به گزارش ایسنا، در پیام سیدعباس صالحی که عصر سهشنبه (26 شهریورماه) در آیین بزرگداشت شهریار و روز شعر و ادب فارسی در مقبره الشعرای تبریز توسط مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوانده شد، آمده است: «نمادها و نشانههای فرهنگ و تمدن، شناسنامه معنوی و هویتی مردمانی است که در طول اعصار و قرنها میراثی سترگ و ارزشمند را نسل به نسل صیانت کردهاند تا به نسلهای امروز و فردا برسد.
در این میان نامها و شخصیتهایی هستند که همچون ستارهای تابناک در آسمان پراختر فرهنگ ایران اسلامی برای همیشه تاریخ میدرخشند.
مرحوم استاد محمدحسین بهجتتبریزی متخلص به شهریار در زمره ستارگان پرفروغی است که علاوه بر نماد هویتی فرهنگ آذربایجان سرافراز، چکیده اسلامیت و ایرانیت و پلی میان فرهنگ و ادب و شعر دیروز و امروز ماست که موجب تفاخر و بالندگی ادبدوستان معاصر شده است.
شهریار نماینده ذوق فاخر و هنر اصیل ایرانی است که توانسته با تلفیق وارستگی، مناعت طبع و دینداری و عشق به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و سرودن اشعاری به زبانهای ترکی و فارسی، به اعجازی هنری و معنوی دست یازد؛ مردمان این سرزمین همواره شعر شهریار را جلوهگاه غمها، شادیها و احساسات خود یافته و به داشتن چنین سرمایه ارزشمندی بالیدهاند.
نام شهریار نه تنها در ایران که در بسیاری از نقاط جهان و نزد علاقهمندان شعر و ادب پارسی آشنا و بر سر زبانها است؛ جانمایه شعر شهریار معرفت و آگاهی او به کلمه و حرمت و اهمیت آن است و از اینرو او از پیشقراولان تحول در شعر و ادبیات معاصر به ویژه شعر آیینی به شمار میآید.
ساختار و بنمایه اشعار او ملهم از قرآن کریم و احادیث و روایات معصومین است و هر کس با شعر شهریار اعم از اشعار ترکی و فارسی او از «حیدربابایه سلام» تا «نامهای به اینشتین» یا «ای وای مادرم» تا «حسینه یئرلر آغلام گویلر آغلار» آشناست، در فرهنگ قرنهای متمادی این دیار سیر و سلوک میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان پیامش ابراز امیدواری کرده است که پاسداشت این روز و گرامیداشت این شاعر ارجمند، محملی برای پاسداشت حقیقی شعر و صیانت از فرهنگ این مرز و بوم باشد.