به گزارش ایسنا عبدالرضا رحمانی فضلی در صد و بیست و سومین جلسه شورای اجتماعی کشور که با موضوع عفاف و حجاب صبح امروز در وزارت کشور برگزار شد، اظهار کرد: در جلسه قبل مباحثی مطرح شد و اولویتها را مشخص کردیم. رسیدگی به کشف حجاب یکی از اولویتهای مهم بود و همه روی آن اجماع داشتند که باید برخورد جدی و پیشگیرانه با آن صورت بگیرد .اولویت دوم نیز موارد سازمان یافته بود به معنای اینکه شبکهها و جریاناتی وجود دارند که این موضوع را بهصورت سازمان یافته مدیریت و هدایت میکنند.
وی ادامه داد: اولویت سوم دستگاههای اجرایی بود. به عبارت دیگر نهادهایی که در حاکمیت قانون جمهوری اسلامی نقش دارند و انجام وظیفه میکنند و همه دستگاههایی اجرایی که هم به عنوان ارباب رجوع و هم کارکنان این موضوع در آنجا مطرح است. اولویت چهارم نیز اماکن عمومی بود بهطوری که در اماکن عمومی این موضوع را به نحو احسن پیگیری کنیم.
وزیر کشور تصریح کرد: آنچه که در جلسه بر آن تاکید شد این است که بایستی شناخت مشترک و درک واحدی از این موضوع داشته باشیم بنابراین همان اقداماتی که شورای اجتماعی به صورت مبانی و اصول پیگیری میکند یا مطالعات خوب صدا و سیما، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی در یک جا جمع آوری شود. به عبارت دیگر اگر ستاد یا کارگروهی تشکیل میشود ذیل آن ستاد و کارگروه باید واحدی داشته باشیم که مجموعه این فعالیتهای پژوهشی در آن جا جمعآوری شود و به فراتحلیل برسیم.
وی در ادامه گفت: نکته بسیار مهمی که در اینجا وجود دارد این است که این موضوع می بایست بهصورت مستمر پیگیری و هماهنگی بین دستگاهها ایجاد شود. ما نباید فصلی یا در شرایط خاص این موضوع را مطرح کنیم. حجاب جزو مباحث اولیه دینی اعتقادی، قانونی و اجتماعی ما است. نباید اینگونه باشد که در تابستان اگر شرایط ویژهای به خاطر گرمای هوا ایجاد می شود و چشم انداز این موضوع علنیتر و مشهودتر است به این موضوع هجمه و احساس نگرانیها و دغدغهها مطرح شود و در پاییز و زمستان که تجلی این موضوع کم رنگتر است فراموش شود بلکه بایستی این موضوع مستمر باشد و حتماً هماهنگی بین دستگاههای مختلف صورت گیرد.
وزیر کشور افزود: بهترین کار این است که با این مقوله و موضوع اجتماعی بهصورت اجتماعی برخورد کنیم. اجتماعی برخورد کردن یعنی با مشارکت عمومی مردم و جامعه باشد .حجاب جزو فرهنگ عمومی است و نمیتوانیم مسئله فرهنگی و آن هم از جنس عمومی را بدون مشارکت مردم و بدون استمرار و هماهنگی پیش ببریم این موضوع بایستی جزو برنامههای ستاد قرار گیرد.بایستی روشهایی که میتواند مردم را نسبت به این موضوع مشتاق کند پیش گرفته و مشوقهایی ارائه و انگیزه ایجاد شود که این موضوع در مردم بجوشد.
وی با اشاره به ماه محرم اظهارکرد: در دهه عاشورا هیچ کس در کشور نبود که احساس مشترکی نسبت با بقیه جامعه نداشته باشد همه عزادار بودند و افسوس می خوردند و عبرت آموزی می کردند بنابراین اگر مقوله حجاب را موضوع فرهنگی و عمومی میدانیم باید این حس در همه مردم ایجاد شود البته کار فرهنگی هزینه ، زمان و تلاش خودش را نیاز دارد اما این روش ماندگارتر است البته اگر در مواردی بهصورت علنی و مشهود با مقاومتها،مخالفتها و عناد مواجه شویم قانون کاملاً مصرح است و دستگاههای قانونی موظف هستند با این مسایل برخورد کنند.
رحمانی فضلی در ادامه گفت: بیش از 95 درصد روش ایجابی و 5 درصد کار سلبی است و در کار سلبی نیز باید محکم برخورد کرد و کار ایجابی باید قوی و مستمر باشد. در این راستا دستگاهها متناسب با وظایف، برنامهها را بهصورت زمانبندی شده به ما ارائه دهند. ما دو هفته فرصت میدهیم و دستگاهها مجموعه برنامههای خودشان را در زمانبندی مشخص کنند همچنین باید دو موضوع پیشگیرانه و اجتماعی شدن باید مبنای کار باشد.
وی افزود: آقای رستموندی - معاون وزیر کشور - و همکارانشان باید برنامهها را بهطور مرتب ارزیابی کنند و ارائه دهند. این موضوع در سطح نظام مورد قبول همه است. مقام معظم رهبری، مجلس و رئیسجمهوری ارکان مهم نظام هستند و تاکیداتی مکرر داشتند. بالاتر از آن اراده عمومی و جمعی مردم است بنابراین باید بهصورت جدی ارزیابیها صورت گیرد و متناسب با ارزیابیها دستگاهها به آنها کمک کنیم تا در کارشان موفق شوند.
وزیرکشور اضافه کرد: موضوع دیگری که در این جلسه مطرح شد نقش فضاهای مجازی دراین موضوعات بود. فضای مجازی را به عنوان یک وسیله و امکان برای افزایش معرفت و علم و سهولت در انجام کارها قبول داریم اما در نکاتی آسیبی آن از جمله مواردی که در مباحث فرهنگی و عمومی آسیبزا است، توقع داریم دستگاههای متولی برنامه ارائه دهند که در آن برنامه آسیبهای مربوط به حوزه فرهنگی را در فضای مجازی کنترل و مدیریت کنند و پاسخگو باشند.
وی تاکید کرد: اگر میخواهیم کار در دراز مدت در این زمینه انجام دهیم و حتما نیز باید داشته باشیم دستگاههایی مانند آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت بهداشت و نهادهای فرهنگی مانند صدا و سیما و وزارت ارشاد در درازمدت میبایست برنامهریزی کنند تا آثار کارشان را ببینیم. هرچند در کوتاه مدت هم نقش آفرینی موثری دارند.
رحمانی فضلی افزود: از سیاسی شدن موضوع و دو قطبی کردن جامعه حول محور مسائل حجاب و عفاف جداً باید پرهیز شود. اینکه که یک عده طرفدار حجاب و عفاف باشند و عدهای نیز به بهانههای مختلف مانع شوند، کار درستی نیست. نباید از اعتقادات و اخلاق عمومی جامعه به عنوان یک ابزار سیاسی استفاده کرد. تاکید داریم هر نوع شرایطی مبتنی بر دو قطبی کردن جامعه به وجود بیاد بنا بر وظایف شورای اجتماعی حتما در برابر آن موضع گیری خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا،عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه یکصد و بیست وسومین جلسه شورای اجتماعی کشور در جمع خبرنگاران گفت: این دومین جلسه در شورای اجتماعی کشور ظرف یک ماه گذشته بود که به مسئله حجاب و عفاف اختصاص پیدا کرد. با توجه به مطالعات، اقدامات و تجربیاتی که شورای اجتماعی کشور و دستگاههای عضو آن در حوزه عملیاتی و اجرایی کردن مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص حجاب و عفاف داشتیم، از یکسال ونیم قبل ه این نتیجه رسیدیم که نقصهایی در آن مصوبه موجود است که ضمانت اجرایی لازم را ندارد، پشتیبانی لازم صورت نمیگیرد و بهصورت مستمر انجام نمی شود.
وزیر کشور ادامه داد: در جلسهای که خدمت مقام معظم رهبری بودیم ایشان توصیه فرمودند مصوبه حجاب و عفاف بازنگری شود. هفته قبل شورای عالی انقلاب فرهنگی این موضوع را بازنگری کرد.
وی تصریح کرد: در پی این جلسه ستاد و کارگروهی متشکل از بیش از ٣٠ دستگاه با این رویکرد تشکیل شد که حجاب و عفاف را به عنوان بخشی از سبک زندگی و یک موضوع فرهنگی، اعتقادی و قانونی باید مستمر با مشارکت مردم و هماهنگی همه دستگاهها و با ارائه برنامه از طرف دستگاههای مختلف با رویکرد پیشگیرانه و ایجابی پیگیری کنیم.
رحمانی فضلی در ادامه اظهار کرد: در خصوص موضوع حجاب و عفاف، از دستگاههای مختلف برنامه خواستیم و مقرر شد تا دو هفته آینده برنامههای خود را در این خصوص به شورای اجتماعی کشور ارسال کنند و ما باید بهصورت مستمر ارزیابی در این زمینه داشته باشیم .همچنین این موضوع را بدون حمایت مردم نمی توان پیش برد. در خصوص حجاب و عفاف با موارد سازمان یافته، عناد و موضوع کشف حجاب دستگاههای متولی براساس قانون برخورد میکنند.
وی با بیان اینکه براساس آمارهای موجود تنها ٦-٧ درصد بانوان جامعه بدحجاب هستند، گفت: بیش از ٩٠ درصد زنان جامعه حجاب مناسب دارند و مراعات میکنند البته در این خصوص یک درصد هم زیاد است.
رحمانی فضلی در پایان اظهارکرد: وزارت آموزش و پرورش، وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی و... متولی موضوع حجاب و عفاف هستند و امیدواریم با کار فرهنگی، جدیت و همکاری که مردم دارند، بتوانیم این دغدغه عمومی را ساماندهی کنیم.