزه پنجمین دوره حقوق بشر اسلامی آقای محمد عزمی عبدالحمید از مالزی و همچنین خانم مرضیه هاشمی تبریک میگویم.
لاریجانی تصریح کرد: از کتاب بسیار خوبی که از سوی جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین ارستا نوشته شده، تقدیر خواهیم کرد و همچنین از بین رسالههای دکتری و از رسالههای فوق لیسانس نیز هر کدام یک مورد انتخاب شدند و از میان گروهها و سازمانهای مردمی و NGOها آنهایی که در حوزه حقوق بشر فعال بودند برای تقدیر انتخاب شدند.
وی با تشریح فرآیند انتخاب برندگان جایزه حقوق بشر اسلامی اظهار کرد: برندگان جایزه این دوره از میان 33 نامزد و طی کمیتهای که از نهادهای ذیربط بودند حول سه محور انتخاب شدند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در ادامه بیان کرد: این سه محور حول دفاع از مظلومین جهان اسلام با قلم و عمل، دفاع از مسلمانانی که در بلاد غرب قربانی اسلام هراسی و تبعیضات بسیاری قرار گرفتند و نیز آنهایی که در زمینه تحقیق، تعمیق در زمینه حقوق بشر اسلامی و فقه اسلامی با قلم، دست و بیان خود، آثار با ارزشی را بنا نهادند.
لاریجانی در ادامه با اشاره به گزارشی از عملکرد ستاد حقوق بشر قوه قضاییه اظهار کرد: امسال ستاد پانزدهمین سال خود را بر اساس ساختار جدید میگذراند و یک نهاد فرا قوهای است. در آن 5 وزیر حضور دارند که شامل وزیر امور خارجه، وزیر اطلاعات، وزیر کشور، وزیر دادگستری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند و ریاست نیروی انتظامی، ریاست سازمان زندانها، ریاست دیوان عالی کشور، ریاست سازمان بازرسی، دادستان کل کشور و معاون اول قوه قضاییه و شخصیتهای حقیقی، حقوقی و دانشگاهی این ستاد را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: در مصوبه تاسیس ستاد که به تایید مقام معظم رهبری رسیده است مسئولیتهای ستاد در آن تصریح شده که من 5 مورد را به صورت تیتروار بیان میکنم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در ادامه با اشاره به مسئولیتهای ستاد حقوق بشر اظهار کرد: ساماندهی، هدایت و نظارت در دفاع از عملکرد جمهوری اسلامی یکی از این موارد است؛ چرا که ما مورد تهاجم وسیع از بدو انقلاب تا به حال هستیم و تردیدی دراین نیست و عمدتا تهاجمات توسط آمریکا و کشورهای غربی سازماندهی پیدا کرده است و دفاع در این خصوص ضروری است.
لاریجانی افزود: از زمان حضرت امام خمینی (ره) این مسیر پایه گذاری شد و ادامه دارد که امر مهمی است و ستاد هیچ فرصتی را برای دفاع از جمهوری اسلامی در مقابل تهاجمات از دست نمیدهد.
وی با بیان اینکه بازوان ما نهادهای رسمی کشور هستند، تصریح کرد: دیپلماسی توسط وزارت امور خارجه دنبال میشود و امور دیگر نیز توسط سایر بازوان انجام میشود و ستاد نقش هدایت، هماهنگی و نظارت را دارد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در بخشی دیگری از سخنان خود با اشاره به معرفی دستاوردهای جمهوری اسلامی گفت: علیرغم تبلیغات در مباحث حقوق بشری در همین مفهوم متداول و رایج جمهوری اسلامی رکورد بسیار بالایی دارد.
لاریجانی با اشاره به لزوم مشارکت فعال در مباحث بین المللی تصریح کرد: اکنون دورهای است که اسناد سازمان ملل مرور میشود و بسیاری از مفاهم در حال بازنگری است و نسل سوم این اسناد در حال شکلگیری است. جمهوری اسلامی نیز در خصوص این مباحث حرف دارد و نهاد حقوق بشر به کمک نهادهای شریک، باید در دنیا برای تحقق مباحث خود راه پیدا کنند.
وی بیان کرد: در مورد حقوق بشر اسلامی هم مباحث نظری را باید دامن بزنیم و هم اینکه جایگاه بین المللی را باید دنبال کنیم و هم مذاکرات دو جانبه و چند جانبه با کشورهای دیگر توسط دستگاههای مسئول و با مشارکت قوه قضاییه باید در امر حقوق بشر داشته باشیم و به همکاریهای قضایی و حقوق بشری دامن بزنیم؛ چرا که موضوع حقوق بشر اسلامی گذشته از مباحث نظری باید سازو کار بین المللی نیز داشته باشد تا در دنیا قابل عرضه باشد.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه اظهار کرد: سند حقوق بشر اسلامی بر اساس اسلام است و دو نکته ویژه محوری بودن احکام شرعی اسلام و ارزشهای اسلامی را شامل میشود که به خاطر همین موضوع، تهاجم عظیم غرب علیه این سند صورت گرفت که البته هم در سازمان ملل و هم نهادهای اروپایی متاسفانه این سند آنطوری که باید جای خود را باز نکرد و یکی ازاهداف ما در جایزه حقوق بشر اسلامی زنده کردن این تحرک است.